İlk olarak 2002 yılında Masashi Kishimoto önderliğinde başlayan Naruto serisi bugün Boruto'yla birlikte hala devam ediyor. Senaryonun dallanıp budaklandığı seride hikaye artık ilk yıllarda olduğu gibi sadeliğini yerine kocaman bir evrene bıraktı. Bu kez ise köklü fantastik serilerle yarışan Naruto evrenine özel yeni bir oyunla yeniden tekrar karşı karşıyayız. Geride bıraktığımız yedinci konsol jenerasyonunda NARUTO SHIPPUDEN: Ultimate Ninja STORM serisine başlayan Bandai Namco, evrenin oldukça fazla ekmeğini yedi. Artık tekrara bağlayan seriyi değiştirmek isteyen geliştiriciler, daha farklı bir yapıda olan, ancak eski seriyi andıran Naruto to Boruto: Shinobi Striker’la piyasaya adımı attı.
Hikaye anlamında oyuncuya pek fazla içerik sunmayan Naruto to Boruto: Shinobi Striker, Naruto’nun Hokage olduğu dönemde geçiyor. Büyük savaşın sona erdiği ve Boruto serisine bağlanan bu kısımda evrende var olan tüm köyler barış içinde yaşıyor. Kendi karakterinizi oluşturup başladığınız oyunda, temel eğitimlerinizi Kakashi’den alıyorsunuz. Kakashi’nin özel eğitimleri yanı sıra çoğu görevi arkadaşlarınızda beraber yapma şansınız var. Ancak burada Naruto fanlarının fark edeceği bazı rahatsız edici detaylar bulunuyor. Örnek olarak, karakterinizi Kum Köyü’ne mensup bir ninja olarak oluştursanız bile, ana üssünüz Konoha oluyor ve Kakashi’den görev almaya devam ediyorsunuz. Aynı zamanda Kazekage’ye bağlı olmak yerine, bir Kum ninjası olarak Hokage’ye bağlı oluyorsunuz.
Şahsen Naruto serisinin bir hayranı olarak bu detaylar oyuna her girdiğimde beni rahatsız ediyor. Bu sebepten dolayı oyunun rol yapma sistemi biraz sıkıntılı. Bu yüzden rol yapma dinamikleri adına oyundan detaylı seviyede içerik bekliyorsanız, maalesef beklediğinizi bulamayacaksınız.
Oyunun görev yapısı ise sizi ilk başlarda sıkabiliyor. İlk 1-2 saatinizi oyunu öğrenmeye harcamak zorundasınız. Oyun sizi bu dinamikleri öğretmeye zorladığından, direkt olarak çevrimiçi savaşlara girmeniz biraz vakit alıyor. Fakat bu dinamikleri öğrenmenin size fayda sağlayacağını belirtelim. Çünkü elinizi oyunun oynanış dinamiklerine alıştırmazsanız, yenilgi kaçınılmaz oluyor. Diğer ünlü Naruto karakterleri ise oyun içinde size karakterinizi özelleştirebileceğiniz öğeler sunuyor. Dövüşerek veya görev yaparak para kazanıp bu öğelere erişebiliyorsunuz.
Dövüşlere girmeden önceyse kendinize bir usta seçmek zorundasınız. Sasuke, Naruto veya Yamato gibi karakterlerden bir tanesini ustanız olarak seçtikten sonra, ustanız siz seviye atladıkça ninjitsular verebiliyor. Oyunun ilgi çekici ninjitsularınıysa aynı karakter özelleştireceğiniz sistemde olduğu gibi elde edebiliyorsunuz.
Oyunun ana odağı olan dövüşlere geçecek olursak, geliştiriciler maçları kısmen takım oyununun etkili olduğu dövüşlere bağlamışlar. Attack, Defense, Ranged ve Support olarak ayrılan sınıflardan bir tanesini seçerek maça başlıyorsunuz. İlgili noktaları ele geçirme ve elde tutma üzerine olan bu maçlarda en iyi oynadığınız dövüş stilini zamanla belirleyebiliyorsunuz. Maçlarda ise sınıfların birbirine ihtiyaç duyduğunu unutmadan belirtelim. 4 vs. 4 olan maçlarda karşınıza bir takım geldiğinde, tek başınıza bir şeyler yapmanızın neredeyse imkanı yok. Maçlarda karşılaştığım en büyük sıkıntı ise ne yazık ki oyunun eşleştirme sistemi oldu. Yeni başlayan oyuncuları, tecrübeli oyuncuların karşısına koymaktan çekinmeyen oyun, oyunun başında bolca dayak yemenize olanak sağlıyor.
Sahip olduğunuz küçük jutsular karşısında yeri yerinden oynatan jutsularla karşılaşınca, elinizden bir şey gelemiyor. Bunun yanında oyunda bir de özel bir derece sisteminin bulunduğunun altını çizelim. Diğer rekabetçi oyunlarda olduğu gibi oyun sizi dereceli oyun kazandıkça ait olduğunuza lige atıyor. En yüksek lig olan S1’e çıkmak için ise çok iyi oynamak zorundasınız.
Sona geldiğimizde Naruto to Boruto: Shinobi Striker, Naruto ve dövüş oyunu seven oyuncuları tatmin edecek bir yapım olarak karşımızda durmakta. Eğer bu türe aşinaysanız, oyunu çekinmeden satın alabilirsiniz.