Mordhau çıkışıyla birlikte büyük bir ses getiren ve kısa sürede yüzbinlerce oyuncuya ulaşmayı başaran bir yapım oldu. Peki oyun severleri orta çağ dönemine götüren ve büyük meydan muharebelerine sürükleyen oyun neden bu kadar sevildi?
Oyunun mantığı aslında oldukça basit gibi gözükse de kendi içerisinde farklı dinamiklere sahip. Morhau için kısaca kılıç, kalkan, at, avrat (avrat mı!?) ve farklı silahlar kullanabildiğimiz bir orta çağ oyunu diyebiliriz. Farklı modlara da sahip olan oyunda tek yapmanız gereken dinamikleri iyi bir şekilde özümsemek ve ona göre karşılaştığınız rakiplerin kancık kellelerini, ödlek bedenlerinden ayırmak. Evet söylemde bu kadar basit dursa da uygulamada ustalık gerektiren bir oyun olduğunu da eklemem gerekiyor.
Oynanışa geçmeden önce gelin oyun modlarından ve menülerden bahsedelim. Başarılı Kickstarter sürecinden sonra beklentiyi aşan bir çıkış yapan Morhau, oldukça sade bir menü ile karşımıza çıkıyor. Bu menüde kendi askerinizin tipini yapabiliyor ve oyundaki zırh ve silahlar ile onu donatabiliyorsunuz. Bu konuda yapım ekibi oldukça geniş bir yelpaze kullanmış. Oyun kafanıza geçireceğiniz bez parçasından tutun da en afili şovalyeyi bile hasetinden çatlatacak zırhlara sahip. Bu zırh ve silahları kullanmak için ise hem o eşyanın istediği seviyeye ulaşmalı hem de oyunda sahip olduğunuz altınları harcamanız gerekiyor. Yani listede 4.seviye ve 3.000 altın isteyen bir topuz gördünüz diyelim. Bu para ve seviyeye sahip olmadan bu silahı alamıyorsunuz. Seviye atlamak ve altın toplamak için ise tahmin edebileceğiniz gibi oyunu bol bol oynamanız gerekiyor. Neyse ki aldığınız bonus altınlar ile birlikte bu paraları kısa sürede toparlamak mümkün. Ayrıca yapım ekibi oyuna alışmanız ve para toplama sürecinizi rahat geçirmeniz için oyuna yeterli miktarda karakter seti de eklemiş. Yani oyuna girdiğinizde şovalyesinden tutun da ok kullanan, ya da kalkanlı, topuzlu asker setlerini de kullanabiliyorsunuz. Dinamiklere alışıp kendi setinizi kurduğunuzda ise ustalaşmaya başlıyorsunuz da diyebilirim.
Oyunda genel olarak 3 farklı oyun modu bulunuyor. Klasik Horde modu dışında Battle Royale ve Frontier modları oyunun en çok tercih edilen 2 modu. Hatta otomatiğe aldığınızda Horde modu ile karşılaşma olasılığınızın oldukça düşük olduğunu da söyleyebilirim. Battle Royale modunda zırh ve silahınız olmadan oyuna başlıyor ve oyuna göre yeterli diyebileceğimiz haritada diğer oyuncuları indirmeye çalışıyorsunuz. Bu mod çok uzun sürmediği ve birebir mücadeleleri daha ön plana çıkardığı için oldukça keyifli bir oynanış vaat ediyor diyebilirim. tabi alıştığımız Battle Royale dinamiklerinden uzak olduğu için şans faktörü biraz daha ön planda tutulmuş. Daha silahınıza davranamadan kafanıza bir arbalet oku yemeniz ya da size doğru şovalye kılıcıyla koşan birkaç düşman ile karşılaşmanız olası.