Microsoft tüm perakende mağazalarını kapatıyor

Alparslan Gürlek 28.06.2020 - 14:00
Microsoft perakende satış yapan tüm mağazalarını kapatıyor. Sadece 4 mağazası "Microsoft Deneyim Merkezi" olarak açık kalacak. Dijital çağa hoş geldiniz.

COVID-19 salgınının ardından dijitalleşen dünyaya Microsoft hamlesi. Microsoft dünya genelindeki tüm fiziksel mağazalarını kapatacağını açıkladı. Yalnızca Londra, New York City, Sydney ve Redmond'daki dört fiziksel konum Microsoft Deneyim Merkezi olarak yeniden tasarlanacak. Satışlar ise Windows ve Xbox mağazaları üzerinden yapılmaya devam edecek.

Microsoft tüm fiziksel mağazalarını kapatıyor

Microsoft aldığı bir karar ile tüm fiziksel perakende mağazalarını kapatacağını açıkladı. Bu mağazalardan yalnızca dört tanesi ki bunlar Londra, New York, Sydney ve Redmond'da bulunuyor, açık kalacak. Bu mağazalar da yeniden tasarlanarak Microsoft Deneyim Merkezi olarak hizmet verecek.

COVID-19 nedeniyle Mart ayında kapanan Microsoft mağazaları tekrar açılmayacak. Ayrıca Microsoft, The Verge'ye yaptığı bir açıklamada da hiçbir çalışanının işten çıkarılmayacağını belirtti. Pandemi nedeniyle kapanan mağazalardaki talep de dijital ortamda Windows ve Xbox mağazalarına kaymış durumda. Şirket 190 Pazarda her ay 1.2 milyardan fazla kişiye ulaştıklarını belirtti.

Microsoft tüm perakende mağazalarını kapatıyor

Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı David Porter, yaptığı açıklamada "Müşterilere her yerden hizmet verebilecek benzersiz deneyim ve yeteneklere sahip ekipler oluşturduk. İş gücümüzün evrimi, geçtiğimiz aylarda uzaktan çalışarak bize en çok ihtiyaç duydukları anda her yerdeki müşterilere hizmet etmeye devam edebilmemizi sağladı." dedi. "120'den fazla dilde konuşan ekibimizin çeşitliliği hizmet verdiğimiz birçok topluluğu yansıtıyor. Bu yetenek havuzunda büyüyen ve gelişen kariyerlere olan bağlılığımız her zamankinden daha güçlü." diyerek ekledi.

Nisan ayında Microsoft, içinde bulunduğumuz bu değişen dünyada çalışanlarıyla ilgilenme planını açıklamıştı, kaç çalışanın uzaktan çalışmaya geçtiğini ve pandemi yoluyla ekip üyelerine düzenli ücret ödemeye nasıl devam ettiğini de belirtmişti.

Microsoft'un 2020 yılının sonlarına doğru çıkaracağı yeni oyun konsolu Xbox Series X'in çıkışından önce bu haberi almamız ise ilginç. Fiziksel mağazalarda satışı yapılmayacak ise Xbox Series X konsollarının dijital marketlerdeki fiyatları da bundan etkilenebilir. Tabi bunu konuşmak için henüz çok erken.

Dijital alışverişin had safhaya ulaştığı bu pandemi günlerinde büyük şirketler perakende mağazaların gerekliliğini sorgulamaya başlamış gibi görünüyor. Dijitalleşen dünyanın dijital insanları olarak bizler de yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bugün Microsoft'un yaptığı bu hamle yarınların habercisi olabilir. 



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 05:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft tüm perakende mağazalarını kapatıyor
İlginizi Çekebilir