Microsoft Teams yenileniyor

Taylan Bal 1.08.2023 - 15:07
Microsoft Teams, Temmuz 2023 için bir dizi heyecan verici geliştirmeler ve özellikler almış durumda, aynı zamanda Microsoft 365 Copilot entegrasyonu da genel olarak kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

Microsoft Teams, özellikle iş dünyasında en yaygın kullanılan online iletişim ve iş birliği yazılımlarından biridir. Bu nedenle, Microsoft sürekli olarak Teams'e yeni yetenekler ve geliştirmeler ekleyerek mevcut müşterilerini elde tutmayı ve yeni müşterileri çekmeyi hedefliyor.

Microsoft Teams'e toplantılarla ilgili güçlü iyileştirmeler

Özellikler, sürekli olarak Teams'e ekleniyor olsa da, Redmond teknoloji devi düzenli olarak son birkaç hafta içinde Teams'e tanıtılan tüm yeni özellikleri bir araya getirerek yayınlıyor. Şimdi de, Temmuz 2023 için aynısını yaptı.

Toplantılarla ilgili geliştirmelere başlayacak olursak, kullanışlı bir yetenek eklenmiş durumda. Artık ekran paylaşımı oturumlarında özel butonlarla yakınlaşma ve uzaklaşma yapabilirsiniz. Ayrıca, Teams kullanıcıları Virtual Desktop Interface (VDI) ortamlarında da tepki verme özelliğinden yararlanabilirler.

Verimli sohbet ve iş birliği için pratik özellikler

Sohbet ve iş birliği ile ilgili iyileştirmelere geçersek, grup sohbetindeki belirli bir mesajın bağlantısını kopyalayabilir ve başka birine gönderebilirsiniz. Linke tıkladıklarında, tabii ki o grup sohbetinin üyesi iseler, doğrudan o mesaja yönlendirilecekler.

Teams'teki video özelliklerini kullananlar için de güncellemeler var: Microsoft Stream videoları artık sohbet içinde doğrudan önizlenebilir ve oynatılabilir, sesli veya ekranlı yapılandırmalarda video klipleri kaydedebilirsiniz, video kliplerde İngilizce altyazılar otomatik olarak eklenebilir. Teams Takvim artık bir ajanda görünümüne ve kullanışlı kontrollere sahipken, standart görünümdeki olayları sürükleyip bırakarak takvimde yeniden planlama seçeneği de sunuyor.

Platform eklemelerine gelince, sonunda Teams'deki uygulamalar için derecelendirme ve inceleme seçeneği bulunuyor, aynı zamanda görev tabanlı uygulama önerileri de eklenmiş durumda. Öte yandan, webinar organizatörleri, webinar yönetim deneyimi aracılığıyla istemciye özelleştirilebilen e-posta ile kayıtları kolayca katılımcılarla paylaşabilirler.

Bununla da bitmedi, Microsoft ayrıca Inspire 2023 konferansında açıklanan tüm yaklaşan özellikleri paylaştı. Etkinliğin en dikkat çeken noktası, Redmond şirketinin Microsoft 365 Copilot'i Teams'e ne kadar sıkı bir şekilde entegre etmesi olarak görünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 19:49
Zoom özellikleri iyi olmuş. Otomatik altyazı olayı da bence hemen herşeye gelecek zaten, ne kadar hazırlıklı olursa yazılımlar o kadar iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Teams yenileniyor
İlginizi Çekebilir