Microsoft Değerini 3 Trilyon Doların Üzerine Çıkardı

Barış Dertli 27.01.2024 - 09:39
Microsoft'un piyasa değeri 3 trilyon Doları aşarak Apple'ı izliyor: teknoloji devinin yükselişi ve yapay zeka yatırımları göz dolduruyor.

Microsoft, ABD merkezli teknoloji devlerinden biri olarak, piyasa değerini ilk defa 3 trilyon doların üzerine çıkardı. Bu başarıyla birlikte Microsoft, Apple’dan sonra dünyanın en değerli şirketi olmayı başardı.

Microsoft’un Hisse Artışı

Microsoft'un hisseleri son bir yılda yüzde 68'in üzerinde değer kazanarak bugün yüzde 1'in üzerinde bir artışla 404,78 dolara kadar yükseldi. Bu başarıyla birlikte Microsoft'un piyasa değeri gün içinde 3,01 trilyon dolar seviyesine ulaştı.

Microsoft’un Hisse Artışı

Bu piyasa değeri ile Microsoft, dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi. 3,03 trilyon dolarlık piyasa değeriyle lider konumda bulunan Apple'ın ardından geliyor.

Microsoft'un hisselerindeki çarşamba günü yaşanan yükseliş, dijital yayın platformu Netflix'in finansal sonuçlarını açıklamasının ardından teknoloji hisselerinde görülen ralli ile tetiklendi. Teknoloji hisselerinin yoğun olduğu Nasdaq endeksi de bugün yüzde 1'in üzerinde bir değer kazancı yaşadı.

Gözler Microsoft’ta

Microsoft'un yapay zeka alanındaki yoğun çalışmaları, hisselerindeki çıkışla dikkat çekti. Şirketin hisseleri, yatırımcıların Microsoft'un yapay zeka yatırımlarına olumlu yaklaşması sonucu, yıl başından bu yana yüzde 7'den fazla değer kazandı.

Analistlere göre, Microsoft'un üretken yapay zeka konusundaki güçlü konumu daha da pekişmiş durumda. Özellikle 30 Ocak'ta açıklanacak bilanço, yatırımcıların dikkatini çekecek önemli bir odak noktası olarak belirtiliyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 11:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2024 13:46
Çok mantıksız. Ya özel şirketlerin bu kadar büyümesine izin veren politika gözden geçirilmeli, ya da piyasa değerinin hesaplanma yöntemi değiştirilmeli. Bu gidişle ABD şirketinin değeri ABD'yi geçecek.
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2024 07:58
Sonuçta bunların arkasında kimlerin olduğunu ve gerçekte ABD ye de onların sahip olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla olay sadece mal sahibinin malllarını sınıflandırması ile alakalı. Diğer her şey kılıf ve illerin yürümesi için ufak detaylar.
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2024 18:42
Zaten artık ABD diyen kalmadı Microsoftiya, Alphabeton, Nvidaburg falan diye anılıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Değerini 3 Trilyon Doların Üzerine Çıkardı
İlginizi Çekebilir