Microsoft 28 Yıllık Uygulamasını Kaldırıyor

Barış Dertli 9.01.2024 - 09:18
Teknoloji devi Microsoft, Windows 95’den beri bilgisayarlarımızda yer alan Wordpad uygulamasını kaldırmaya karar verdi. Peki Microsoft bu uygulamayı ne zaman kaldıracak?

Microsoft, Windows 95 işletim sisteminde kullanıma sunduğu ve günümüze kadar gelen Wordpad uygulamasını işletim sistemlerinden kaldırmaya karar verdi. Microsoft bu uygulamanın işletim sistemlerinden ne zaman kaldırılacağına dair net bir tarih vermese de gelecek bir sonraki kararlı güncelleme ile bu uygulamanın kaldırılacağı düşünülüyor. Bu güncelleme ile birlikte artık Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları Wordpad uygulamasını kullanamayacak.

Microsoft Wordpad Uygulamasını Kaldırıyor

Ayrıca bununla birlikte Windows, bilgisayarlara yerleşik bir şekilde kurulan Wordpad uygulamasını Microsoft Store üzerinde de kaldıracak. Böylelikle kullanıcılar uygulamayı kendi istekleri doğrultusunda bile indiremeyecek.

Microsoft Wordpad Uygulamasını Kaldırıyor

Wordpad Uygulaması Neden Kaldırılıyor?

Günümüzde çıkan yazı yazma ve not alma araçları Wordpad’e kıyasla çok daha kaliteli ve daha fazla özellikleri mevcut. Ancak Wordpad, günümüzdeki yazı yazma araçlarının neredeyse hiçbir özelliğine sahip değil. Bu da Wordpad’i rakiplerinin gerisine atıyordu. Ayrıca Microsoft’un zaten Office programları var. Yani Wordpad tamamen ihtiyaç fazlası bir uygulama. Microsoft da bu yüzden Wordpad’i kapatma kararı aldı.

Eğer bu yazımız ilginizi çektiyse “Windows 11 için gelecek yenilikler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 02:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2024 23:32
Office olmayan bilgisayarda .doc .rtf gibi formatları açması güzel avantajdı be. Özellikle Win98 ve XP zamanında baya kullanmıştım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft 28 Yıllık Uygulamasını Kaldırıyor
İlginizi Çekebilir