Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles Erken Erişime Açılıyor

Basın Bülteni 12.06.2024 - 13:21
Gerçekçi yeni nesil yerli korku oyunu Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles, erken erişime açılıyor.

Yerli bir oyun geliştiricisi olan Pugsy Studios, gerçek hikayeden esinlenen ve realist grafiklere sahip Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles oyununu çok yakında çıkartmanın heyecanını sizlerle paylaşıyor! Hemen istek listesine ekleyin. Temmuz ayında erken erişime çıkacak olan yerli korku oyunu, Bir yetimhanede yaşanan paranormal olayların çevresinde ilerliyor. Hem solo hem de çoklu oyun deneyimiyle Lost Lullabies, çok yakında birçok korku severin bilgisayarlarında yer edinecek!

Hazırsanız Lost Lullabies’ın gizemli hikayesine ilk adımı atalım.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde

Oyunumuz, 1960 yılında yaşanan yangın sonrası yetimhanenin 1980’li yıllardaki hikâyesini ele alıyor. 20 yıl içerisinde yetimhane kötü ruhlara teslim olmuştur ve öksüz bir şekilde kaderine mahkum kalmıştır.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 1

Oyun, Lowell kasabasının dışındaki sisli çam ağacı ormanlarının kalbinde yatan Lowell Yetimhanesi'nde geçmektedir. Kötü ününü içinde yaşayan çocukların işkence görmesine ve psikolojik-fizyolojik deneylere maruz bırakılmasına borçlu olan yetimhane, 60’lı yıllarda gizemli bir yangınla harabeye dönmüştür.

Geçmişleri gizli 4 arkadaş, yetimhanenin yangınla sakladığı sırlarını ve yaşanılan onca acının sırlarını ortaya çıkarmak için yola çıkar. Oyuncular, hikaye boyunca yetimhanenin gizemlerini çözmeye çalışır. Yanmış ve harabe hale gelmiş yetimhaneyi karış karış gezen oyuncular, kalıntılarda gerçekleri arayıp, ipuçlarında kötü şöhret ile ünlenen yetimhanenin sırlarını keşfeder. Dört bölümden oluşan hikaye oyuncuları içine çekerken, hızlı temposu ve konunun giderek derinlerine inmesiyle oyuncuda tamamlanmış hissi yaratıyor.

Peki bu hissi nasıl bu kadar etkili geçiriyor?

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 2

Gerçekçi Grafiklerle Korku Dolu Bir Atmosfer

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles’ı oynarken kendinizden geçmeniz gayet mümkün. İlmek ilmek işlenen bulmaca bölümleri, etkileyici grafikler ve içine çeken hikaye anlatımıyla oyun, döneminin hakkını veriyor.

Oyuncular, Lowell kasabasına girdikleri andan itibaren oyunu hissetmeye başlayacak, puslu havada bir şeylerin saklandığını, gizlendiğini anlayacaklar. Atmosferiyle nefes kesen oyun, bu sayede Lowell’in karanlık sokaklarını sonuna kadar hissettirecek. Gerilim dozu her zaman en üst seviyede olurken, korku dolu bir dünyada olduklarını oyuncular hissedecek.

Benzersiz Yapısını Çok Oyunculu Oynanışına Borçlu

Hikayesiyle ve atmosferiyle oyuncuları içine çeken yerli korku oyunu Lost Lullabies, oyuncularına iki farklı oynanış sunuyor. Tek kişilik bir oyun seçeneğinin yanı sıra, Lost Lullabies’ın potansiyeli, 4 kişilik co-op multiplayer seçeneğiyle ortaya çıkıyor.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 3

Çok oyunculu çevrimiçi modunda oyun, paylaşımlı maceralarla oyun süresini artırıyor. Oyuna başlarken oyuncular 4 farklı sınıfı seçebiliyor: Healer, Exorcist, Investigator ve Engineer.

Bu 4 farklı sınıf, kendi özelliklerini ve pozitif yönlerini barındırıyor. Seçtiğiniz sınıfa göre oyunu farklı şekillerde deneyimleyebilirsiniz. Örneğin Healer yaralanan takım arkadaşlarını veya kendini iyileştirirken, Engineer elektronik cihazları kullanarak hikayenin her bölümüne serpiştirilen bulmacaları çözmeye yarıyor. Her sınıfın farklı deneyim sunması, yapımın tekrar oynanabilirliğini artırıyor.

Bunun yanı sıra, oyunda iki farklı ekipman tipi yer alıyor. Standart ekipman her oyuncu tarafından alınırken, sınıflara özel ekipmanları sadece o sınıfı oynayanlar seçebiliyor.

Unutmayın! Seçeceğiniz ekipmana göre oyunun akışının değiştirebilirsiniz.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 4

Bulmacaları Geçerek Hikayenin Gizemini Ortaya çıkar

Lost Lullabies’da bölümleri geçmek için bulmacaları çözmek gerekiyor. Oyuncular oyunu keşfederken mini oyunlar, özel ekipmanlar, birbirinden farklı hayaletlerle karşılaşacak.

Yetimhanenin sırrını çözüp harabe binayı ruhlardan arındırmak için ilk önce hangi tür hayalet olduklarını ellerindeki ekipmanlar ve mini oyunlarla bulacaklar. Her hayalet çözülmesi gereken bir hikayeyi içinde taşırken, oyuncular bulmacaları çözerek ruhların hikayelerini keşfedecek, kötü ruhları yetimhaneden uzaklaştırabilecekler. Kötü ruhlar olduğu gibi iyi ruhlar da 20 yıllık bir yangının ağırlığını taşıyan yetimhanede varlıklarını sürdürüyor.

Her hayaletin sırrını çözmek, ipuçlarını keşfetmek oyunculara kalmış. Gerçek hikayeden esinlenen Lost Lullabies, oyuncuları hikaye anlatımıyla içine çekmeyi ve oyun keyfini nirvanaya çıkarmayı başarıyor.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 5

İlmek İlmek İşlenmiş 60’lar ve 80’ler Teması

Oyunu keşfederek oyuncuların farkına varacağı bir diğer nokta, kurulan dünyanın 60’lı yıllarda yanan yetimhane ile 80’li yılları harmanlaması olacak...

Yetimhanenin dışı 80’lerden kalma görünüme sahipken, binanın içindeki oyuncaklar, mobilyalar, kıyafetler, eşyalar ve daha birçok eşya sanki zamanda kaybolmuş, bir portal açılmış da sürekli 60’lı yıllara geri dönüyormuş gibi hissettirecek. İki farklı dönemi tek bir dünyada sentezleyen oyun, farklı hisleri ortaya çıkarıyor. Unutulmuş mektuplardan yıpranmış fotoğraflara, oyuncak ayılardan palyaçolara kadar birçok nesne, hikaye için önemli ipuçları barındırıyor.

Dönemi iyi anlatmak için oyun geliştiricileri, o günleri yaşamış insanların torunlarıyla röportaj yapıp konu hakkında en iyi bilgileri toplamış. Toplanan bilgiler ve materyaller sonucunda hikayenin işlenişi belli olurken, deneyimi bu kadar gerçekçi hale getiren unsurlardan biri haline geliyor.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 6

Bir Korku Oyunundan Fazlası

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles, oyuncularına bir korku oyunundan daha fazlasını sunuyor. Oyunun geçtiği yılları yansıtmak için titizlikle hazırlanan eşyalar, sadece atmosfer için değil, yetimhanedeki sırları ortaya çıkarmak için de önemli ipuçları barındırıyor. Yetimhaneyi deneyimlerken çevredeki eşyalardan geçmişi keşfedecek, bir dedektif gibi sırları ortaya çıkaracaksınız.

Karanlığın İçinde Kaybolmaya Hazır Olun

Oyuncuları yetimhanede karanlık ve gizem dolu atmosferik bir ortam bekliyor. Hikayesi geçmişteki bir olaya dayanan ve Pugsy Studios tarafından yaratılan Lost Lullabies, etkileyici görselliğini kullandığı renk paleti, canlı ışıklandırması ve etkileyici kaplamalarına borçlu. Döneminin karanlık ruhunu ve ıssız bir ormanın içinde yer alan yetimhanenin gizemini oldukça iyi yansıtan oyun, görsel gücüyle oyunun gerçekçi anlatımını bir üst noktaya taşıyor.

Yakında Erken Erişime Çıkıyor

Uzun zamandır geliştirilen Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles, Temmuz ayında Steam ve Epic üzerinden erken erişime açılacak. Erken erişimde sadece 2 bölüm ve 11 hayalet yer alıyor. Tam sürüm ile birlikte 4 bölüm ve 22 hayalet oyunda olacak.

Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles: Yetimhanenin Karanlık Geçmişinin İzinde - 7

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 18:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2024 11:32
Harika bir projeye benziyor :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 16:32
Yerli oyun şirketlerinin bu kadar gelişmiş olması beni çok mutlu ediyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 15:51
Çok iyi gözüküyor inşallah başarılı olurlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lost Lullabies - The Orphanage Chronicles Erken Erişime Açılıyor
İlginizi Çekebilir