1/3

King Arthur 2

Anıl Kalkan 11.02.2011 - 16:55
Kralın dönüşüne hazır olun
Neocore Games’in yapımcılığını üstlendiği, 2009’un sonlarına doğru çıkan King Arthur - The Role-playing Wargame birçok eksiği bulunmasına rağmen başarılı bir yapımdı ve bu türü sevenler tarafından beğenilerek oynanmıştı. İlk oyunu kısaca özetlemek gerekirse, adından da anlaşılacağı gibi Kral Arthur efsanesini ve Britanya birliğini konu alan, RPG elementleriyle harmanlanmış bir stratejiydi. Ardından gelen ek paketlerle de başarısı pekişince haliyle bir devam oyunu da şart olmuştu. Nihayet, beklenen haber geçtiğimiz haber Paradox Interactive’den geldi; üstelik etkileyici bir de trailer’la. Peki, bu yıl çıkması beklenen King Arthur II neye benziyor?

Cadı Kraliçe Morgawse

Devam oyunu, ilk oyunun bıraktığı yerden başlıyor ve tıpkı önceki oyun gibi senaryo ve hikaye anlatımı oldukça etkileyici: Şövalyeler ve ejderhaların yaşadığı uzak bir çağda, kutsal imparatorluk Britanya huzuru bulmuştur. “Kutsal Kase” geri getirilmiştir ve refah tüm topraklara hakimdir. Buna rağmen, ufukta kara bir bulut vardır. Karanlıktaki yeni bir tehdit, Kral Arthur ve onun şövalyelerinin üzerine inmeye hazırlanmaktadır. Ve sonunda, Britanya’nın ötesinde uyanan bu eski ve güçlü tehdit Kutsal Kase’ye ulaşır ve büyüsüyle bu muazzam eseri yok eder. Bu kişi kuzeydeki Orkney Adaları’ndan Cadı Kraliçe Morgawse’dir.

King Arthur 2
Kral Arthur’u da öldürmek için birini yollar ve krallığının kalbini korumaya çalışırken Arthur asla iyileşemeyecek şekilde yaralanır. Arthur ve onun toprakları arasında gizemli bir bağ bulunmaktadır ve hastalığı yavaş yavaş tüm toprakları yok etmektedir. Ormanlar çorak arazilere dönüşür, kara bulutlar gökyüzünü kaplar… Camelot çöküşe doğru gitmektedir, yuvarlak masa şövalyeleri ise ya kaybolmuştur ya da birbirlerine karşı anlaşmazlığa düşmüştür; diğerleri ise karanlığa karşı tek başına hayatta kalmaya çalışırken savaşı kaybetmiştir. Ardından, arazilerde hüküm süren yaratıklar ve eski toprakları için savaşan krallar… Kısacası, Britanya’nın birliği artık bozulmuştur. Britanya’nın ve geleceğin büyük kralı Arthur olarak, bu topraklara tekrar barış ve refahı getirmek ise artık sadece sizin elinizdedir.