1/3

Kara Ekran #13: The Walking Dead

Ceyda Doğan 12.06.2013 - 10:37
Ölüp ölüp dirileceksiniz
Kara Ekran'nın 13.bölümüyle karşınızdayız. Bu hafta size hem video oyunuyla manşetlerden düşmeyen, hem de dizisiyle oldukça başarılı bir senaryoya sahip, The Walking Dead'i yazacağım. Zombiler söz konusu olduğunda, hiç acımam ve olaya el atarım. Aynı şey bu sefer de oldu. Kısacası The Walking Dead'den ve onun şok edici hikayesinden bahsetmek üzere buradayım. Yürüyen Ölüler şeklinde çevirisi yapılan The Walking Dead, Frank Darabont tarafından geliştirildi. The Terminator ve Aliens yapımcısı araya girince, evet çok güzel şeyler bekliyorsunuz.

Kara Ekran #13: The Walking Dead
Geçen günlerde ofiste Özgür ile aramızda ilginç bir muhabbet yaşadık. Okurlarımızdan biri Mumya mı? Zombi mi? diye bir soru sordu. Bu sorulur mu hiç bizim gibi çılgınlara? Özgür başladı: "Mumya da zombidir, sargılı zombi işte!" diye. Bense, ısrarla onun tezini çürütmeye çalıştım. Kısmen de olsa ikna ettim diyelim, ancak Özgür'den bahsediyoruz. İkna kabiliyetime karşı dayanıklı olan nadir insanlardan biridir kendisi. Neyse, konuyu iyice dağıtmadan asıl konumza dönelim. Ne diyorduk? The Walking Dead.

Drama üzerine odaklanmış olan The Walking Dead, şimdilik 32 bölümden ve 3 sezondan oluşan  bir dizi serisi. Asıl çıkış noktası Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Hoş, sadece çizgi roman değil, aynı zamanda video oyunuyla da son derece başarılı bir yapım haline geldi. Ayrıca The Walking Dead, 31 Ekim 2010 tarihinde Amerikan kablolu televizyon kanalı AMC'de yapıldı.

The Walking Dead, Rick Grimes isimli bir şerifin komadan uyanmasıyla başlıyor. Et yiyen "aylaklar" dünyaya yayılmıştır ve komadan yeni çıkan Rick, ailesini bulmak için yollara koyulur. (Dizide "zombi" yerine "aylak" tabiri kullanılıyor) Ancak girmeye çalıştığı her yol onu zombilerle karşılaştırır, kimi zaman sağ kalanlara denk gelir ve onlarla bir araya gelerek, savaşmaya başlar.

Kara Ekran #13: The Walking Dead
The Walking Dead'in ilk sezonun yayımlanmasının ardından, dizi devam etmeyecek şeklinde haberler çıkmıştı. Nedeni ise; maddi yetersizlik olarak nitelendirildi. Gerçekten ciddi paralar harcayan yaratıcı firma, o kadar çok baskıya maruz kaldı ki, "dizinin devamı olacak" şeklinde bir duyuru yaptı. Sonrasında olanlar ortada. The Walking Dead'in 2011 yılında, ikinci sezonu da yayımlandı.