Joker filmi incelemesi

Mine Turgay Oktay 4.10.2019 - 12:13
Son dönemlerin en iyisi diyebilir miyiz?

Batman'in en sıkı düşmanı Joker sonunda sinemalarda. Henüz vizyona girmeden bile Imdb puanı 9.4'tü ve Venedik Film Festivali'nde ödülü kapmıştı.

Joker filmi beklentilerimizi karşıladı mı?

Ünlü Gotham şehrinde kaos hakimdir. Bu kaos ortamı da toplumsal çılgınlığı, bireysel düzeyde şizofreniyi, paranoyayı ve depresyonu beslemesi şaşılacak bir durum değil. İşte kahramanımız Arthur Fleck diğer namıyla Joker böyle bir doğada varolmaya çalışır. Kendini bulma çabasını ve başardığında ruhunun özgürleştiğini ancak karanlık tarafa geçip, şiddete yöneldiğini görüyoruz. Tabi karakterimizi normal tabir edemeyiz; ruh sağlığı bozuk, sorunlarını ilaçlarla baskılayan biri.

Joker ile psikopata bağlayalım!

Komik olmayan zorlama palyaço...

Arthur Fleck gündüzleri palyaço olarak çalışmakta ve komedyenlik yapmak istemektedir. Oysa acı gerçek karşısına dikilmektedir, komik değildir. Bu arada sürekli zorbalığa maruz kalmakta, normal bir yaşama sahip olması için gereken tüm ihtimaller ortadan kalkmaktadır. Film, Joker'in yaptıklarını anlaşılır kılmaya çalışmıyor yine de hayatın tokatını yediğini gösterirken eser miktarda acıma duygusu uyandırmayı başarıyor.

Oscar gelir mi?... 

Gelelim Joker'i canlandıran Joaquin Phoneix'e... Kendisi, diğer filmlerinde olduğu gibi başarılı oyunculuğu ile göz dolduruyor. Oscar alması muhtemel görünüyor. Diğer Joker'ler ile özellikle Heath Ledger'la karşılaştırmak istemiyorum. O da son derece başarılı olmuş ve Oscar'ı kucaklamıştı.

Todd Phillips izleyicilere şaşırtıcı gelebilir. Hangover'ın ve devam filmlerinin yönetmeni, bu kez bambaşka bir çizgide üretimde bulunmuş. 

Joker'i tanımaya hazır olun...

Patlamış mısırınızı ve içeceğinizi alıp, keyifle yayılıp izleyeceğiniz, eğlencelik bir film beklemeyin. Karanlık, ruhunuzu sıkacak olaylar, suç, kötülük, kadere karşı koyamama derken negatif duygular içinde gazozunuzu höpürdetemeyeceksiniz. Diğer taraftan Arthur Fleck'in Joker'e dönüşümünü merakla izlerken, ayrıntılara kapılıp, iç dünyasını tanıyacaksınız.

Benim favori sahnem kötülüğü içselleştirdiği merdiven sahnesi. Bakalım sizler nasıl bulacaksınız ve favori sahneleriniz hangileri olacak?

İyi seyirler...

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2019 17:37
İgne o kadar laf ediyoruz ama gene kötünün iyisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2019 12:27
meta score 58 abow
babayaro
babayaro 7.10.2019 15:55
Time trollü 20 verdi ondan..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.10.2019 00:54
Filmi izledim enfesti yani joker olmadım geldi adam ne yapsa olmuyor herkes tekme atıyor adama Nasıl delirmesinki ama oyunculuk inanılmaz di şiddetle tavsiye ederim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2019 18:13
SPOİLER OLABİLİR..
piskopat bir manyak olsa da "bana hep iyi davrandın deyip kafaya öpücük kondurması" çok etkileyici bir sahne
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 5.10.2019 00:44
Duygusal, gergin ve psikolojik. Harikaydı!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Joker ile psikopata bağlayalım!
İlginizi Çekebilir