iPhone 12 üretimi koronavirüsten etkilenmeyecek

Berat Darıcı 24.03.2020 - 12:20
Düşen telefon satışları, kapatılan fabrikalar ve yeni iPhone modellerinin üretimleri ile ilgili birçok bilgi bu habermizde. Dört yeni iPhone modeli geliyor.

Koronavirüs'ün ender olarak olumlu etkilediği oyun satışları gibi pazarların dışında tüm dünya üzerinde olumsuz bir etkisinin olduğunu söylemek doğru olacaktır. Yapılan araştırmalar telefon pazarının virüsten ne kadar kötü etkilendiğini gözler önüne serdi. Geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yaklaşık %40 oranında düşüş yaşayan telefon satışları üreticileri korkutmaya devam ediyor.

Son yıllarda rekabetin iyice kızıştığı ve doygunluk dönemlerinin yaşandığı telefon pazarı koronavirüs ile ağır darbe aldı. Fakat dünya genelinde en büyük zararı gören firmalar telefon üreticileri değil. Uçak firmaları virüs yüzünden düşen seferler ile mücadele ediyor. Amerika merkezli Boeing, geçtiğimiz günlerde 60 milyar dolarlık devlet desteği istemişti.

Çin'de geçtiğimiz yılın Şubat ayına oranla %55 oranında düşen telefon satışları virüsün etkilerinin uzun vadeli olması durumunda doğru tahminlerde bulunamayan firmaları üzmeye devam edecek.

Telefon satışları düşerken fabrikalar kapatılmaya devam ediyor

Samsung COVID-19 salgını nedeniyle Hindistan'daki akıllı telefon fabrikasını geçici olarak kapatmak zorunda kaldı. Yılda 120 milyona kadar telefon üretebilen ve Samsung'un en büyük telefon fabrikası konumunda bulunan üretim hattı devletin isteği üzerine 25 Mart tarihine kadar kapalı kalacak. Samsung'un Hindistan'daki Ar-Ge ve pazarlama çalışanları da uzaktan çalışmaya başladı.

Temmuz ayında Apple iPhone 12 modellerinin üretimleri başlıyor

Foxconn şirket başkanı Young Liu, yeni iPhone modellerinin üretiminin %100 kapasite ile gerçekleşeceğini ve işlerin yolunda gideceğini söyledi. Foxconn fabrikaları koronavirüs yüzünden bazı şehirlerde %50 oranında üretim kaybı yaşamıştı. Şirket Şubat ayında son 7 yılın en büyük aylık gelir düşüşünü açıklamıştı.

Telefon satışları düştü, iPhone 12 üretimi koronavirüsten etkilenmeyecek

Foxconn'un önümüzdeki Temmuz ayında 5G iPhone 12 modelinin üretimine başlaması bekleniyor. Bu yıl Apple'ın 5.4 inç iPhone 12, 6.1 inç iPhone 12 Plus, 6.1 inç iPhone 12 Pro ve 6.7 inç iPhone 12 Pro Max olmak üzere toplam 4 yeni model ile bizlerin karşısına çıkması bekleniyor. Kalbinde 15 milyar transistörlü 5nm A14 Biyonik yonga setini taşıyacak olan telefonların üretiminde sıkıntı olmayacağı gözükse bile satışları için aynı şeyi söyleyebilir miyiz emin değilim. Geçtiğimiz günlerde Apple, Fransa'da 1,23 milyar dolarlık para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca WWDC 2020 etkinliğinin çevrim içi olarak gerçekleşeceği Apple tarafından açıklandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 14:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
iPhone 12 üretimi koronavirüsten etkilenmeyecek
İlginizi Çekebilir