1/2

Inversion

Metin Çatalkafa 21.11.2010 - 10:53
Savaş alanı harekete geçiyor
Yepyeni bir oyun daha biz oyuncularla buluşmak üzere. Neden bilmiyorum ama herhangi bir oyun serisinin ikinci veya üçüncü oyunu duyurulduğunda çok fazla sevinmiyorum. Çünkü, birçok serinin devam oyunlarI ilkinin gölgesinde kalıyor. Bu yüzden yepyeni, taze oyunlar bana daha çok heyecan veriyor. Özellikle de başarılı olma ihtimali olan bir oyunun ön incelemesini yapınca insan bu duyguyu daha güzel anlıyor.

Başarılı referans

Inversion, Saber Interactive'in üzerinde 1 yıldan daha uzun bir süredir çalıştığı bir yapım. Firmanın geçmişine baktığımızda, en son 2007 yılında Timeshift isimli FPS ile karşımıza çıktıklarını görüyoruz. Timeshift ,zamanı ileri veya geri alarak kendimize avantaj sağladığımız, özellikle de yağmur efektleriyle çok etkileyici bir oyundu. Değeri anlaşılamayan güzel yapımlardan biri olduğunu da söyleyebiliriz. Firma, Timeshift örneğinde de olduğu gibi, bir oyun çıkarırken daha önce çok fazla denenmemiş oyun mekaniklerini kullanmayı çok seviyor ve yeni oyunları da tıpkı Time shift gibi kendine has öğeler içerecek.

Inversion, üçüncü şahıs bakış açılı oyunlardan (tıpkı Gears of War gibi). Firmanın FPS’nin ardından farklı bir türdeki ilk deneyimi olacak. Piyasada aynı türde sayısız oyunun bulunması bir dezavantaj sayılabilir, ancak Inversion ile biz oyunculara farklı şeyler sunmayı vadeden firmadan güzel bir iş bekliyoruz. Bakalım Iversion bizlere neler vadediyor?

Inversion
Yeniliklerle karşımıza çıkacaklar

Bir kere Inversion’un en önemli temelini fizikler oluştururacak.Firma oyunun yapımı için Havok ile çok yakın çalışmalara girmişler. Daha önce Havok fizik motorunda görmediğimiz etkilerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyorlar. Oyunun ana temasını yer çekimi ile oynayabildiğimiz bir gravity gun tarzı bir aygıt oluşturuyor. Bu silahla sadece düşmanları alt etmeye çalışmıyor aynı zamanda çevreyle de etkileşime giriyoruz.

Alışılagelmiş genel TPS mekanikleri aynen korunmuş. "Siper al, nişanla ve vur", yani Gears of War tarzı bir oynanış mevcut. Ancak oyunu farklı kılan, silahımızla yapabileceklerimiz ve çevre ile etkileşimimiz olacak. Diyelim ki yoğun bir saldırı altındayız. Normalde önce siper alırız, silahımızı ayarlar ve ateş etmeye başlarız. Inversion'da sipere saklandıktan sonra, yani bir duvarın arkasında bile gravity silahımızı kullanabiliyoruz. Kafamızı kaldırıp düşmanı karşımıza almamıza gerek yok. Elimizdeki Gravity aygıtlarıyla çevredeki objeleri alıp özel hareketler yapabiliyoruz.