Intel, oyun ağ kartı üreticisi Rivet Networks'ü satın aldı

Berat Darıcı 22.05.2020 - 10:04
Intel, Killer ağ kartı üreticisi olan Rivet Networks'ü açıklanmayan bir miktar karşılığından satıl aldı. İkili daha öncede ortak iş yapıyorlardı.

Intel, son yıllarda içerik üretimi konusunda işlemcilerinde istenilen performansı gösteremesede oyun konusunda hâlâ zirvede. AMD'nin bazı dönemlerde rakibini yakaladığı olsa da Intel 10. nesil işlemcileri ile tekrardan en güçlü oyun işlemcisini üreten firma olduğunu kanıtladı. Bugün ise Intel iş birliği yaptığı Rivet Networks'ü satın alıyor. Rivet Networks, oyuncular için ürettiği killer kablolu ve kablosuz ağ çözümleri ile tanınıyor.

Büyük firmalar sık sık daha küçük firmaları satın alırlar. Bunlar çoğu zaman haber olmaz hatta bazıları hiç duyulmadan yok olabilir. Genelde bu gibi durumlar satın alan tarafın belirlediği detaylardır. Eğer satın alımı bir reklam olarak kullanmak istiyorlarsa bunu yapmak oldukça basit ve masrafsız olur. Bu seferkinde hangisinin olduğuna ise sizin karar vermeniz gerekiyor. Rivet Network oyunlarda gecikme değerlerinin düşürülmesi için elinde pek çok teknoloji bulundurmakta.

Intel, oyun ağ kartı üreticisi Rivet Networks'ü satın aldı

Intel, Killer oyun ağ kartları ile işlemcilerinin yeteneklerini beraber kullanabilir

Bu satın alma ile Intel'in bağlantı çözümleri konusunda zirveye oturduğunu söylesek yanlış olmayacaktır. Rivet Network'ün teknolojileri arasında bizi ilgilendiren kısım evlerimizde karşılaştığımız sorunlara olan çözümleri. Bir oyun oynarken bilgisayarınızın oyun dışındaki ağı kullanan her şeyi 2. plana attığını ve pingi mümkünse hiç, değilse olabilecek en az şekilde etkilediğini düşünün. Ya da kullandığınız ağa bağlı başka kullanıcılar varsa onların ağ üzerindeki kullanımları yüzünden ping değerlerinizin artmadığını görmek ister miydiniz? İşte bu ve buna benzer pek çok konu için Rivet Network'ün kendi çözümleri bulunmakta.

Satın alma işleminin ne kadara mâl olduğu konusunda bir bilgi yok. Ürünlerin Intel işlemciler ile daha verimli çalışmaları için bir gelişme gelecekte yapılır mı belli olmaz. Ya da Intel işlemcili anakart modelleri içinde bazı yeni birliktelikler gerçekleştirilebilir. Bu ya da buna benzer olasılıkların hepsi AMD'nin elini güçsüzleştirecek gelişmeler.

AMD demişken, Intel'in 10. nesil işlemcilerinin piyasa çıkmasıyla beraber AMD'nin işlemcilerinde fiyat konusunda indirime gittiğine yönelik bilgiler var. Henüz resmi bir gelişme yok fakat dünya genelinde AMD işlemcilerde özellikle Ryzen 3900X modelinde ciddi bir indirim gözlemleniyor. İşlemcinin 400 dolar seviyelerine kadar gerilediğini yer yer yakalamak mümkün. Elbette bu indirimlerin ülkemize yansımasının dolar kurundan dolayı kısa vadede pek mümkün olacağını söylemek yanlış olur.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Intel, oyun ağ kartı üreticisi Rivet Networks'ü satın aldı
İlginizi Çekebilir