Infinity Ward Sony'i suçluyor

Murat Halilbeyoğlu 17.01.2011 - 12:44
MW2'deki problemler tamamen Sony'nin suçuymuş.
Modern Warfare 2'nin PS3 versiyonunun hack'lenmesi hakkında Infinity Ward bir açıklama getirdi. Firmaya göre bu problemin düzeltilmesi ancak Sony'nin yakın zamanda oluşan güvenlik açığına bir çözüm bulmasında yatıyor.

Her ne kadar MW 2'nin kopya versiyonunu oynayanların sayısı fazla olsa da firma yetkilisi Robert Bowling, yasal oyuncu sayısının korsan oyuncuların üstünde olduğunu belirtiyor.

"Sony son zamanlarda, oyunların hack'lenmesine ve sömürülmesine neden olan güvenlik açığının farkına vardı. MW2'nin de bu sorundan etkilenen diğer oyunlardan bir farkı yok, bazı oyuncuların problemler yaşadığının farkındayız. Oyunlar, oynandıkları platformların güvenlik kriptolamalarına güvenir, dolayısı ile oyunlara uygulanacak güncellemeler, güvenlik problemi platform tarafından giderilmedikçe, hiç bir işe yaramayacaktır" şeklinde yazan Bowling Call of Duty oyunlarının hacker'lar tarafından çok ilgi gördüğünü belirtiyor ancak yine de yasal kullanıcıların sayısının fazla olmasının da umut verici olduğunu söylüyor.

Infinity Ward Sony'i suçluyor
"Eğer korsan oyuncularla birlikte oynama kaygısını yaşıyorsanız o zaman sizlere şiddetle tanıdığınız arkadaşlarınızla özel gruplar oluşturarak oynamanızı tavsiye ederim. Şu an için oyundaki problemleri düzeltme gibi bir durumumuz bulunmuyor. Ama şunun garantisini verebilirim ki Sony bu güvenlik açığı ile ilgilenirken biz de sorun yaşayan oyuncularımıza elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz."

Bowling son olarak "Bu durum şu an için Call of Duty 4 ve MW2 için geçerli. Gelecekte ise yapacağımız oyunlarda platformların güvenlik sistemlerine güvenmeyerek ona göre bir sistem tasarlayacağız, tıpkı Treyarch'ın Call of Duty: Black Ops'ta yaptığı gibi" sözlerini ekledi.

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2016 21:53
infinity ward ten şikayettçi olmayın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Infinity Ward Sony'i suçluyor
İlginizi Çekebilir