1/2

I AM PLAYR

Ozan Yakut 3.01.2012 - 14:38
Siz Guiza'nın neler yaşadığını biliyor musunuz?
Platformlar PC
I AM PLAYR
  • Yapımcı - Yayıncı We R Interactive - Big Balls Productions
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Simülasyon,Spor,Web Tabanlı
Merlin Puanı 76
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%90
Artılar - Futbol oyunlarına yenilikçi bir fikir, gerçek görüntülerden oluşturulmuş videolarla daha sağlam bir atmosfer yakalaması, futbolun yanında futbolcunun özel yaşamının da detaylarına iniyor olması
Eksiler -Oyunun hızı internet bağlantınız ile orantılı, çok çabuk bağımlılık yapıyor
Akıllara hemen  Mateja Kezman'a "Are you player? Are you player?" diye bağırıldığı görüntüler gelse de, I AM PLAYR Facebook'ta ücretsiz oynadığımız yeni oyunumuz.

Oyun endüstrisinin gittiği yeni yön, oyuncunun kendini ara videolar ve sinematik geçişlerde izleyip filmin içinde hissetmesi, karakterine daha çok bağlanması, bir nevi film oynama yönünde. Spor oyunlarının gittiği yön ise, sporcu hayat simulasyonu günlük hayatı RPG gibi yaşamak yönünde. NBA, FIFA PES kariyer modlarında hatta bilhassa NSS'de bolca bunu görüyoruz.

İşte I AM PLAYR (IAP) bize yıldız bir golcünün hayatını yaşama imkanı veren We R Interactive firmasının yeni oyunu. Oyunu başında İngiltere Championship liginin müzmin orta sıra takımlarından River Park FC'nin altyapıdan yetişme genç golcü adayı olarak ilk profesyonel kontratımıza imza atarak başlıyoruz. Her hafta alacağımız maaş, forma giyme ve gol bonuslarımız genç bir oyuncunun dudağını uçuklatacak cinste olmasa da, gayet yeterli.


Forvetteki partnerimiz Danny Deans, namı diğer "Deano", River Park F.C. nin efsane kaptanı. Futbol hayatının son baharına gelmiş olsada R.P.F.C'yi tek başına ayakta tutmaya çalışıyor. Taraftarlar ise Deano'ya ultra-profesyonel yaşam tarzı sayesinde yıllardır kaybetmediği istikrarı yüzünden resmen tapıyor.

I AM PLAYR
Kaptan bizim gibi parlayıp sönen onlarca genç oyuncu gördüğünden forma bulmaya başlayıp, ilk gollerimizi attığımız haftalarda bize, "Daha futbolcu falan olmadın, havalanma hemen genç, iki dakka adam ol!" şeklinde yaklaşıyor. Hatta bizi acımadan tüm takım önünde güzelce fırçalamaktan bile çekinmiyor.

Spoiler verip oyununuzun zevkini kaçırmamak için detaya inmiyorum ama kaptanın da uğraştığı kendi sorunları var. Size tavsiyem ne ona kendinizi ezdirin, ne de bu gerçek River Park efsanesini kendinize düşman edecek kadar asi olun.