HyperX Pulsefire Dart İnceleme

Ersin Kılıç 24.02.2020 - 13:08
HyperX firmasının kablosuz özelliğine sahip olan yeni modeli HyperX Pulsefire Dart, inceleme köşemizin yeni konuğu oluyor.

HyperX Pulsefire Dart İnceleme: Oyuncu aksesuarlarının bel kemiği konumunda olan mouselar her geçen gün yeni özellikler ve farklı tasarımları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bugün inceleyeceğimiz HyperX Pulsefire Dart modeli ise hem klasik hatlara bağlı kalmış hem de yenilenen özellikleri ile ön plana çıkmış diyebilirim. Peki bu mouse'u özel kılan özellikler neler?

HyperX Pulsefire Dart İnceleme

İlk olarak HyperX Pulsefire Dart modelinin en önemli özelliği olan kablosuz kullanımından bahsetmek istiyorum. Kutu içeriğinden hem kablo hem de alıcı çıkıyor. Bu modeli kablosuz özelliğinin yanı sıra dilerseniz kablolu olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu kablo ile birlikte alıcıyı takabileceğiniz bir aparata da yer verilmiş. Kablo oldukça uzun ve aparat üzerindeki usb yuvası sayesinde alıcıyı buraya takarak kapsama alınını da genişletebiliyorsunuz. Ayrıca Dart modelini kablo ile şarj edebildiğiniz gibi uygun bir kablosuz şarj istasyonunuz varsa onunla da şarj edebiliyorsunuz

HyperX Pulsefire Dart İnceleme

Bu noktada muhtemelen HyperX'in kulaklıklarını da şarj edebildiğiniz istasyona ihtiyaç duyuluyor. Çünkü farklı kablosuz şarj istasyonlarını denediğimde şarj olmadığını gördüm. Yani evinizde telefonunuz ya da farklı cihazlar için kullandığınız bir adaptörünüz varsa muhtemelen işe yaramayacaktır ve sadece kablosu ile şarj edebileceksinizdir. Eğer Qi sertifikalı bir şarj istasyonunuz varsa muhtemelen HyperX'in kendi şarj istasyonu modelinde olduğu gibi işe yarayacaktır diye tahmin ediyorum. Kendi şarj istasyonunu kullanmadığım için bu konuda net bir şey söyleyemiyorum. Yeri gelmişken kablosuz bağlantı hızının 2.4 Ghz olduğunu da hatırlatalım. Buradaki bilgisayar ve mouse arasındaki gecikme süresi ise 1 ms ile sınırlandırılmış. Yani kablosuz kullanımda bile oldukça hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Burada benzer modellere göre HyperX Pulsefire Dart modelinin önemli bir avantajı bulunuyor. Normal şartlarda kablosuz olarak kullandığınızda mouse bataryası size 50 saat civarı bir kullanım sunuyor. Yaklaşık 7-8 günlük kullanımda kablo ile hiç şarj etme ihtiyacı hissetmedim. Kablosuz kullandığınızda oyun ya da işinize devam etmek istiyorsanız anında kabloyu takarak da kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. 

HyperX Pulsefire Dart İnceleme

Bu modelin tasarımına baktığımızda aslında klasik HyperX çizgilerini koruduğunu görüyoruz. Son derece sade ama biro kadar da şık bir görünümü bulunan HyperX Pulsefire Dart modelinin sol kısmında 2 adet fonksiyon tuşu bulunuyor. Klasik bir şekilde geri - ileri olarak kullandığımız bu tuşlar dışında mouse tekerleğinin hemen arkasına ise dpi ayar düğmesi konumlandırılmış. Bu düğme oldukça küçük ve minimum çıkıntı ile mouse üzerine yerleştirilmiş. Hazır ayarlarda 3 farklı modu bulunan dpi tuşunda yavaş, orta ve hızlı ayarları bulunuyor. Bu ayarlarda sırasıyla 800, 1.600 ve 3.200 dpi ayarlarına ulaşabiliyorsunuz. Tabi özel ayarlar yaparak bu değeri 16.000'e kadar çıkartmak da mümkün. 

Tasarımda dikkat çeken bir diğer özellik ise tabi ki RGB ışıklandırma. Yine kendi yazılımı ile hem HyperX logosundaki hem de tekerlek üzerine konumlandırılan ışıkları dilediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün. Yeri gelmişken mouse sağ ve soldaki tutamaç kısımlarında suni deriden bir materyal kullanılmış. Tekerlek üzerine ise lastik bir materyal kaplanmış. Bu sayede kavramanın daha rahat ve ergonomi açısından ele hoş geldiğini söylemeliyim.

HyperX Pulsefire Dart İnceleme

Sonuç olarak HyperX Pulsefire Dart kablosuz mouse arıyorsanız göz atmanız gereken ilk modellerden biri olmuş. Sahip olduğu özelliklerin yanı sıra şık tasarımı ile de dikkat çeken ürün, son zamanlarda kullanmaktan keyif aldığım ürünlerden biri oldu diyebilirim.

HyperX Pulsefire Dart Teknik Özellikler

Sensör: Pixart PMW3389
DPI: 16.000 DPI'ya kadar
DPI Önayarlar: 800 / 1600 / 3200 DPI
Hız: 450ips
Hızlanma: 50G
Düğme sayısı: 6
Sol / Sağ düğme anahtarları: Omron
Sol / Sağ düğme dayanıklılığı: 50 milyon tıklama
Işık efektleriÇ Her LED RGB aydınlatma başına 3
Yerleşik bellek: 1 profile
Bağlantı tipi: 2.4 GHz kablosuz / kablolu
Pil ömrü: 90 saat - LED kapalı / 50 saat varsayılan LED Aydınlatma
Şarj tipi: Kablosuz Qi şarj1 / kablolu
Sorgulama hızı: 1000Hz
Kablo tipi: Çıkarılabilir şarj/veri kablosu
Ağırlık (kablo olmadan): 110g / (kablo ile birlikte) 150g
Boyutlar Uzunluk: 124,8 mm
Yükseklik: 43,6 mm
Genişlik: 73,9 mm
Kablo uzunluğu: 1,8 m

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Pulsefire Dart İnceleme
İlginizi Çekebilir