HyperX Cloud Stinger

Hürcan Köse 31.10.2016 - 16:18
Bizden fiyat-performans ödülünü layığıyla aldı
Popüler kültürün en önemli eğlence kaynaklarından birisi şüphesiz video oyunları oldu. Oyunların bu kadar gelişmesi ve eğlence unsurunun odak noktalarından birisi olması oyun ekipmanlarını da çok daha önemli bir noktaya konumlandırıyor. Hal böyle olunca birçok firmanın oyuncu ekipmanları ile karşımıza çıktıklarına tanık oluyoruz. İşte bu firmalardan birisi de HyperX.

HyperX'i diğer oyuncu ekipmanı üreten firmalardan ayıran en önemli unsur ise daha uygun fiyata kaliteli ürünler üretebilmesi. Daha önce benzer nitelikte fiyat performans ürünleri ile karşımıza çıkan firma bu sefer de HyperX Cloud Stinger ile hem PC hem de konsol oyuncularına hitap ediyor.

HyperX Cloud Stinger
3.5 mm'lik bir jak girişi bulunan HyperX Cloud Stinger, konsolların da desteği ile birlikte PS4, Xbox One, WiiU, Mac ve tabi ki PC olmak üzere birçok donanım desteğine sahip. Yani bu kulaklığı aldığınız vakit evde PC ya da konsolunuz için rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Kutu içerisinden çıkan ekstra kablo ile kablo boyutunu uzatabiliyor ya da kulaklık ve mikrofon girişlerini ayrı bir şekilde takabiliyorsunuz.

Oyuncu kulaklıklarında en önemli unsurlardan birisi şüphesiz tasarım ve konfor. Tasarım anlamında oldukça sade ve bir o kadar da şık olan HyperX Cloud Stinger, çoğu kulaklıktan aşina olduğumuz kafa yapınıza göre ayarlanabilir kızak sistemini kullanıyor. Üst kısmında ve kulaklık bölgesinde kullanılan sünger yapısı sayesinde hem kafanız hem de kulaklarınızın ağrıması engellenmiş.

HyperX Cloud Stinger
Zaten kulaklığın genel yapısına baktığımızda ergonomik olarak oldukça rahat olduğunu söylemeliyim. Uzun süre oyun oynadığınızda ya da medya dosyalarını izlediğinizde dahi kulak ya da kafanızda herhangi bir ağrı hissetmiyorsunuz.

Cloud Stinger'ın kulaklık kısımları içe doğru 90, dışa doğru ise 10 derecelik bir açı ile döndürülebiliyor. Kulaklığın sağ tarafının alt kısmında yer alan ses açıp, kısma düğmesi kızaklı bir yapıda ve yumuşak bir kaydırma hissiyatı veriyor. HyperX logosunun bulunduğu kulaklık kısımlarının sol tarafında ise tabi ki mikrofona yer verilmiş. Elastik bir yapıda olan ve bu sebeple kırılması bir hayli zor olan mikrofon kısmını aşağı doğru indirebiliyor ve kullanmadığınız anlarda kulaklığa paralel olarak kaldırabiliyorsunuz. Mikrofon kısmı elastik olmasına karşı bükülme özelliğine sahip değil.

50 mm'lik sürücüleri, 30 Ohm değeri ve 18Hz - 23.000Hz frekans aralığına sahip olan kulaklık Stereo ses imkanı sağlıyor. Frekans değerleri biraz düşük olsa da ses kalitesinin normal bir kullanım için yeterli bir seviyede olduğunu söylemek mümkün. Daha üst modellerde 5.1 ve 7.1 özellikte kulaklık yelpazesine sahip olan HyperX, Cloud Stinger'da ise Stereo yelpazesine yeni bir ürün kazandırmış.

275 gram ağırlığına sahip olan kulaklığın biraz önce de bahsetmiş olduğum kablo uzunluğu 1.3 metre. Eğer bu uzunluk bana yetmez diyorsanız kulaklık ve mikrofon girişlerini ayıran ek kablo sayesinde uzunluğu 1.7 metreye kadar çıkarabiliyorsunuz.

HyperX Cloud Stinger
Sonuç olarak HyperX Cloud Stinger, sade ve konforlu yapısı ile bu segmentte kulaklık arayışında olan oyuncuları tatmin edecek bir yapıya sahip. Çoklu kanal desteğine sahip olmamasına karşın yormayan yapısı ve fiyat/performans dengesi ile Stereo kulaklıklarda öne çıkabiliyor.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.07.2017 22:57
Kablosu sağlam mı örgülü mü?Lütfen yazın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2016 08:08
200 lira civarı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rahro Uth
Rahro Uth 31.10.2016 17:53
ne kadar ki?
hemmen
hemmen 31.10.2016 20:28
200 civarı bişey
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2016 17:37
Ne kadar bunun fiyatı
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud Stinger
İlginizi Çekebilir