Homofobik oyun bestecisi bir kez daha oyuncuları karşısına aldı

Furkan Güler 8.08.2018 - 14:22
İşin sonu nereye bağlanacak merak ediyoruz.

Video oyun dünyasının en ünlü bestecilerinden bir tanesi olan Japon Koichi Sugiyama, bir kez daha oyun dünyasının gündemine oturdu. Vakti zamanında Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda işlediği savaş suçlarını reddeden ve homofobik söylemleriyle tepkileri çeken Koichi Sugiyama, geride bıraktığımız günlerde bir TV programının sunuculuğu yaptı. TV programına davet edilen politikacı Mio Sugita ise LGBT'nin Japonya'daki varlığı ve eşcinsel bireylerin hakları konusunda konuştu. Eşcinsel bireyleri küçük düşürücü ifadeler kullanan Mio Sugita'nın söylemlerine gülen ve destek veren Koichi Sugiyama, bir kez daha eleştirilerin odağı oldu.

Homofobik oyun besteicisi Koichi Sugiyama için tehlike çanları çalıyor

Dragon Quest serisinin müziklerini yapan Sugiyama, söylentilere göre Mio Sugita'nın bu ifadelerine destek verdiği için bu kez firmadan kovulabilir. Oyuncular ise duruma ilişkin Square Enix'ten bir açıklama beklerken, firma durumla alakalı olarak sessizliğini korumayı tercih etti. Sugiyama'ya ne olacağı şu anda belli değil, fakat bu durum Square Enix'in prestijini uzun vadede zedeleyecektir. Pekis sizce Square Enix, Sugiyama'nın LGBT'ye olan karşı görüşleri yüzünden firmadan kovulmalı mı? Fikrinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 9.08.2018 04:38
@Zeknoss ben LGBT falan filan hoşuma gitmiyor korkuyorum hatta homofobik sayılabilirim lakin çok saçmalamışsın ve direk yobazın sözlük karşılığına yakın duruyorsun. Birincisi LGBT tarzı olaylar TÜM ÜLKELERDE var ABD dahil. İkincisi nüfusun çoğalıp patlamasını istemek mallıktan öte birşey. Üçüncüsü LGBT seviyesi cinsel yönelimde olanlar zaten çocuk sahibi olmuyor evlat ediniyor bu nüfus dağılımını etkilemez. Dördüncüsü ahlak çıtası derken? Kapkara çarşaflara sarınıp toz içinde tekme yemek mi ahlak seviyesi? Benim ahlak çıtam Brezilyalı dansçıların arka taraflarını gece 2'de buzlayan TVleri veya kiliseleri, haçları buzlayan Türkiyenin yobazlaşan tvlerini onaylamıyor. Biz böyle değildik kesinlikle ve ahlakımız da çok daha iyi durumdaydı. 1919'da ekmek mayalamayı bilmeyen İç Anadolu'nun onayladığı bir siyasi zihniyetle çok geri gidiyoruz.
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2018 05:42
1919'da ekmek mayalama palavrası. Ankara'nın bir kaç köyüne gitmiş bir garibanın yazdıkları. Gelsin de konya mutfağını görsün.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2018 19:35
Eşcinselliği iğrenç bir şey ya da bir hastalık olarak görmek beyinsizlik ve yobazlıktan başka bir şey değildir. Eşcinsel olmak bir tercihtir herkes de saygı duymak zorunda. Hoşunuza gitmiyorsa bile kesin sesinizi. Kimseyi ilgilendirmez. Toplumun ahlakını bozuyorlar ayaklarını geçin.
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2018 02:54
Neden? Reddetmekte bir düşünce özgürlüğüdür, insanlar neden seslerini kessin? Kişinin en doğal hakkıdır istemediği bir şeyi söylemek tıpkı senin yaptığın gibi, yani kişilere seslerini kesmelerini söylediğin gibi, yobaz olan sensin sadece farkında değilsin, özgürlük herkes için var keza ifade de öyle
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 16:01
kadın hiçbir şey dememiş sadece çocuklara eşcinsellik okullarda öğretilmemeki demiş ve buda mantıklı bişe okulda cinsiyetini öğrenmezsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 09:04
En azından önce uyarılmalı ama kovulması gündemde olması gereken bir şey.Bir firma altındakilerin davranışlarını düzene sokmak zorunda. Hem bireylerin topluma zararı olmadığı sürece eleştirilmesi ne kadar doğru, orasını size bırakıyorum ? Bence LGBT bireylere hakaret etmek pek hoş değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
zeknoss
zeknoss 9.08.2018 04:10
"Homofobi" eşcinsellikten ya da eşcinsellerden korku manasına gelir. Eşcinselliği doğru bulmamak homofobi değildir, bu bir. Galatı meşhur evladır diye önüne gelene fobik etiketi yapıştırmak ayıptır, bu iki. Bu tip konuların bu kadar artması, homofobi üzerinden anormal cinsel yönelimlerin artması için bir yöntemdir, bu üç. Agenda 21'de bizim ülkenin bile imzasının bulunduğu ve tüm dünyada uygulanan ve daha da artacak olan bu yöntemin amacı aile yapısını yok etmek, ahlak çıtasını yerle bir etmek ve bu yolla nüfus kontrolüdür, bu da dört. Zira, en son baktığımda makattan çoğalma hala biyolojik olarak imkansızdı.
zeknoss
zeknoss 9.08.2018 04:18
Ha bir de, şu "gurur" olayını anlamıyorum. Birisinin bi tarafından aldığı şey üzerinden gurur duyması normal bir şey mi? Çok mu çalışıyor, birikim azim ve sebat mı istiyor yani o eylem de gurur meselesi bu? Biraz akıl izan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Homofobik oyun bestecisi olumsuz eleştirilerin odağı oldu
İlginizi Çekebilir