1/2

Hitman

Nurullah Karapınar 9.11.2015 - 13:57
Yeni bir macera ve bu kez her şey daha farklı olacak
Bizim asla kabul edemeyeceğimiz bir hayat yaşamak zorunda. Bu işte merhamet yok, acımak yok, sadece ve sadece işin bitip bitmediği önemli. O, işini öyle bir ustalıkla yapıyor ki, onu takip edenler bundan inanılmaz zevk alıyor. Onu karizmatik buluyorlar, hatta suikastı sanat haline getirdiğini söylüyorlar.

Ajan 47 çatık kaşları, mavi gözleri ve siyah takım elbisesiyle, hayata meydan okuyor. O’nu özledik mi? Aradan geçen zaman, özlemimizi daha da arttırdı. Artık sahne alma sırası geldi ve biz de  Merlin'in Kazanı olarak, eski dostumuza bir ön bakış hazırladık.

Hitman
Absolution’dan sonra, yeni bir Hitman oyunu için geri sayım devam ediyor. IO Interactive, beklentilerimize fazlasıyla cevap verecek gibi. Üstelik oyun için yaptıkları açıklamalar, bir hayli iddialı. Sizi daha fazla merak içinde bırakmadan, topladığımız bilgileri aktaralım.

Yazımın hemen başında, sizlerinde gözlerinizden kaçmayan bir noktaya temas etmek istiyorum. Absolution’da daha olgun görünümlü bir Ajan 47 görmüştük. Yüzündeki çizgiler çok belirgindi. Bu kez izlediğimiz videolarda daha genç bir ajanı görüyoruz. Anladığım kadarıyla, oyun için hazırlanacak yeniliklere, Ajan 47’nin görüntüsü de dâhil olacak. Daha genç, daha aktif ve yeteneklerinin limitlerini sonuna kadar kullanacak bir Hitman’i kontrol edeceğiz.

Bu Macera Daha Uzun Sürecek

IO Interactive cephesinden gelen açıklamalar, serinin fanlarını daha da heyecanlandıracak türden. Hepinizin malumu oyun dünyası, yeni bir sürece girdi. Klasik single player hikaye modu ve multiplayer geleneği yavaş yavaş sona ermek üzere. Parça parça Episode’lar, DLC eklentileri ve yeni multiplayer modları, oyunların ömrünü uzatmak için uygulanan taktikler belirgin bir şekilde kendini kabul ettirmeye başladı. IO Interactive bu bağlamda Hitman’ın yeni oyununda, bazı radikal yeniliklere imza atacak. 59,99 dolar fiyat ödeyip oyuna sahip olanlar, Mart ayından başlayan güncellemelerle yeni görevlere erişim sağlayabilecekler. Bu Mart ayını takip eden 3 ay boyunca devam edecek. Bunun için başka ücret talep etmeyeceklerini açıkladılar. 11 Haziran 2016 yılında intro pack adlı giriş paketine sahip olanlar, başlangıç paketinde yer alan görevleri oynayabilecek.

Hitman
Tüm Hitman paketine ulaşmak isterlerse 30 dolar gibi bir rakam daha ödemek zorundalar. Ayrıca 48 saat içerisinde aktif olan görevlerde mevcut. Bu 48 saat ve daha fazla da olabilir. Bu görevlere yetişemeyen oyuncular, yeni bir şansa sahip olamayacaklar. Çünkü bu görevler verilen süre içerisinde aktif olacak. Genel olarak baktığımızda, oyunun daha da taze tutulabilmesi ve oyuncuların her ay yeni görevleri bekleyecek olması, gayet mantıklı bir hareket gibi duruyor.  Bunu elbette, oyuncuları sıkmayacak bir biçimde gerçekleştirmeleri lazım. Her ay gelecek güncellemelerle yeni mekânlar açılıp, verilen görevleri yapabileceksiniz.

Gelelim oyunun diğer deyatlarına; IO Interactive ekibi hayranlarına bir açıklama yaptı, Blood Money ve Contracts oyunlarındaki sevilen kısımları yeni oyunda kendini gösterecek. Ajan 47 yardımcısı Diana Burnwood ile birlikte ICA’nın da desteğini alarak, dünyanın çeşitli bölgelerinde avının izini sürecek. Biraz spoilere kaçacak ama Diana malum, kendi ölüm fermanını Ajan 47’ye imzalatmıştı. Diana’nın adı da geçtiğine göre, ne şekilde devam edecek, merak ediyorum.