Hideo Kojima, Coronavirus sebebiyle GDC'ye katılmayacak

Ersin Kılıç 24.02.2020 - 15:15
Coronavirus Salgını'nın oyun dünyasındaki etkileri de devam ediyor. Bu sefer de Hideo Kojima'nın GDC 2020 katılımı iptal edildi.

Hideo Kojima'nın Coronavirus Salgını sebebiyle Game Developer Conferance 2020 (GDC 2020) etkinliğine katılmayacağı açıklandı. Kojima katılımı ile birlikte ünlü yapımcının sahip olduğu Kojima Productions sunumları da iptal edildi.

Hideo Kojima, Coronavirus sebebiyle GDC 2020 etkinliğine katılmayacak

Coronavirus Salgını'nın diğer tüm sektörlerde olduğu gibi oyun dünyasında da etkileri görülmeye devam ediyor. Daha önce yapım ekibi Çin'de olduğu için ertelenen oyunlar ve oyun fuarları gibi haberler ile karşılaşmıştık. Virüsün Avrupa'ya kadar sıçramasından sonra özellikle İtalya merkezli birçok etkinlik de iptal edilmeye başladı. Hatta Mobil Dünya Kongresi'nin de bu konuda iptal edildiğini ve firmaların kendi sunumlarına imza atacaklarını öğrenmiştik. Anlaşılan bu yaygınlık ve etkinlik iptalleri diğer ülkelerde de devam edecek.

Öyle ki Amerika'nın San Francisco kentinde yapılacak GDC 2020 etkinliğinden de iptal haberleri gelmeye başladı. Firmadan yapılan resmi açıklama ile Kojima Productions'ın bu etkinliğe katılmayacağı duyuruldu. "Coronavirüs Salgını ile ilgili artan endişeler sebebiyle GDC 2020 konferansına katılmama ile ilgili zor bir karar aldık. Çok beklendiği halde bu iptal kararı maalesef Hideo Kojima'nın 19. oturumunu ve Eric Johnson'un 16. oturumunu da içeriyor." mesajı ile yapılacak özel sunumların da iptal edildiği duyurulmuş.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2020 21:18
Afedersiniz ama çokta.... neyse
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima, Coronavirus sebebiyle GDC'ye katılmayacak
İlginizi Çekebilir