Hearthstone'un Battlegrounds mod'u nasıl çalışıyor? BlizzCon 2019 Hearthstone röportajı

Furkan Sakoğlu 13.11.2019 - 11:18
Yeni ek paketten neler beklemeliyiz?

Merlin'in Kazanı ekibi olarak BlizzCon 2019'da yer aldık. Blizzard'ın efsane serisi Diablo IV'ün duyurusu haricinde, HearthStone oyuncularını heyecanlandıran Decent of Dragons eklentisi de duyuruldu. Biz de Blizzard ekibi ile hem oyunun geleceği hem de ek paketin önemli yeniliklerinden olan Battlegrounds mod'u ile ilgili sorular yönelttik.

Hearthstone'un Battlegrounds mod'u nasıl çalışıyor?

Murat: Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Melissa : Tabii ki, öncelikle adım Melissa Corning, Hearthstone'da yapımcı olarak görev almaktayım. Genellikle özel etkinlikleri, ekibimle birlikte geliştirme sorumluluğu benim üzerimde.

Dina: Ben Dina, görevim ise oyunun mekaniklerini, dengelemelerini ve buna benzer şeyleri ayarlamak.

Murat: Bildiğiniz gibi başka firmalar da kendi kart oyunlarını geliştirmeye başladı. Sizce Blizzard bu oyunlar karşısında oyuncu kaybı yaşayacak mı?

Dina: Hearthstone çok başarılı bir yapım, ve aynı başarısını sürdürmeye devam ediyor. Başka oyunların da rekabete girmesi aslında iyi bir şey. Oyuncuların seçim şansı artmış oluyor.

Hearthstone'un Battlegrounds mod'u nasıl çalışıyor? BlizzCon 2019 Hearthstone röportajı

Murat: Oyuncuları Hearthstone'da tutmak için neler yapacaksınız?

Dina: Daha fazla özel etkinlik ile oyunu dinamik halde tutmaya çabalıyoruz. Oluşturduğumuz özel etkinlikler sayesinde oyuncuların beklemediği şeyler sunarak heyecanı üst düzeyde tutmak en büyük amacımız. Bu nedenden dolayı da oyuncular Hearthstone'a her dönüşlerinde yeni birşeyler bulacağını biliyorlar. Battlegrounds mod'u da bu gibi özel durumlara iyi bir örnek olabilir. Oyuncuların ilgisini korumak için yeni şeyler yapmaya devam edeceğiz.

Murat: Oyunun metaları hakkında sormak istediğim bişey var. Ejderhalar üzerine kurulan yeni meta'da Gragas çok güçlü bir kart. Bu oyunu nasıl etkileyecek?

Dina: Oyuna eklenen her yeni eklenti ile birlikte oyuncular oyunu oynamak için yeni stratejiler geliştiriyor. Gragas gibi birden fazla güçlü kartımız var. Oyuncuları tek bir karta yönlendirmek istemiyoruz. Tüm ejderhaların neler yapabileceğini topluluğun yeni ek pakete alışması ile görebileceğiz.

Murat: Battlegrounds'lar hakkında bir sorum var. 8 kişi olarak oynayabileceğimiz bu mod'da bir oyunu tamamlamak ne kadar zaman alıyor?

Melissa: Bu aslında ne kadar başarılı olduğunuza bağlı. Eğer kaybeden ilk oyuncu olursanız sizin için çok kısa sürecektir. Ancak en uzun oyunun 20 dakikadan az sürecektir. 

Hearthstone'un Battlegrounds mod'u nasıl çalışıyor? BlizzCon 2019 Hearthstone röportajı

Murat: Peki Battlegrounds mod'unda Clan maçları olacak mı?

Melissa: Şuan için değil. Bir arkadaşınız ile birlikte Battlegrounds maçlarına katılabiliyorsunuz. Ancak geri bildirimlere de açığız. Kendi aramızda da bu konuyu tartışıyoruz.

Dina: Bu konuda araya girmek istiyorum. Şuan için bu durumu gerçekleştirmemize izin vermeyen bazı teknik sınırlar var. Burada oyunculardan gelen geri bildirimler çok önemli. Örneğin neyin eğlenceli olup, neyin olmadığını bu geri bildirimler sayesinde öğreniyoruz. Ve gelecekte de mod'u bunlara göre şekillendireceğiz.

Murat: Android kullanıcıları son güncelleme ile birlikte ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Ben neredeyse hiçbir oyunu tamamlayamıyorum. Bu sorunlar ne zaman düzeltilecek?

Melissa: Bir sonraki güncelleme ile gelecek birçok çözüm olacak. Yeni sorun çözümleri de gelecekte gelmeye devam edecek.

Murat: Oyunda şuan için 9 farklı sınıf var. Gelecekte yeni sınıflar görecek miyiz?

Dina: Yeni sınıflar aramızda sürekli tartıştığımız bir konu. Doğru zaman geldiğinde, keşfedecek yeni sınıflarınız olacak?

Murat: Kişisel bir sorum var. Geçmişte kaçırdığım birçok kart tasarımı oldu. Bunları kazanmak için bir şansım olacak mı?

Melissa: Bunu kesinlikle istiyoruz. Örneğin Ragnaros tasarımını kazanmak için yeni bir etkinliğimiz olacak. Eski tasarımları kazanma şansını geri getirmek için biz de fırsat kolluyoruz. Ancak şuan için özel etkinlikler haricinde bir yöntem yok. Ancak bunu kesinlikle yapmak istiyoruz.

Hearthstone'un Battlegrounds mod'u nasıl çalışıyor? BlizzCon 2019 Hearthstone röportajı

Murat: Birçok oyuncu Hearthstone'un Battleground mod'unun autochess'e benzer bir yapıda olduğunu düşünüyor. Battlegrounds mod'u gerçekten bu oyunlara bir cevap mı?

Dina: Bence bazı benzerlikler ve büyük farklılıklar var. Ancak Hearthstone'nun bu oyunlardan farklı bir konumda olduğunu düşünüyorum. 8 oyuncunun aynı maçta olması haricinde iki tür arasında büyük farklar var.

Murat: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Dina: Descent of Dragons, birçok oyuncunun görmek istediği bir eklentiydi. Warcraft evreninden tanıdığımız birçok ejderha, Galakrond, Deathwing gibi, bunlar eklenti ile gelen en heyecan verici yeni kartlar. Ancak ek paketin asıl mesajı, eğer uzun bir süre sonunda oyuna geri dönüyorsanız, göreceğiniz çok fazla yeni şey olacak. Ve yeni ek paketten zevk almak için de geçmişteki tüm kartlara ihtiyacınız olmayacak. Eğer oyunun mekaniklerine aşinaysanız, yeni ek pakete çok kısa sürede alışabileceksiniz. 

Murat: Röportaj için çok teşekür ederim.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 19:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2019 12:06
Teşekkür ettik
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone'un Battlegrounds mod'u nasıl çalışıyor? BlizzCon 2019 Hearthstone röportajı
İlginizi Çekebilir