1/2

Hard Reset

Murat Halilbeyoğlu 8.09.2011 - 14:50
Cyberpunk akımının en yeni üyesine merhaba diyelim
Flying Wild Hog’un merakla beklenen oyunu Hard Reset’i haberini ilk duyduğumdan beri merakla bekliyorum. Dolayısı ile demo çıkar çıkmaz indirip oynadım ve her ne kadar demo 30 dakikanın altında sürse de Hard Reset’in şimdiden büyük şeyler vadettiğini söyleyebilirim.

FPS türüne soğuk bakan birisi olarak söylemeliyim ki oyunun sadece demosu bile beni oldukça etkiledi. Daha menü ekranından bu oyunda farklı bir şeyler olduğu belli oluyordu. Görsel kalitesi oldukça üst seviyede bir oyun olmuş Hard Reset. Nitekim bildiğiniz gibi FWH firması bu oyun için Road Hog Engine adlı kendi grafik motorunu tasarladı.

Oyuna ilk girdiğinizde zaten aklınıza hemen Hard Reset’in çok rahat bir şekilde Unreal Engine oyunu olabileceği de geliyor. Nitekim dokular, ışıklandırmalar, vs. Unreal motoruna oldukça benzer özelliklere sahip. Yine aynı şekilde oyundaki fizik motoru da oldukça etkili bir yapıda ve oynanışa büyük etkisi var.

Oyuna geldiğimizde açıkçası demoda hikaye adına çok fazla bir şey öğrenemiyoruz. Daha öncesinde haber olarak da yayımladığımız çizgi roman tadında bir demo ile açılış yapıyor ve kendimizi bir ara sokakta bularak sorun olan bir bölgeye doğru ilerliyoruz.

Bu sırada oyundaki en temel iki silah olan makinalı tüfek ve plazma silahının özelliklerini öğreniyor ve çevre etkileşimini test ediyoruz. Oyunun arkasındaki ekipte BulletStorm, Witcher gibi oyunlarda görev almış kişiler bulunuyor ve esas ilham kaynağı da Serious Sam. Bu yüzden Hard Reset’te bolca patlama ve aksiyon yaşayacağız. Düşmanlar ise genellikle sürü halinde gelecekler.

Zaten FWH'a göre Hard Reset klasik bir FPS oyunu olacak. Eski zaman FPS’lerin bizlere verdiği o tadı geri getirme amacını güdecek. Nitekim yapımcılar son zamanlarda türlerin iç içe girmesinden oldukça rahatsız olmuşa benziyorlar.