1/2

Hard Reset

Hasan Uğur Nayır 13.08.2011 - 14:29
Cyberpunk temasında Reset’leneceğiz!
Türkçesi “Androidler elektrikli koyun düşler mi?” olan "Do Androids Dream of Electric Sheep?" romanı, Ridley Scott’ın kült filmi Blade Runner’ın temelini oluşturuyordu. Filmin başrollerinde de Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young ve Edward James Olmos oynuyordu. Benim şahsi olarak en beğendiğim bilim kurgu filmlerinden biri. Aklıma yine geldi, hatta yazı bitiminde bir kere daha izleyeceğim. Vakti zamanında çıkan oyunu da başarılıydı.

Bıçak Sırtı’ndan Reset’leme olaylarına geçiş!

Blade Runner’ı hatırlamamın sebebi, bu aralar Cyberpunk fırtınasına yakalanmamızdan. E.Y.E.: Divine Cybermancy piyasaya sürüldü, Deus Ex serisinin sonuncusu bu ay sonunda geliyor ve onun arkasından eylülde de Hard Reset çıkacak. Bazen kendi kendime derdim, Cyberpunk oyunları az neden pek çıkmıyorlar diye, işte şimdi kafama kafama inmeye başladılar. Bu haftaki konuğumuz “Hard Reset” yani Cyberpunk fırtınasının bu seneki son ayağı olarak gözüküyor. Kısa bir teaser video ile tanıtılmıştı ve sonradan yapımla ilgili bazı detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Hard Reset
Sanal dünya için oyunlarda kullandığımız tabiriyle, yapımcı koltuğunda The Flying Wild Hog oturuyor. Firmayı duymamış olursanız da şaşırmayın. Zira kendileri yeni, fakat içeriğinde eski elemanları barındırıyor. Bulletstorm’un arkasındaki takımdan bazı yapımcılar, bunlara artı olarak Witcher’dan tanıdığımız CD Projekt Red ve City Interactive’den bazı insanlar yer alıyor. Bu durum Hard Reset için ilk potansiyel maddelerin başında geliyor.