GTA 6 Karakterleri Daha Gerçekçi Olabilir

Tunay Şahin 1.11.2023 - 14:35
Rockstar Games'in merakla beklenen oyunu için alınan yeni bir patent, GTA 6 karakterleri için gerçekçiliğini artırabilecek gelişmiş bir teknolojiyi işaret ediyor.

Rockstar Games'in oyun serisi Grand Theft Auto'nun altıncı oyunu, GTA 6 karakterleri ve animasyonları konusunda çığır açabilir. Reddit kullanıcısı Tobbelobben30'un (Eurogamer aracılığıyla) fark ettiği yeni bir patent, Rockstar Games'in oyun içi karakterlerin gerçekçiliğini artırmak için keskin bir teknoloji kullanabileceğini gösteriyor.

Rockstar'ın Yenilikçi Teknolojisi ile GTA 6 Karakterleri Canlandı

Tobias Kleanthous, Rockstar Games'in eski baş AI ve oyun içi programlama lideri, "Sanal Karakter Yürüyüşü İçin Sistem ve Yöntem" adında bir patent başvurusunda bulundu. Kleanthous'un LinkedIn profiline göre, Red Dead Redemption ve Grand Theft Auto stüdyosunda "oyunlar için mimarlanmış ve uygulanmış" 11 sayfalık bir belge söz konusu. Patent özetinde bahsedilen "oyun içi nesnelerin animasyon ve hareketlerini kontrol etmek için bir sistem ve yöntem" ile karakterlerin hayat benzeri hareketlerini büyük ölçüde geliştirmesi bekleniyor.

Rockstar'ın Yenilikçi Teknolojisi ile GTA 6 Karakterleri Canlandı

Tobbelobben30, patentle ilgili Reddit gönderisinde, bu teknolojinin bir karakterin yağmurda yürümesi, yorgun olması veya bir yaralanma geçirmesi gibi çeşitli senaryolar için ayrı animasyonlar yaratmak yerine, karakterin hareketlerini organik bir şekilde bütünleştirmek için bu temel bileşenleri kullandığını açıklıyor. Bu da, GTA VI'da daha gerçekçi ve çeşitli animasyonların olmasına olanak sağlıyor. Karakterler, hava durumuna, enerji seviyelerine ve yaralanma durumlarına göre farklı şekillerde hareket edecekler ve oyun daha sürükleyici bir hale gelecek.

GTA VI'da Karakter Animasyonları Yeni Bir Seviyeye Taşınıyor

"İmmersif" (sürükleyici) terimi, video oyunu çıkışlarından önce sık sık anlamsız bir pazarlama klişesi olarak kullanılmasına rağmen, bu patent durumunda daha uygun olamazdı. Belirtilen teknoloji, özellikle GTA VI'da, Rockstar Games'in oyunlarında karakterlere daha dinamik animasyonlar sunarak çevrelerine eşsiz bir gerçekçilik katmayı vaat ediyor. Tobbelobben30, Rockstar'ın gelecek oyunundaki animasyonların "muhteşem" olacağını söylese de, bu sistemin Red Dead Redemption 2'de kullanılıp kullanılmadığını doğrulayamadı. Kleanthous, 2021 GDC'de kovboy rol yapma oyununda kullanılan bazı benzer teknolojilerden bahsetmişti.

Reddit kullanıcıları bu yeni yürüyüş patentini yorumlayarak, gelecek oyunun animasyon ve fiziklerinin inanılmaz olacağını ve geliştirilmiş animasyon sistemlerinin oyun deneyimini daha da etkileyici kılacağını belirttiler. Hala kesin bir çıkış tarihi olmamasına rağmen, GTA VI hakkında son aylarda ve yıllarda birçok detay öğrenildi. Oyunun geçeceği şehir ve oynayacağımız karakterler gibi birçok ayrıntı, 18 yaşındaki bir hacker'ın bir otel odasından Amazon Fire Stick kullanarak Rockstar Games'e erişmesiyle kamuoyuna sızdırıldı.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 11:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2023 15:39
Bence yeni pclere gelmeli, yıllar sonra on ikinci jenerasyon konsollara çıkmalı, konsollar bu teknolojiyi ancak üç jenerasyon sonra yakalar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 19:43
Bence yeni konsollara gelmeli, bukonsollarda zaten gta5 grafik güncellemesi aldı ve şuan bırakın 4k yı fulhd d bile son grafik ayarlarında oynatabilecek ekran kartı şimdi bile az.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2023 23:14
Oyunun çıkış dönemi uzadıkça işathımızı da kaybediyoruz. Bu dolar kuruyla sistem yenilemek hayal, 800x600 çözünürlükle tost makinesi grafikleriyle zevk alamayacak bir çoğumuz.
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 18:32
800x600 çözünürlük mü kaldı? Yıllardır komadaydın yeni mi uyandın? Günaydın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2023 16:39
Hadi inşallah
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2023 16:39
Karakter aynı zamanda acıksa, susasa,uykusu gelse, oyun tarzına göre psikolojisi değişse oyunun başında farklı şeylerden konuşup oyunun sonuna doğru konuşma biçimi, düşünceleri değişse falan dimi? Ama oyunu sattıran daha büyük harita ve daha iyi grafik işte ne anlatırsan anlat.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA 6 Karakterleri Daha Gerçekçi Olabilir
İlginizi Çekebilir