Grand Theft Auto V'in Steam yorumları dibi gördü

Furkan Sakoğlu 19.06.2017 - 01:25
Mod skandalı sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor
Oyun dünyasının en efsanevi serilerinden biri olan Grand Theft Auto serisi, 5. oyunu ile birkez daha hem konsol, hem de PC piyasasını sallamış, oyunculara unutulmaz bir deneyim yaşatmıştı. PC platformuna konsollardan yıllar sonra çıkış yapan yapım, ne yazık ki geçtiğimiz günlerde Take-Two tarafından alınan karar ile oyuncuların çok ciddi tepkisini çekti.

Grand Theft Auto V'in Steam yorumları dibi gördü
GTA V'in en ünlü mod'larından OpenIV'nin yapımcılarına yasal bir mektup göndererek, mod'un geliştirilmesini durduran yapımcılara, oyuncular yoğun tepki göstermeye başladı. Grand Theft Auto V'in Steam sayfasına olumsuz yorum dolduran oyuncular, oyunun notunu Ortalama'dan Büyük Çoğunlukla Olumsuz'a düşürdü ki, bu yalnızca %14 olumlu yoruma tekabül ediyor. Bakalım Take Two, mod kararı sonrası yerin dibine sokulan GTA V için kararından dönecek mi?
Yorumlar 77
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2020 16:32
GTA 5 ücretsiz oldu linki izle
https://youtu.be/v5QGXi10U8c
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2017 21:06
Bu mod saçmalığı yüzünden oyundan soğudum galiba! Gta4 de mod vardı ama çok rahatsız etmiyordu, gta5 de ipin ucu kaçtı iyice.
Kalan Karakter: 300 Gönder
agg1401
agg1401 25.06.2017 11:28
Geri adım atılmış, bakın isterseniz...
Kalan Karakter: 300 Gönder
minininja
minininja 20.06.2017 09:28
Rockstar Games'in sonunda yapması gereken şeyi yaptığına sevindim. Mod dediğiniz şey oyunun bütünlüğünü ve orjinalliğini bozan, sisteme aşırı yük bindiren, performansı düşüren 3. parti anlamsız yazılımlardır. Kim neden silahından mermi yerine araba ateş etmek istesin ve bundan keyif alsın? Spiderman mod, tsunami mod, superman mod be bunun gibi saçmalıklar. Ya da "Ultra realistik 4K real life graphic mod" yapmışsın tamam, grafikleri oyunun orjinal versiyonundan bi tık ileri taşımış olabilirsin ama ortada optimizasyon denen çok büyük bir detay var. Optimizasyon olayi oyun geliştiricileri için ne kadar önemliyse, mod geliştiricileri için o kadar önemsiz. Ben "2" fps aldıktan sonra realistic görüntü ne işime yarayacak. Ki zaten ne Rockstar ne de diğer oyun şirketleri oyunlarının görsel olarak modlanmasını istemez, çünkü oyun size vermek istediği duyguyu ancak orjinal ışıklandırmasında, orjinal shader'ında, orjinal renk paletinde verebilir. Bunun dışında görsel olarak oyunu güncel tutmak isteyen şirketler zaten resmi olarak "High Quality Texture Pack" yayınlıyor (Shadow of Mordor, Fallout 4)

Darısı Bethesta' nın başına demeye gerek kalmadan onlar da muhteşem bir hamleyle ücretli mod sistemine geçerek oyuncuyu moddan soğutmaya yönelik doğru bir adım attılar. 1000 tane mod yüklenen Skyrim'i her an çöktü çökecek diye oynama stresini neden yaşayayım?

Destekleyeceğim tek mod, gerçi mod değil yama demek daha mantıklı, yerelleştirme paketi yani Türkçe yama. Başta Telltale oyunları gibi sadece hikaye bazlı oyunlar olmak uzere tum oyunları anlayıp oyuna olan hakimiyeti arttırmak için faydalı bence.
b1gb0ss_
b1gb0ss_ 24.06.2017 07:31
minininja, hayatın her alanında inanılmaz saçmalayan bir çok insan gördüm ama senin kadarını görmemiştim. Yani ancak bu kadar saçmalayabilir bir insan. Şaka gibisiniz harbiden. :))
dwyanetmac
dwyanetmac 23.06.2017 09:45
Dediklerinin bi kısmına ben de katılıyorum. Fakat bir oyun alıp içindeki bazı noktaları değiştirerek(araçlar, silahlar vb.) oyun süresini arttırıp keyif alan oyuncu kitlesi çok büyük. 100 TL para verip aldığın böyle güzel bir oyunu daha fazla oynayabilmek bence mantıklı bir olay.
Rahro Uth
Rahro Uth 21.06.2017 15:43
Skyrim'e overrated diyip Witcher 3'e şaheser demek.


peki...

da ciddi ciddi modların oyunlara zararı olduğunu düşünüyorsan harbiden senin için kötü hissettim.
minininja
minininja 20.06.2017 21:11
Kimse kusura bakmasın ama Skyrim ölmüş gömeni yok. Zamanına göre güzel oyundu ama kesinlikle overrated'dir. Bir oyun zaten modsuz ayakta duramıyorsa, zengin içerik sağlayamıyorsa hiç olmasın daha iyi. Ayrıca oyunculara bitmemiş yada yetersiz içerik sunmak geliştiricilerin ayıbıdır. Büyük şirketlerin biraz CD Projekt Red'i örnek almaları gerekiyor. Mesela Witcher 3'e bakalım. Tek bir mod bile olmadan bir şaheser oynuyor, role playing'in dibine vuruyor ve en ufak bir moda ihtiyaç duymuyorsunuz.
Rahro Uth
Rahro Uth 20.06.2017 17:52
Skyrim eğer 6 senedir ölmemişse sebebi modlardır. Oyunun orijinalliğini mi bozuyor? Tamam sen bethesda'nın kıçı kırık oyunlarını "yapımcıların istediği şekilde" oynamaya devam et.

Yazık sizin gibilere be.
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 17:31
E yüklemeyiverin o zaman ? Bence programın tek sıkıntısı online'a müdahale edebilmesi. Çözülemeyecek birşey değil o da yazılımla. Onun dışında isteyen istediği gibi oynasın size ne ?
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 13:02
adamlar yükle diye zorlamıyor zaten isteyen yüklesin istemeyen yüklemesin mesela skyrim de oyunun tüm eksiklerini modlarla giderebilirsin ve uyumlu modları yüklediysen çökmez ama sen istersen yüklemezsin ama mod isteyenler de var modlar olsun isteyen yüklesin istemeyen yüklemesin sen yüklemeistersen
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 11:17
(4) BEthesda nın Creation Kit muhabbeti, bu mod işlerinden de para kazanma amaçlı, "insanlar oyunlarımızı saçma sapan modlarla bozmasın diye onları modlardan soğutalım" diye saçma sapan bir amaçları yok, saf arkadaşım benim.
Çünkü oyunları uzun aralıklarla çıkıyor,ve dahauzun süreli gelir istiyorlar
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 11:15
(3)
İkincisi, Bethesda oyunlarıyla ne kadar içli dışlısın bilmiyorum, sanırım pek değilsin.
Ama Bethesda oyunları, çok geniş bir dünyada geçmesine, çok emek harcanmasına rağmen, çok eksikliklerle çıkan oyunlar.
Modlar bunu kapatıyor.
Oyunları tek başlarına kısır kalıyor. Gir biraz kurcala bakalım
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 11:13
(2) "Skyrim'i her an çöktü çökecek diye oynama stresini neden yaşayayım" diyor birde, ya arkadaş, bre gafil, kim seni zorluyor modları yüklemeye? Yaşıyorsan bu stresi, yüklemezsin olur biter, nasıl bir insansın sen?
Neyse, belli ki kendinden başka kimseyi umursamayan bir insansın, devam edeyim,
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 11:12
Çok yanlış yoldasın arkadaş.
İlk olarak, hani malum, zevkler-renkler vs.. Sen sevmiyorsun diye binlerce oyuncunun sevdiği modların yasaklanmasını mazur görmek, adeta milleti sinir etmek için yazmışsın gibi, çağdışı yaklaşım. Birgün senin de sevdiğin birşeyi yasaklarlar, o zaman anlarsın umarım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2017 20:13
Modlar online bozuyorsa, haksızlığa sebep oluyor, oyun deneyimini azaltıyorsa diğer oyuncuların o zaman sadece online tarafta bunu uygulasın. Yapamıyorsa bu ya yeteneksizlik ya da uğraşmayı istemiyordur yapımcılar. Zor ama buna kaynak ayırabilecek bir firma. Singleplayerda özgürlük kısıtlanmamalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Grand Theft Auto V'in Steam yorumları dibi gördü
İlginizi Çekebilir