Goodgamers.biz çatısı altında bir araya geldik

Ersin Kılıç 13.11.2017 - 13:04
Sektörün gelişimi için önemli bir adım
Goodgamers.biz, Türk oyun medyasını bir araya getiriyor. Ülkemizde her geçen gün büyümeye devam eden oyun sektöründe oyun basınının yeri de tabi ki oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Özellikle 80'li yıllarda dergicilik ile başlayan oyun basını, gelişen teknoloji ile birlikte farklılaşmaya ve gelişmeye devam etti. Biz de Merlin'in Kazanı olarak 20 yıldan fazla süredir bu sektörün içerisinde yer almaktayız.

Goodgamers.biz ile Türk oyun medyası birleşiyor

Oyun sektörü ile birlikte büyüyen oyun medyasının artık yeni bir projesi daha bulunuyor. Yeni platformlara ve üyelere kavuşan ve her yaştan oyuncuya hitap eden oyun medyasının önemli mecraları bir araya gelerek yeni bir oluşuma imza atıyor.

GoodGamers.biz olarak faliyete geçen bu oluşum oyun sektöründen haberler ve sektör içi iletişim eksikliğine çözüm olmak için, oyun medyasının önemli üyelerinin işbirliğiyle kuruldu. Yıllarca her biri kendi mecrasından oyunculara seslenen ve video oyunları konusunda sayısız içeriğe imza atan usta kalemler GoodGamers çatısı altında buluştu.

“Haber, haberciler tarafında yapılır” sloganı ile yayın hayatına başlayan Goodgamers.biz sitesi sektörel haberlerin yanı sıra ülkemizdeki oyun sektörü konusunda da içeriklere ve atılımlara sahip olacak. Bu vesile ile Türk oyun sektörünü anlamaya çalışan kişi ve kuruluşlara da önderlik edecek olan bu yeni yapılanma Türkçe ve İngilizce olarak yayın hayatına başladı.

Goodgamers.biz çatısı altında bir araya geldik

Bu oluşumda kimler var?

Bizim de Merlin'in Kazanı olarak yer aldığımız bu önemli oluşumda Türkiye’nin önde gelen oyun medyaları Bölümsonu Canavarı, Fragtist, IGN Türkiye, Karıkoca Gaming, Level ve Oyungezer bulunuyor. GoodGamers, Türk oyun medyasının kendi iç iletişimini ve ortak hareket etme kültürünü de yerleşik hale getirmeyi hedefliyor. Çıkar çatışmalarının değil, oyun sektörünün ihtiyaçlarının sürüklediği bir gündemle hareket edecek olan bu yeni sektörel mecra, günlük haberleri kadar özel dosya konularıyla da sektör aktörlerinin “sık kullanılanlar”ı arasına girecek.

Sektörü geliştirme ve sektör içi iletişimi güçlendirme amacına paralel olarak GoodGamers.biz, kâr amacı gütmeyen bir platform olarak kurgulandı. Bu sebeple sitenin ziyaretçileri hiçbir zaman bir reklâmla, sponsorlu içerikle ya da advertorial çalışmasıyla karşılaşmayacak.

Bu sitede neler okuyacağız?

GoodGamers, oyun endüstrisini her yönüyle görme hedefi taşıyor, bu nedenle sektörün farklı dallarında uzman isimlere analizlerini ve öngörülerini paylaşmak üzere sayfalarını açacak. Platformun kurucuları da fikir yazıları ve değerlendirmeleriyle sitenin doğal editörleri olacak.  Röportajlar, dosya konuları, pazar araştırmaları ve fikir yazılarıyla içeriği şekillenecek olan GoodGamers, haftalık bültenleri ve sosyal medya postlarıyla da gündemin takipçisi olacak. LinkedIn ve Facebook grup sayfaları ayrıca ilginç tartışma konularının gündeme geleceği platformlar olarak kullanılacak.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 13.11.2017 18:46
Bu çok güzel bir haber. Fakat..Good game'in logosu Horizon Dawn'ı yapan Gorilla games'in logosuna çok fazla benziyor ilerde problem yaratmaz umarım.
pnshr38
pnshr38 13.11.2017 19:49
İlk bakışta bende farkettim onu sorun yaratmaz da tasarımcı kimse işini iyi yapmamış belli
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2017 18:39
harika haber. tebrikler...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2017 17:59
başarılar :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Goodgamers.biz çatısı altında bir araya geldik
İlginizi Çekebilir