God of War'ın geliştiricisi Microsoft'a katıldı

Batuhan İnce 5.03.2020 - 16:02
God of War'ın geliştiricisi Dean Rymer, Microsoft'un birinci parti stüdyosu InXile Entertainment'a katıldı. Hangi oyun üzerinde çalıştığı henüz açıklanmadı.

Microsoft'un birinci parti stüdyolarından biri olan InXile Entertainment, Mass Effect ve God of War'ın geliştiricisi olan Dean Rymer'ı işe aldı.

Microsoft, mevcut nesilde her ne kadar özel oyun anlayışını geride bırakmış olsa da sunduğu hizmetler sayesinde müşterilerini memnun bırakmayı sürdürüyor. Marka bu neslin sonlarına doğru kendilerine özel oyunlar yapacak birçok firmayı satın aldı veya sıfırdan kurdu. Bu stüdyolara da birçok oyun firmasından başarılı geliştiricileri işe alarak gelecek nesil için güçlü bir hazırlık yapmaya başlamıştı.

God of War'ın geliştiricisi Microsoft'ın birinci parti stüdyosuna katıldı

Micosoft'ın 2018 yılında birinci parti bünyesine kattığı stüdyo olan InXile Entertainment, orijinal Fallout oyununun yaratıcılarından olan Brian Fargo tarafından 2002 yılında kurulmuştu. Firma, 2013 yılında Brian Fargo'nun daha önce yapımcılığını üstlendiği 1988 yapımı Wasteland'in devam oyununu satışa çıkarttı. 2018 yılında Microsoft tarafından satın alınan InXile şu anda Wasteland 3 üzerinde çalışıyor.

Dün ortaya çıkan bir habere göre, daha önce Bioware çatısı altında Mass Effect serisi ile ilgilenen; Santa Monica ile de God of War'ı geliştiren Dean Rymer, InXile Entertainment'a katıldı. Henüz hangi oyun üzerinde çalıştığı açıklanmayan Rymer'ın duyurulmamış bir proje üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Etrafta söz konusu oyunun yakında duyurulması beklenen bir üçüncü şahıs rol yapma oyunu olduğuna dair dedikodular dolanıyor.

God of War ın geliştiricisi Microsoft'a katıldı

Microsoft'un bünyesine kattığı birinci parti stüdyolar

-Contrast ve We Happy Few'den tanıdığımız Compulsion Games,
-Hellblade: Senua's Sacrifice'dan tanıdığımız Ninja Theory,
-South Park: The Stick of Truth ve Fallout: New Vegas'tan tanıdığımız Obsidian Entertainment
-Forza Horizon serisi üzerinde çalışan Playground Games,
-State of Decay'in yapımcısı Undead Labs,
-Fallout serisinin yaratıcılarının kurduğu ve Wasteland oyunundan tanıdığımız InXile Entertainment,
-Grim Fandango, Day of the Tentacle'ın geliştiricisi Double Fine.

Microsoft, aynı zamanda birçok farklı firmadan topladığı geliştiricilerle birlikte The Initiative adını verdiği yeni bir birinci parti stüdyo kurdu. Stüdyonun henüz nasıl bir oyun üzerinde çalıştığı bilinmiyor. Muhtemelen E3 2020'de oyunları hakkında detaylı bilgilere sahip oluruz.

InXile Entertainment'ın şuanda üzerinde çalıştığı oyun olan Wasteland 3, 19 Mayıs 2020'de Playstation 4, Xbox One, Windows, macOS ve Linux için çıkacak. Oyunu ön sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
God of War'ın geliştiricisi Microsoft'a katıldı
İlginizi Çekebilir