Geliştiriciye göre PS5'in Zen 2 CPU'su, PC ile yarışabilir

Furkan Güler 21.05.2019 - 10:10
Nasıl olacak o iş?

Geçtiğimiz günlerde PS5'in mimari tasarım ekibinde yer alan Mark Cerny isimli geliştirici, konsolun sahip olduğu özelliklerden ve donanımlardan bahsetmişti. Şimdi ise bu özelliklerin üstüne başka bir oyuncu geliştiricisi konuştu. FAR: Lone Sails isimli oyunu geliştiren Okomotive stüdyosunun kurucularından Dan Schmocker, PlayStation 5'in sahip olduğu Zen 2 CPU'sunun, PC ile yarışabileceğinden bahsetti. Konsol performansının kesinlikle PC performansı ile başa başa olacağına inanan geliştirici, PlayStation 5 konusunda oldukça heyecanlı.

Geliştiriciye göre PS5'in Zen 2 CPU'su, PC ile yarışabilir

Bir sonraki neslin yüksek grafik teknolojisini düşük fiyat standartlarında vereceğinden eminiz. Ancak PC tarafı donanım anlamında devamlı olarak güncelleme aldığı için, konsollar ile yarıştırmak saçma olur. Ayrıca güçlü ekran kartları ve daha kapsamlı işlemcileri de işin içine katarsak, donanım anlamında konsolların PC ile yarışması oldukça zor. Belki çıkış döneminde konsolların donanım gücü PC'ye az da olsa eşit olsa da, bir sonraki nesilde vakit geçtikçe bu fark daha da açılacaktır.

Xbox kanadındaysa benzer donanım hamleleri görebiliriz. Donanıma verdiği önemi bu nesilden belli eden Microsoft, bakalım bizlere neler gösterecek?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2019 04:25
direkt klavye fare fanı olduğum için beni ilgilendirmiyor :) pc oyunculuğu bitse oyun oynamayı bırakırım o derece sevmiyorum gamepadleri.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2019 18:56
hı hı evet
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 21.05.2019 11:17
Ortaya güçlü bir donanımla Konsol çıkarsa ki , Bence mutlaka çıkmalı... PC tarafında fiyat düşüşlerini seyredin. Intel'in oyuncu işlemcilerini nasıl ucuzlattığını, Nvidia aç gözlüsünün nasılda fiyat kırdığını Mekanik HDD fiyatlarıyla SSD'lerin nasılda aynı fiyat seviyesine geldiğini, Hele ki Fabrikalarını korumayı sevmeyen Şu Ramciler yok mu ? Neyse rekabet'in en kefis olarak yaşandığı İstanbul Belediye seçimlerinde de görüldüğü üzere... Rekabet güzeldir, candır. Faydası biz satın almaya aday ve istekli kullanıcılaradır.
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2019 14:29
İndirimmi en baba nivida kart 1000 dolar yani onların bin TL si bu çok ucuz onlar için, sen ekonomine bak dolar olmuş 6,5 esas Sony cimrisi çuvalla para kazanıyor bir nivida kart koymuyor konsola dandik amd koyuyor o haliyle PC ile yarışacak öylemi :) HADİ ORDAN !!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Geliştiriciye göre PS5'in Zen 2 CPU'su, PC ile yarışabilir
İlginizi Çekebilir