GDC 2020, Coronavirus nedeniyle yaz aylarına ertelendi

Ersin Kılıç 2.03.2020 - 10:44
Firmaların ardı ardına elini eteğini çekmeye başladığı GDC 2020 etkinliğinin Coronavirus sebebiyle ertelendiği ve yaz aylarında yapılacağı açıklandı.

Coronavirus Salgını, oyun dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan GDC'yi de vurdu. Etkinlik yetkilileri yaptıkları açıklama ile önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanan GDC 2020'nin ertelendiğini ve yaz aylarında yapılacağını duyurdular.

GDC 2020, Coronavirus nedeniyle yaz aylarına ertelendi

Bildiğiniz gibi Coronavirus Salgını diğer tüm sektörlere olduğu gibi teknoloji ve oyun dünyasını da etkilemeye devam ediyor. Daha önce yapım ekibi Çin'de olduğu için ertelenen oyunlar, iptal edilen ya da ertelenen oyun ya da teknoloji fuarı haberleri ile karşılaşmıştık. İşte bu erteleme haberlerine normal şartlarda 16 -20 Mart tarihleri arasında San Francisco'da düzenlenecek GDC 2020 etkinliği de katıldı. Etkinliğin tam tarihi belli olmasa da yaz aylarında yapılacağı açıklandı.

Etkinlik ile ilgili ilk iptal haberleri firmalardan gelmişti aslında. Başta ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima ve Kojima Productions'ın etkinliğe katılmayacağı ve panellerini iptal ettikleri açıklanmıştı. ardından EA Games gibi önemli firmalar da etkinliğe katılmayacaklarını açıklamışlardı. Aslında bu haberlerden sonra GDC 2020 için ertelemekten başka çare kalmadı da diyebiliriz. 

Diğer taraftan fuar yetkilileri biletlerini alan kişilere iade ve erteleme yapılacağını, otel rezervasyonları için ise önümüzdeki günlerde açıklamalar yapılacağını duyurdu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 08:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
GDC 2020, Coronavirus nedeniyle yaz aylarına ertelendi
İlginizi Çekebilir