Gamescom 2020 çevrimiçi etkinlik tarihi duyuruldu

Alparslan Gürlek 7.07.2020 - 13:11
Her yıl yapılan Gamescom etkinliği de 2020'nin azizliğine uğramış durumda. Etkinliğin çevrimiçi ortamdan başlayacağı tarih duyuruldu. Ağustos 27-30 tarihlerinde yapılacak.

Gamescom 2020 nisan ayında iptal edilmişti. Ancak organizatörler etkinliğin çevrimiçi ortamda kesinlikle yapılacağını belirtmişti. Dün Gamescom 2020 çevrimiçi etkinliğine dair detayların paylaşıldığı bir açıklama yapıldı. Etkinlik 27-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında hafta sonu boyunca çevrimiçi ortamdan yapılacak. Her gün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Gamescom 2020 çevrimiçi etkinliği ağustosta başlıyor

IGN tarafından yönetilen İngilizce dilindeki etkinlik 27 Ağustos tarihinde açılış gecesi ile başlayacak. Devamında 28 ve 29 Ağustos tarihlerindeki "Gamescom Daily Shows" Michal Swain ev sahipliğinde devam edecek. Bu günlük şovlar espor, cosplay ve diğer başlıkları misafir edecek. Ayın 29'unda ise Awesome Indies başlığı altında "indie sahnelerinin en heyecan verici ve en orijinal" oyunlarına dikkat çekilecek. Etkinliğin son gününde ise bütün etkinlik boyunca yapılanlar toparlanıp özetlenecek.

Bütün etkinlikte göze çarpanları 30 Ağustos tarihinde şovun en iyileri "Best of Show" adındaki bir etkinlikte özetleyecekler. Ayrıca bu son etkinlik cosplay yarışmalarını ve Gamescom ödüllerini de içerecek. Kapanış gününde etkinliğin geri kalanını kaçırmış oyuncular için neler olup bittiğini anlamaya yönelik iyi bir tarih olabilir.

Gamescom 2020 çevrimiçi etkinlik tarihi duyuruldu

Etkinlikler ABD ve Almanya tabanlı birçok farklı stüdyo konumunda üretilecek. Etkinliğin tamamını ise YouTube ve Twitch üzerinden izleyebileceksiniz. Gamescom Daily Shows, Webedia Germany tarafından ayrıca Almanca olarak da sunulacak. Zaten etkinlik eğer iptal edilip çevrimiçi ortama taşınmasaydı, Köln'de yapılacaktı. Kim bilir bir gün biz de kendi dilimizde bir etkinlik izleyebiliriz... Umarım yani.

COVID-19 nedeniyle dünyanın evlerine tıkıldığı günler oyun sektörüne de yansımış durumda. Bildiğiniz gibi bu yıl büyük etkinliklerin büyük bir kısmı çevrimiçi ortamdan yapılırken bazıları ise direk iptal edildi. Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5'i dijital ortamda tanıtmak zorunda kaldı, bazı yeni oyunlar etkinliklerde boy gösteremediği için dijital sunumlarla tanıtıldılar ve buna benzer birçok dijital olayla karşı karşıya kaldık. Dijitalleşen dünyanın dijital sektörü olan oyunlar da pandemi durumundan ziyadesiyle payını aldı.

27-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlik için daha fazla detay almak istiyorsanız buraya tıklayarak resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom 2020 çevrimiçi etkinlik tarihi duyuruldu
İlginizi Çekebilir