Galatasaray Espor Menajeri tarafından resmi açıklama geldi

Furkan Güler 2.01.2020 - 12:48
Perde arkasında neler yaşandı?

Geride bıraktığımız günlerde Galatasaray Espor'un oyuncularına ödeme yapamadığı gerekçesi ile ligin dışında kaldığı haberini almıştık. LoL esporunu takip eden oyuncuları şaşırtan bu gelişme, oldukça konuşulmuştu. Şimdi ise Galatasaray Espor’un takımlar menajeri Kerem Şerbetçi, espor haberleri yayınlayan site Esporin üzerinden bir duyuru yayınladı.

Galatasaray Espor Menajeri tarafından resmi açıklama geldi

Yayınlanan duyuru şu şekilde,

Kerem Şerbetçi: “Herkese merhaba,

 Galatasaray Espor açısından tüm bu sürecin nasıl gerçekleştiğini tüm şeffaflığıyla açıklamak için bir duyuru yapmak istedik. Galatasaray Espor olarak 2019 Sezonu’nda oyuncu ve koç bütçemiz 1.3 milyon TL’nin üzerindeydi. Ekim ayına kadar toplam ödemelerimizi %80 oranında tamamladık.

 Ekim ayı ve sonrasında yaşananları madde madde anlatmak gerekirse:

-Spor kulübünün genel borçları sebebiyle kulübümüzde nakit blokajı olduğu için herhangi bir ödeme yapamıyorduk.

-Ziraat Bankası’nın spor kulüpleri için yapmış olduğu yapılandırma çalışmasında son döneme denk geldik.

-Kasım ayı sonunda bu yapılandırma tamamlandı ve kulüpte nakit akışı tekrar sağlandı.Bu süre zarfında oyunculara durumu aktardık ve ufak bir miktar da olsa ödeme yapıldı.

-Tarafımızdan ödemelerin tamamının yapılması için planlanan tarih 6 Aralık 2019’du ancak bu tarihte Galatasaray SK eski başkanı Dursun Özbek kulübe haciz uyguladı ve bankaların blokajı gerçekleşti.

-Bu durumu hem oyunculara hem de Riot Games tarafına ilettik, içinde bulunduğumuz durumda kulübümüzün oyunculara olan borcumuzu ödeyecek nakit parasının bulunduğunu, blokajın geçici bir durum olduğunu ve ödemeler konusunda sona yaklaştığımızı ilettik.

-Riot Games ile 2020 yılında nasıl bir yaklaşım içinde olacağımızı, tüm bütçemizi, sponsorlarımızı ve planlarımızı tüm şeffaflığıyla paylaştık.

-Riot Games konu ile ilgili bize ve kamuoyuna 11 Aralık 2019 tarihinde bir açıklamada bulundu.

 Ekim ayından, 11 Aralık’taki Riot Games duyurusuna kadar olan süreç bu şekilde gerçekleşti. 6 Aralık’taki haciz ve blokaj, sadece espor branşını değil, futbol dahil Galatasaray’ın tüm branşlarını ciddi anlamda etkiledi. 27 Aralık 2019 tarihine geldiğimizde gün içinde Dursun Özbek ile kulüp arasında anlaşma yapıldı, borçlar yapılandırıldı, ancak banka blokajlarının açılması ne yazık ki aynı gün içerisinde gerçekleşmedi. 27 Aralık akşamında borcumuz olan tüm oyuncularla temasa geçtik. Hepsine durumu tekrar açıkladık, oyuncuların geri dönüşlerinde negatif bir tavır ya da ceza almamızı istediklerine dair bir düşünce yoktu, en azından benimle konuştuklarında böyle bir şey belirtmediler ve “Ödemelerimizi 30 Aralık-3 Ocak tarihine kadar aldığımız sürece sorun yok.” dediler. Bu durumu 27 Aralık akşamı Riot Games tarafına ilettik.

Riot Games, 28 Aralık 2019 sabahında bize saat 09.30’da haber verip 10.00’da VFŞL 2020 Kış Mevsimi’nden ihracımız konusunda açıklama yapacağını belirtti. Biz kendilerine durumu tekrar açıklamaya çalıştık ve durumun 2 ya da 3 gün içinde çözüleceğini, geldiğimiz noktada halihazırda 2020 yılı için kadromuzu kurduğumuzu belirttik ancak bu sonucu değiştirmedi.

 Şu anda blokaj tamamen kalktı ve tüm ödemeleri 31 Aralık 2019 itibarıyla tamamlayarak oyuncularımıza olan borçlarımızı kapattık. Ödemeler konusunda geçtiğimiz yıl yaşananlar ile ilgili Riot Games’in bize bir ceza/yaptırım uygulamasını anlıyoruz. Bizim isteğimiz, verilen bu cezanın “yabancı oyuncu kısıtlaması” ve “oyuncu/koç bütçesinde üst limit” belirlenerek uygulanması, bu durumun bir “finansal fair play” olarak görülüp, kış mevsiminde GS operasyonunun gözlem altında tutulması ve yaz mevsimine kadar olan süreçte operasyonumuzda bir gelişme yoksa, aynı hatayı sürdürüyorsak yaz mevsiminden itibaren ihraç edilmemiz kadar büyük bir yaptırım uygulanması yönünde.

Galatasaray Espor olarak 2019 yılında yeniden giriş yapmış olduğumuz ligde, eski yönetimin gerçekleştirdiği 2017 macerasından ötürü Galatasaray’a kuşku ile bakan bir espor kamuoyu bulunmaktaydı. Bu süreçte sadece League of Legends’ta değil, katılmış olduğumuz her oyunda 1 yıl içinde en üst seviyelere çıkmayı başardık. LoL’de 2 kere üst üste yarı final oynayarak, ekosisteme gerek taraftarımız gerekse de markamızın varlığı ile VFŞL’ye en çok değer veren ve değer katan markalardan biriyiz.

VFŞL’nin 2020 Kış Mevsimi’nde 9 takım ile oynanması kararının oyunculara, rakip takımlara, VFŞL markasına, Galatasaray’a, yani kısacası kimseye bir yararı bulunmamakta. Galatasaray markasının ligde bulunmamasının ekosisteme daha büyük zarar vereceği kanaatindeyiz ve bu konuda Riot Games ile yeniden masaya oturarak sorunun çözümü için bir kere daha uzlaşmacı bir görüşme yapma beklentisi içerisindeyiz.”

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 2.01.2020 21:21
Yazık olmuş gerçekten, bence dediğim gibi yapsınlar. Nasıl olsa bu kadroyla avrupada 4-5 fark yeniyor. Boşuna adını bile duymadığım yabancılara milyonlar akıtılıyor. Ne için? Burada Kayseriyi, Ankarayı yenip havalara uçmak için mi? Sözde büyük kulüplerimizin değerleri 80-100 milyon€ aralığında, ama 10-20 milyon€ luk takımlarda rahatça yenebiliyor. Her sene çöpe atılan aradaki 80 milyon€ ile hala daha futbolla yatıp kalkan şu ülkede bir çok altyapı tesisi kurulur, yerli genç yetenek yetiştirilir. Elalemin adı sanı duyulmamış yaşlı futbolcularına milyonlar yatırıp fark yiyeceğimize 17-18 yaşındaki gençlerle yerli yetenekleri geliştiriyorum de, millet harbiden bir şey demez. Bunların arasından 3-5 tanesi yetenekli çıksa, bir de onları satsan, kulüp ihya olur. Bizim getirebileceğimiz kalitede yabancılar inanın Türkiye'ye sırf tatile geliyor. Tüm kulüpler içinde aynısı geçerli. Ha bir fb maşallah basketbolu harbiden uçurdu, helal olsun, atletizmede yatırım yaptı. Ama futbolda hepsi mahalle takımı ayarında.
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2020 00:58
baba ne diyon
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2020 20:13
Galatasaray aleyhine yapılan kirli oyunların son bulması dileğiyle..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Galatasaray Espor Menajeri tarafından resmi açıklama geldi
İlginizi Çekebilir