Fortnite neden bu kadar sevildi? Oyuna hangi yenilikler geliyor?

Furkan Güler 4.06.2018 - 17:03
Oyuna hangi yenilikler geliyor?

Battle Royale türünün en çok oyuncuya sahip olan oyunu Fortnite, günden güne kitlesini büyütmeye devam ediyor. Hayatta kalma öğelerine sahip olan "Dünyayı Kurtar" modunu bir kenara bıraktığımızda bile, oyuncular bu günlerde Fortnite’ın Battle Royale moduna adeta bağımlı oldu diyebiliriz. Peki Fortnite'ın bu kadar sevilmesinde ve yayıncıların favorisi olmasındaki en büyük etken nedir?

Fortnite neden bu kadar çok sevildi?

Fortnite neden bu kadar çok seviliyor?

Diğer Battle Royale oyunlarının aksine, oynayanlarına hem grafikleri hem de mekanikleri sayesinde daha eğlenceli ve renkli bir ortam sunan Fornite, bu tarz sebeplerden dolayı şu anda rakipsiz konumda. Fortnite her ne kadar bu tarza sahip ilk oyun olmasa da, geliştiricilerin topluluk ile içli dışlı olması, kendini her zaman bir adım öne çıkarttı. Bu akıma yayıncıların da katılması ile birlikte oyunun kendine has ve oldukça iyi bir topluluğu oluştuğunu da söyleyebiliriz. Doğal olarak başarılı bir topluluk hem oyunu güncel kılıyor hem de eğlence katsayısını fazlasıyla arttırıyor.

Konuyu biraz daha açacak olursak, geliştiricilerin bu çabasının yanında özellikle Twitch ve YouTube yayıncılarının oyunu bu kadar sevip devamlı oynaması, Battle Royale türüne ilgi duyan oyuncuların da daha fazla ilgisini çekti diyebiliriz. Rekabet unsurunun her an yüksek tempoda olması, hızlı oynanışın yanında takım oyununun da büyük bir rol oynaması ve daha fazla sebeplerden dolayı Fortnite, yayıncılar için vazgeçilmez bir içerik kaynağı olmayı başardı. 

Fortnite neden bu kadar çok sevildi?

Bununla birlikte hali hazırda eğlenceli bir temaya sahip olan Fortnite, Thanos ve John Wick gibi karakterleri oynanabilir hale getirmesi sonucunda eğlence seviyesini daha da katladı. Yani oyun aslında mevcut olduğu durumdan her seferinde sıyrıldı ve farklı içerikler ile oyuncuların karşısına çıkmayı başardı. Yani kendi içerisinde bulunan dinamiklerde yapılan güncellemeler dışında, o sırada popüler olan içeriklere de özel anlaşmalar ile erişmesi, Epic Games'in bu konuda ne kadar başarılı olduğunu da gösteriyor. Nitekim oyuna kısa bir süreliğine eklense de, en az filmdeki kadar büyük bir etki yapan Thanos'u bu duruma en iyi örnek olarak gösterebiliriz. Epic Games yöneticileri ise bu tarz içeriklerden sonra yayıncıların oyuna olan ilgisi ile birlikte, E3 2018 fuarı için özel bir etkinlik hazırlama kararı almış durumda.

Fortnite için E3'te büyük bir turnuva düzenlenecek

Dünyaca ünlü 50 yayıncıyı E3 2018 fuarında gerçekleşecek olan Party Royale turnuvasına davet eden geliştiriciler, yayıncıların aralarında kıyasıya kapışmalarını izleyicilere sunacak. Ülkemizden iki YouTube yayıncısını davet eden Epic Games’in ortaya nasıl bir iş koyacağını açıkçası heyecanla bekliyoruz. Milyonlara hitap eden Orkun Işıtmak’ın yanında eğlenceli videoları ile dikkatleri üstüne toplayan Berkcan Güven’in yeteneklerini sergileyeceği turnuva, 13 Haziran Çarşamba günü Türkiye saati ile 01.30’da canlı olarak yayınlanacak.

Fortnite neden bu kadar çok sevildi?

Yayıncılar ile ilgili olan turnuvayı bir kenara bıraktığımızda Epic Games’in eSpor arenasına yaptığı inanılmaz yatırımı da unutmamak gerekiyor. Gelecek dönemlerde düzenlenecek Fortnite turnuvaları için 100 milyon dolarlık dev bütçeyi sadece eSpor için ayıran Epic Games, bu alanda da rakipsiz oldu. Diğer oyun dallarında gerçekleşen eSpor turnuvalarında yatırım anlamında rekoru elinde bulunduran firmalar bulunuyordu. Fakat Epic Games’in bu hamlesiyle birlikte hem yeni bir rekor kırıldı, hem de eSpor sektörü beklendiğinden daha fazla büyüdü. Tabi durum böyle bir hal alınca, dünyanın en büyük eSpor takımları Fortnite için harekete geçmeye başladı. Gelecek dönemlerde eSpor sektörünün amiral gemi oyunu olacağı tahmin edilen Fortnite’a büyük takımlar turnuvalarda oynatacakları oyuncuları yetiştiriyorlar.

Son olarak Fortnite’a geçtiğimiz günlerde gelen güncellemeden de bahsetmeden geçmeyelim. 4.3 güncellemesiyle oyuna eklenen özel Market Arabası sayesinde oyunda yayan gitmek yerine, bu arabalar ile daha hızlı bir şekilde seyahat edebiliyoruz. Tek kişi veya iki kişinin binebildiği bu araların içerisinde silahlarla ateş edilebiliyor. Haritada dağınık halde bulunan bu market arabaları sayesinde aksiyon seviyesinin çıtasını yukarılara taşıyabiliyorsunuz.

Fortnite neden bu kadar çok sevildi?

Gelelim tişört hediyesine. Takipçilerimizden 10 kişiye Fortnite temalı tişört hediye edeceğiz. Tişört kazanmak için yapmanız gereken ise oldukça basit. Buraya tıklayarak da ulaşabileceğiniz Facebook hesabımızdaki bu makaleyi herkese açık bir şekilde paylaşan 10 takipçimiz, bizden Fortnite temalı tişört kazanacaklar. Herkese bol şans.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2018 22:15
Bi beş yıl daha gider şu br tarzı sonra ne çıkacak merak ediyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2018 09:32
Optimizasyon, en leş pclerde bile çalışması zaten bir çok oyuncu kılıklıyı kendine çekti.
arabul19
arabul19 14.06.2018 15:22
kendini beğenmiş ucube
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 10:09
Ben söylüyorum
1) PUBG alacak parası olmayanlar
2) PUBG kaldıracak PC'si olmayanlar
3) Fornite daha iyi diyip gizli gizli PUBG yayını izleyenler
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2018 23:48
Pubgyi kaldirmayan pc fortnite hic kaldirmaz derken? :D:D pubg parali degil derken? :D:D Yorumunda tek dogru olan sey ikisininde ayni motorla gelistirildigi. :D:D
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 12:50
bu devirde pubg kaldırmıcak pc mi kaldı yapmayın kardeşim ya
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 12:38
Bilmiyosoya Pubg ile Fortnite aynı oyun motorunu kullanıyor (UE4). Pubg yi kaldırmayan pc Fortnite ı hiç kaldırmaz sallama. Ayrıca Pubg paralı değilki zaten kimse alamıyor diyosun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2018 23:44
Tisortler ne zaman aciklanacak veya aciklandi mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2018 19:29
Call of duty blacout battle royale geliyor herkesi bir telaş aldı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fortnite neden bu kadar çok sevildi?
İlginizi Çekebilir