Final Fantasy serisi 28 yaşında!

İsmet Ergül 19.12.2015 - 01:37
28 yıldır bitmeyen bir hayal dünyası
Hironobu Sakaguchi’nin yarattığı Final Fantasy, SquareSoft oyun şirketini batmaktan kurtaran ve RYO oyun türünü derinden etkileyen bir seri olmuştur. Tam da bugün, 28 sene önce Final Fantasy Sakaguchi’nin yetenekleri ile Japonya’da Famicom (diğer bir adıyla NES) oyuncuları ile buluştu ve kısa sürede ilk olarak Japon oyun endüstrisini ardından da tüm dünyayı etkiledi.

PlayStation Experience’da duyurulan Final Fantasy VII Remake ve 2016’nın yaz aylarında satışa sunulması beklenen Final Fantasy XV’i heyecanla bekliyoruz. Sıra tabanlı RYO oyun yapısından, aksiyon RYO’ya geçen ve yeni nesiller ile tanışmaya çalışan yeni Final Fantasy oyunlarında Kingdom Hearts gibi serilerin etkilerini de görüyoruz. Üstelik bu oyunların parçalarını da ünlü besteci Yoko Shimomura yapıyor!

Her ne kadar Sakaguchi artık Final Fantasy evreni ile ilgilenmeyip Mistwalker isimli bir oyun şirketi kurup mobil oyunlar yapsa da, bizlere Final Fantasy’i sunduğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz. One Winged Angel gibi parçaların bestecisi Nobuo Uematsu Usta’yı da yanına alan Sakaguchi Final Fantasy’i her ne kadar ‘öksüz’ bırakmış olsalar da, serinin gidişatından memnun olduklarını düşünüyoruz.

Doğum günün kutlu olsun Final Fantasy, daha nice bitmeyen fantezili, hayalli yıllara!

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2024 05:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2015 22:56
ne amaca hizmet ettiğini hala çözemediğim torunumun torununa kadar gidecek bir hikaye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2015 13:26
İyiki doğdun final fantasy, Allah analı babalı büyütsün vatanına iyi bir evlat olarak yetiş inşallah final fantasy.Askerliğini yap gelde düğününü edek final fantasy.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy serisi 28 yaşında!
İlginizi Çekebilir