Fight of Gods

Murat Oktay 8.09.2017 - 13:12
Buddha ile İsa'nın ağzını burnunu kırdım.
Platformlar PC
Fight of Gods
  • Yapımcı - Yayıncı Digital Crafter - PCube Limited
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Dövüş
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 20
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%15
Artılar -Eeeee.. Iıııııı...
Eksiler -Çıkmamalıydı

Bağımsız geliştiriciler oyun dünyanın geleceği diyoruz. Bir çok başarılı yapım da çıkıyor. Limbo ya da Super Meat Boy gibi muhteşem oyunlar çıktı. Bizleri de kendilerine hayran bıraktı. Bu tarz yapımların en büyük özelliği, altta yatan eşsiz fikir ve farklı dünyaları oluyor genelde. Grafikleri bir çok yapımınki kadar süslü püslü olmasa da taklit edilebilir nitelikte oluyor. Fight of Gods da bağımsız bir yapımcı olan Digital Crafter'ın ikinci oyunu. Steam üzerinden 9 TL gibi bir fiyat ile satılıyor. Oyun motoru olarak da Unity kullanmış. Ama "Bu motorun nimetlerinden faydalanabilmiş mi?" diye sorarsanız susmam gerekecek.

"Baştan söyleyeyim, bunu bir inceleme gibi beklemeyin. Aslında deneyim yazısı olacak. Amacım almak isteyenleri bir kez daha düşünmeye yönlendirmek."

Birkaç gün önce Steam üzerinden satışa sunulan Fight of Gods'ı parasını ödeyerek satın aldım. Zira konu güzel/eğlenceli gözüküyordu. Tanrıları kendi aralarında dövüştürüyorsunuz. Yapıma doğru yansıtılırsa, muhteşem bir sonuç olabilirdi. Oyun indirdiğim gibi hiç bekletmeden hızlı bir başlangıç yapmak istedim ve bir tanrıyı seçerek oyuna başlıyorsunuz. Tercihim Buddha'dan yana oldu. Bu aşamada çok zorlandığımız söylemeden edemeyeceğim. Zira sadece tanrınızı seçerek geçemiyorsunuz. Karakterinizin kullanacağı modellemeyi de seçmeniz lazım. Ancak ne kadar tuş denediysem olmadı. En sonunda delirip tüm klavyeyi yumruklamaya başladım. Nasıl oldu ise geçtim. Velhasıl kelam karşımda ilk savaşacağım tanrı çıktı. Anubis... Mısırlıların ölülere yol gösteren tanrısı. Mitolojide de önemli bir yeri vardır. İlk karşılaşmamızda tuşların yerini bulana kadar göbeğim çatladı desem yalan olmaz. Zira menüye girmek ayrı bir dert, içinde seçim yapmak daha büyük bir dert. Kısacası kullanıcı ara birimi oyunun en büyük problemi. Bir süre sonra alışsanız da silme aşamasına geldiğiniz için pek kurtarıcı etkisi olmuyor.

Fight of Gods

Tuşları öğrendikten sonra karşılaşma yaklaşık 12 saniye kadar sürdü ve KnockOut ile bitti. Oyunun en büyük açığını daha ilk saniyeden yakalamıştım. Kenara sıkıştır ve vur Allahım vur. Ağzı burnu dağılan Anubis ile bir raundumuz daha vardı. Ancak o da en fazla 15 saniye sürdü. Ardından diğer tanrılar da önümde sıralandılar. Akibetleri pek farklı olmadı. En çok zorlandığım son Boss idi. Evet, yanlış okumadınız. Son çıkan tanrının adı Boss. Ekip oldukça yaratıcı olduğu için kendi tanrılarını yaratıp adına da Boss demişler sanırım. Diğerlerinden farklı olarak köşeye sıkıştığında az da olsa vurabiliyor. Aynı zamanda hayat barını çok zor düşürebildiğiniz için kısa süre sonra eliniz ve kollarınız yorulmaya başlıyor. Yine de 25-30 saniye gibi bir aralıkta indirebiliyorsunuz.

Elbette oyun bu kadar kolay değil. Ben orta seviyede oynadım. Bunun zor ve çok zor seviyeleri de var. Ancak hepsinde olay aynı şekilde çözülebiliyor. Sadece öldürme süreleri artıyor. Toplamda bir çok fakrlı mitolojiden 10 kadar tanrı ile kapıştıktan sonra oyunu tamamlıyorsunuz. Bitirdiğinizde de kütüphanenize herhangi bir tanrı için yeni kaplama ekleniyor.

Fight of Gods

Oyunu satın alırken eğlenceli olabileceğini düşündüğüm için para vermiştim. Düşünsenize, Odin ile Hz. İsa'yı kapıştırabiliyorsunuz. Güçlerini kullansalar çok keyif verici bir yapım olabilirdi. Hz. Musa'yı Zeus'un okları ile çarpmak ya da tam tersi şekilde Olympos'u ortadan ikiye bölen bir Musa... Ne yazık ki mitolojinin öğeleri oyuna yansıtılmamış. Sadece arka fonda arada karşınıza çıkan yılan ile birlikte el sallayan Havva'yı görebiliyorsunuz.

Komik bir konu daha var. Yapımı açmak için ikona kliklediğinizde karşınıza çıkan uyarıdan, yapım ekibinin üzerine sorumluluk almamak için hazırladığı metni görüyoruz. Çeşitli kültürlerden etkilenilmiş olduğunu, aynı zamanda ekibin buradaki karakterlerin sorumluluğunu alamayacağı gibi gereksiz bir açıklama eklemişler. Aklıma şu soru gelmedi değil: "Hala Zeus'a inananlar mı var?".

Fight of Gods

Lafı çok da uzatmamak lazım. Eğer bir dövüş oyunu arıyorsanız mekanikleri kötü, kullanıcı ara birimi daha da kötü olan Fight of Gods kesinlikle size göre değil. Gidin Street Figthter falan oynayın. Hatta jeton alın, arcade salonlarında oynayın. Daha çok eğlenirsiniz. Hatta paranızın da karşılığını alırsınız. Ancak illa bunu oynayacağım diyorsanız Steam indirimlerini bekleyin derim. Zira 9 lira bile olsa bu oyun için fazla bir rakam.

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 22:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2017 13:56
Buddah gelir Buddah geçer çok şey yapmayın. Mahommed yoğ mu?
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2019 13:59
İslamiyet'te Muhammed tanrı olarak telakki edilmediği için haliyle yok. Onların İsa'sı ile bizim İsa arasında da alaka olmadığı için ben Batı literatüründeki Iseah'ı bizim İSA ile aynı görmem asla. Dinler tarihini bilenler bilir bunu.
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 00:12
çok sevdiğin tatlı bedenini böcekler yerken ne var ne yok anlarsın merak etme göz acıp kapayıncaya kadar geçer zaman insan için :) gerçeği görene kadar sandığını gerçek sanırmış insan
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 14:00
Ahlaksizlik bu yaptigin..
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2017 13:28
Ne saçma yorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2017 07:01
Türkiye'de hatırı sayılır hristiyan nüfus var o yüzden isa'nın ağzını burnunu kırdım yazmak çok ayıp olmuş, aynısını muhammed için yazabilir misiniz? Hiç sanmıyorum, bu da bence başka bir ayıptır
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 07:36
Biz Hz. İsa ya da yazmayız, o da bizim peygamberimiz. Yazarın Müslüman olup, olmadığını bilmiyorsanız, Müslümanlar ile alakalı örnek vermeyin lütfen.
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 00:11
Zira o zamanın yahudileri hz isayı öldürmek istedikleri için Allah onu yanına almıştır ki günümüzdeki deccal ve mehdi mesih olayı bu yüzden devam etmektedir,ama gerçek incile gelince orda hz muhammed sav müjdelenmiştir ve hristiyanlar incili değiştirdikleri için,kuran'ı kerim inmiştir...
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 00:09
hristiyan nüfusunun önemi yok bir müslüman hazreti isa hakkında kötü konuşamaz cahil değilse,bizim iman ettiğimiz peygamberdir hz isa,hz muhammed sav ile Allah katında kardeşlerdir hepsi bizimdir.Hz isada ALLAH'ın peygamberidir musa gibi davut gibi hepsine karşı saygılı olmak zorunda müslümanlar...
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 13:59
Sen yol gostereyim,hristiyan hakkini kollayayim ayagiyla benim peygamberimi basitlestirip,degerlerimle alay edemezsin...sen kimsin ki direkt isim veriyorsun....Hz.Muhammed sallalahu aleyhi vesellem...once öğren, bu milletim degelerini...ki verdigin tepkide de haklılığını görülsün
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2017 08:57
Hangi inanç olursa olsun saygı duymalıyız. Bu oyun steamden silinmelidir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 22:22
Zeusa kimsenin inandığı yok ta Sen Musa ve İsa Aleysselamı mitoloji mi sanıyorsun bre cahil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2017 00:27
Fairçth fighter var internetten oynanan bundan daha iyi üstelim muhammad bile ver :)
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2017 14:00
Ahlaksiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fight of Gods
İlginizi Çekebilir