FIFA kumar suçlaması için bir dava daha açıldı

Ersin Kılıç 5.02.2020 - 12:09
FIFA kumar iddiaları ile bir kez daha gündemde. FUT modunu kumar ile ilişkilendiren davanın merkezi bu sefer Paris olmuş.
FIFA kumar suçlaması ile ilgili sık sık gündeme gelen oyunların başını çekiyor. Zaman zaman oyun hakkında kumar suçlamalarının yapıldığını ve davalar açıldığını görmüştük. İşte bu davalara bir yenisi daha katıldı.

FIFA kumar suçlaması için bir dava daha açıldı

L'Equipe raporuna göre Paris'te çalışmalarını yürüten iki avukat FIFA oyunları için mahkemeye başvurmuş durumda. Oyunda yer alan Ultimate Team modunun kumar özelliklerini taşıdığını belirten avukatlar oyuncuların para karşılığı rastgele kartlara kavuştuğunu ve bu işleyişin düpedüz kumar olduğunu iddia etmişler. FIFA kumar ilişkisi ile ilgili açıklama yapan Victor Zagury, müvekkilinin oyuna 600 Euro harcadığını ve bir şey elde edemediğini raporuna yazmış.
"Bu oyunda her oyuncu iyi bir şekilde ilerleyebilmek için bir rüya takımına sahip olmak istiyor. Müvekkilim beş ay içerisinde 600 Euro harcamasına rağmen herhangi bir büyük oyuncu elde edemedi." diyen Zagury, sözlerine şöyle devam etmiş;
"Oyunun yapımcıları hayali ve ilisyonist bir sistem oluşturmuş durumda. Ne kadar çok ödeme yaparsanız, büyük oyuncu elde etme şansınız da o kadar artıyor. Bir kumar sisteminin bu oyun içerisine entegre edildiğine inanıyoruz çünkü oyun içerisinde bir paket satın almak bahisten başka bir şey değil. Bu evlerin içerisine giren bir kumar sistemi. Bugün 11, 12 yaşlarında bir genç hiçbir kısıtlama olmaksızın FUT oynayabilir ve para kazanabilir. Çünkü oyun içerisinde yer alan bu mod herhangi bir ebeveyn kısıtlamasına ya da kontrolüne sahip değil. Belçika ve Hollanda gibi ülkeler bu konuyu çoktan ele almış durumda"
FIFA kumar iddiaları ile ilgili konuşan avukat Zagury'nin müvekkili ise Ultimate Team yayınlandıktan sonra oyuna toplamda 600 Euro harcadığını ve buna rağmen elde ettiğim en iyi oyuncu olarak napoli'den Kostas Manolas'ı elde ettiğini dile getirmiş. "O oyuncuyu tanımıyordum bile" diyen FIFA oyuncusu sözlerine şu şekilde devam etmiş; "Sadece Manolas'ı alabilmek için bile çok fazla para harcamış oldum. tanıdığım bazı insanlar bu çılgınlığa 2.000, 3.000 Euro yatırmış durumda. Harcadığım bu miktar kira ve bazı ödemelerimin aksamasına sebep oldu" 
FIFA kumar iddiaları ile ilgili daha önce açılan davalar hakkında açıklama yapan EA Sports, bu sistemde herhangi bir illegal durumun olmadığını ve kumarla yakından uzaktan ilgisi olmadığını savunmuştu.
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 17:46
Bu gün mobil oyunların tamamını kapsayacak bir hareket. Kesinlikle oynamayın oynatmayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2020 07:51
E o da fifa alacağına futbol oyunu alsaymış madem. Fifa futbolu bırakıp, kart oyununa döneli çok oldu. Yazık.
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 00:07
Futbol oyunu hangisi PES mi yurt dışında insanlar o mal oyuna pinpon oyunu diyor pas pas yine pas top ordan oraya ne çalım var ne özel hareket pası durduran adam en iyi oyuncu oluyor okeyin abd de özürlülere oynatılması gibi 35 tuş koymuş yapması imkansız yapıyorsun hareketi işe yaramıyor çöp
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2020 16:22
tsubasa çıksa da oynasak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ktse
Ktse 5.02.2020 15:11
Bir kıroluk belirtisi olarak ; Kolpaçino sevmek..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2020 13:43
manolası tanımayan adam kesin çıkardığını hızlı sat yapmıştır :D

Yine de kutulardan bir şey çıkmadığı kesin bu sene. virgil makalele vs derken toplamda 3m coinslik kadro kurmuştum. satıp tamamıyla paket açtım ve karşımda boş bir yığın adam vardı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA kumar suçlaması için bir dava daha açıldı
İlginizi Çekebilir