ESO paketi Greymoor Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Can Kızanoğlu 9.04.2020 - 10:22
The Elder Scrolls Online paketi Greymoor Covid-19 nedeniyle ertelendi. Yeni tarih ve ESO yapımcılarından gelen açıklamayı burada bulabilirsiniz.

Koronavirüs Pandemisi oyun sektörünü etkilemeye devam ediyor. Yapımcı firmaların önlemler kapsamında evden çalışmasıyla birlikte, yapım aşamasındaki oyunların ertelenme haberlerini birer birer alıyoruz. Durum MMORPG sektöründe de farklı değil. Günümüzün en popüler MMOlarından biri olan the Elder Scrolls Online için yeni çıkacak olan ek paket Greymoor 1 hafta ertelendi. Oyun direktörü Matt Firo tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Bethesda Türkiye tarafından paylaşılan açıklama şu şekilde :

ESO paketi Greymoor Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Değerli ESO topluluğu,

Öncelikle hepinize sağlıklı günler dilerim. Şu günlerde hepimizin esas önceliği kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı. Muhtemelen sizlerin de bildiği gibi, mevcut COVID-19 pandemisi nedeniyle ZOS olarak hepimiz 16 Mart'tan bu yana evlerimizden çalışıyoruz. Stüdyonun tarihinde herkesin uzaktan çalıştığı ilk deneyimimiz bu ve şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. İşlerin gidişatına bakılırsa, 26. Güncellemeyi(Greymoor Bölümü ile birlikte) başlangıçta planladığımızdan sadece bir haftalık gecikme ile yayınlayacağız.

Şu an itirabiryle, 26. Güncelleme kapsamındaki PTS geliştirmesi ve Greymoor 20 Nisan'da hazır olacak. Şu süreçte beklenmedik sorunlar çıkar da yayın tarihi için öngördüğümüz bir haftalık süre uzarsa elbette sizleri de bilgilendireceğiz.

ESO paketi Greymoor Koronavirüs nedeniyle ertelendi

Ayrıca, Fransa'da bir süredir devam eden sokağa çıkma yasağından ötürü, 26. Güncelleme/Greymoor Bölümünün Fransızca ses kayıtlarını gerçekleştiremedik. Bu nedenle, çıkacak olan yeni içerikte Fransızca metin ve altyazılar bulunacak fakat ses yalnızca İngilizce olacak. Fransa'daki ses kayıt stüdyolarının ne zaman açılacağını ve dolayısıyla Fransızca ses kayıtlarını ne zaman yapabileceğimizi henüz bilemiyoruz. Ayrıca, şunu da akılda tutmakta fayda var ki, bir Bölümün seslerinin kaydedilmesi ve oyuna eklenmesi normal şartlarda 2-3 ay süren bir iş.

Şu sıralar pek çoğumuz evlerimize tıkılıp kalmış durumdayız ve oyun oynayan insan sayısı da normalden fazla. Tabii, ESO gibi video oyunları gündelik hayatın sıkıntılarından uzaklaşmak için harika bir yol. Bu ay ESO'da bazı güzel etkinliklerimiz oldu, Anniversary Jubilee de hala devam ediyor. Oyuncu artışından kaynaklanan bu yükün herhangi bir teknik sorun yaratmaması ve oluşacak sorunlara acil müdahale için hepimiz tetikteyiz.

Tüm insanlık çok zor zamanlardan geçiyoruz. Sağlığımızı, işimizi, yaşamımızı yolunda tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıklı ve güvende kalmaya devam edin ve gündelik hayatın telaşından uzak, ESO maceralarının keyfini çıkarın. Ellerinizi sık sık yıkamayı da unutmayın !

PC için 18 Mayısta, konsol için 2 Haziranda çıkması beklenen güncelleme böylece 25 Mayıs ve 9 Hazirana ertelenmiş oldu. Umarım hem geliştirici ekip güvende kalır hem de oyun daha fazla ertelenmez. Ertelense bile bu durumu anlayışla karşılamanın biz oyuncuların sorumlulukları içerisinde olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2020 03:52
ESO zaten içerik olarak zengin de asıl olan New World'a oldu. Beta Temmuz'a, oyun 25 Ağustos'a sarktı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ESO paketi Greymoor Koronavirüs nedeniyle ertelendi
İlginizi Çekebilir