En İyi PS5 Yarış Oyunları - 2024 / Konsolunuzu Yarış Arabasına Çevirin

Murat Olcan 18.12.2023 - 23:47
Sizler için hazırladığımız En İyi PS5 Yarış Oyunları rehberimizle kaliteli oyunların keyfini çıkarın. Listede birbirinden güzel 16 oyun yer almakta.

En İyi PS5 yarış oyunları hangileri diye bakınıyorsanız, doğru yerdesiniz. Video oyunları uzun zamandır var, ancak insanlığın araba sevgisi çok daha eskilere dayanıyor. Bu sebeple, yarış oyunlarının video oyunları kadar eski bir tarihe sahip olması şaşırtıcı değil; hızlı gitme ve en hızlı süreleri yapma dürtüsü bugün de aynı güçte.

Elbette, yarış oyunları her türlü zevke hitap eden birçok şekil ve boyutta karşımıza çıkıyor. Bazıları yarış oyunlarının mümkün olduğunca gerçeğe yakın olmasını, gerçek sürüş eyleminin simülasyonu olarak hareket etmesini seviyor. PlayStation'un Motor Toon Grand Prix ile bağlayan yarış oyunları macerası Gran Turismo, Crew, TrackMania ve Wipeout gibi eşsiz oyunlar ile devam etti. Birçok farklı kategoride yer alan araba oyunları, PlayStation severlerin de en çok tercih ettiği türlerden biri oldu.

Bu rehberimizde PlayStation 5'de oynayabileceğiniz en iyi yarış oyunlarını sıralayacağız. Ancak baştan belirtelim ki bu sıralara bir puana göre oluşturulmadı. Herkesin tercihlerine uygun farklı kategorilerdeki oyunları alfabetik olarak sıralayacağız.

İlginizi Çekebilir: En İyi Ücretsiz PS5 Oyunları

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Oyun AdıGeliştiriciTürüİlk Çıkış Yılı
Assetto Corsa CompetizioneKUNOS SimulazioniSimülasyon2019
Destruction AllstarsLucid GamesArena2021
F1 23CodemastersSimülasyon2023
Gran Turismo 7Polyphony DigitalSimülasyon2022
Grid LegendsCodemastersYarış2022
Hot Wheels UnleashedMilestoneArcade2021
Lego 2K DriveVisual ConceptsYarış2023
Need for Speed UnboundCriterion GamesSokak Yarışı2022
Ridge Racer 2NamcoArcade2006
The Crew MotorfestIvory TowerAçık Dünya2023
EA Sports WRCKT RacingRalli2021
WRC 10 FIA World Rally ChampionshipKylotonnRalli2021

PS5'te Hangi Yarış Oyununu Seçmelisiniz?

PlayStation 5'te, yeni nesil konsolda sorunsuz bir şekilde çalışan birçok PS4 oyunu dahil olmak üzere geniş bir yarış oyunları yelpazesi bulunuyor. Doğru oyunu seçmek için işte size bazı yararlı sorular:

Yol Yarışları Mı, Yoksa Off-Road Mu?

Günümüzde yayınlanan yarış oyunlarında genellikle iki ana tür arasında bir ayrım yapılıyor: off-road ve on-road yarışlar. Eğer çamurlu parkurlarda drift yapmayı seviyorsanız, WRC 10 veya Dirt 5 gibi oyunlar size uygun olabilir. Asfalt üzerinde yarışmayı tercih ediyorsanız, Gran Turismo 7 gibi oyunlar daha iyi bir tercih olacaktır.

Formula 1 Tutkunu Musunuz?

Formula 1'e özel bir ilginiz varsa, bu alandaki lisanslı oyunlar genellikle sınırlıdır. Resmi F1 yarış deneyimi sunan oyunları tercih etmeniz gerekecek. Benzer şekilde, diğer motor sporları disiplinleri için de spesifik oyunlar bulunuyor.

Bölünmüş Ekran Mı Oynamak İstiyorsunuz?

Bölünmüş ekran özelliği, eski yarış oyunlarında standartken, günümüzde bu özellik giderek daha az bulunuyor. Eğer bir arkadaşınızla aynı ekran üzerinde yarışmak istiyorsanız, bu özelliği sunan oyunları tercih etmelisiniz. Çünkü birçok modern oyun, artık bu seçeneği sunmuyor.

PS5 Yarış Oyunları 2024

Assetto Corsa Competizione

Gerçekçilik üzerine kurulu bir yarış simülasyonu oyunu Assetto Corsa Competizione'da, GT3 yarış arabalarını kullanarak çeşitli pistlerde yarışıyoruz. Gelişmiş grafikleri ve gerçekçi fizik motoru ile dikkat çekiyor. Oyun, detaylı hava koşulları, gündüz-gece döngüsü ve gerçek zamanlı pist değişiklikleri sunuyor. Yarış severler, kariyer modunda ilerleyerek çeşitli yarış etkinliklerine katılıyor ve becerilerini geliştiriyorlar. Çok oyunculu modda ise dünya çapında rakiplerle yarışma fırsatı bulunuyor. Assetto Corsa Competizione, sürüş becerilerini gerçek dünya standartlarında test etmek isteyen oyuncular için ideal bir platform sunuyor.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 1
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Destruction AllStars

Etrafta araba sürmek ve bir şeyleri parçalamak ister misiniz? PlayStation 5'e özel bu oyun Destruction Derby gibi oyunlara bir geri dönüş gibi hissettiriyor, ancak oyuncuların arabaları yok edildikten sonra yaya olarak koşmalarına izin vererek diğer araba savaşlarından farklılaşıyor. Bu, üst düzey sürücülerin kendileri de dahil olmak üzere olan biten her şeyin tek kullanımlık doğasını vurgulayan hoş bir değişiklik. Lucid Games, bireysel sürücüleri otomobil şovunun yıldızları haline getirerek alışılmadık bir şey denemek istemiş.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 2
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

F1 23

Hayal kırıklığı yaratan küçücük F1 22'den sonra, F1 23 harika F1 oyunu sunuyor. Codemasters'ın kendini aşabilmek için ince eleyip sık dokumuş. Bir F1 hikayesi senaryosuyla ancak bu kadarı yapılabilirdi. Karakterler daha derin, daha inandırıcı oluşmuş ve önceki oyuna oranla çok daha fazla duygusal tepki ortaya çıkmış. Güçlü senaryo, çok katmanlı yarış hedeflerine iyi bir şekilde çevirerek bu kurgusal pembe diziyi tamamen lisanslı F1 dünyasına ve süper kaygan oyun motoruna sorunsuz bir şekilde dahil ediyor.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 3
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7, PlayStation platformlarında 25 yıldır en gerçekçi sürüş deneyimini sunma görevini üstlenen serinin en yeni oyunu. PlayStation 1'de başlayan bu macera, sınırlı sayıda pist ve yaklaşık 140 araçla başlamıştı. Şimdi ise PlayStation 5'in gücünden yararlanarak çok daha fazlasını sunuyor. Gerçekçi ve detaylı şekilde tasarlanmış çeşitli pistlerde, 400'den fazla araç modeli ile yarışıyoruz. Farklı hava koşullarında ve değişen pist şartlarında sürüş becerilerinizi test edip, gerçek dünya sürüş deneyiminin tadını çıkarın.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 4
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Grid Legends

Anında güzel, hızlı ve oynanabilir olan Grid Legends, ciddi simülasyon yarışları için mükemmel bir alternatif sunuyor. 2019'un Grid yeniden başlatmasına çok benzese de yeni versiyona yükseltmeye değer kılan hemen herşey var. Yol tutuşu son oyunda tam olarak doğru hissettirmiyordu, oysa burada en oynanabilir yol tutuş sistemini sunuyor. Beceri seviyeniz ne olursa olsun keyifli bir deneyim yaşamak isteyen araba yarışı oyuncuları için ideal bir seçenek.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 5
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Hot Wheels Unleashed

Yıllarca çeşitli motosiklet yarış oyunlarına ince ayar yaptıktan sonra, geliştirici Milestone, Hot Wheels Unleashed ile önemli bir yol kat etti. Bu proje, simülasyon tarzı kullanım ve gerçekçi pistler ve konumlar için çabalamak yerine, Mattel'in her zaman popüler olan kalıp döküm araçlarını alıyor ve modern bir oyunda hayata geçiriyor. Stüdyo için kesinlikle bir hız değişikliği olsa da, yarış uzmanlığı ve yüksek kaliteli görsellere olan tutkusu, oldukça harika görünen ve hissettiren bir arcade yarışçısına yol açtı.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 6
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Lego 2K Drive

Lego 2K Drive, 2022 yılında 2K ve Lego arasında yapılan bir anlaşmadan çıkan ilk oyun. 2K Drive'ın açık dünyası, her biri kendi temasına, karakterlerine, görevlerine ve araçlarına sahip birkaç farklı aşamaya bölünmüş. Kendinizi iyi sürücü olarak kanıtlamak ve büyük kupayı kazanmanız gerekmekte. Bumum için de rakiplerinizi yenerek bir sürü bayrak kazanmanız, yeni yarışların kilidini açmak için seviye atlamanız, rütbe atlamanız ve sonunda büyük final turnuvasına erişim kazanmanız gerekecek. Lego 2K Drive'ı oynamak, ilkokulda tanıdığınız ve tüm Lego setlerine sahip olan zengin çocuğun bodrumunda oynamak gibi.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 7
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound serinin önceki oyunları kadar gürültülü ve iddialı, ancak yeni sanat tarzı oyuna benzersiz bir hava katıyor. Karakter modelleri, gerçekçi arabalar ve driftler göz alıcı efektlerle süsleniyor. Oyun hem hareketsiz hem de hareket halindeyken harika görünüyor. Kurgusal Lakeshore City'de serbestçe dolaşabilir, meydan okumaları kabul edebilir ve para için yarışmak üzere buluşma noktalarında durabilirsiniz.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 8
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

Ridge Racer 2

Ridge Racer'ın temel cazibesi, üst düzey, pürüzsüz, sonsuz eğlenceli güç kaymasına yaptığı vurguda yatıyor. 2006'da PSP'de olduğu kadar şimdi de iyi hissettiriyor. Günümüz piyasasında böylesine anında ödüllendirici bir arcade yarışı sunan başka bir yapım yok. Güçlendirme mekaniği de ilk kez sahneye çıkarak aksiyona küçük ama takdir edilen bir ekstra katman eklemiş. Esasen serinin en iyi hiti olan bu oyun, önceki oyunlardan parkurları ve müzikleri barındırıyoe. 2023'te yükseltilmiş görsellerle sunuluyor.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 9
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

The Crew Motorfest

Oyun özünde arcade ve simülasyon yarış unsurlarını birleştiren bir açık dünya yarış yapımı. Muhteşem Hawaiiwan adasında özgürce araba sürerek çeşitli yerlerdeki yarışlara katılırken, spontane yan aktiviteler ve mücadeleler üstleniyorsunuz. Neon ışıklı yarış caddelerinde süslenmiş Japon arabalarının yer aldığı Made in Japan oynatma listesine ya da özellikle Ford Mustang serisi kaslı arabalara saygı duruşunda bulunan bir oynatma listesine sahipsiniz. Çalma listesini tamamladığınızda yepyeni bir araba ile ödüllendiriliyorsunuz.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 10
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

EA Sports WRC

Ralli yarışı oyunlarının uzun süreli hayranları perde arkasında bir değişim olduğunu fark edebilirler, çünkü Kylotonn bir süredir resmi Dünya Ralli Şampiyonası oyunlarının arkasındaydı, ancak EA Sports'un lisansı almasıyla iş Codemasters'daki yarış oyunu uzmanlarına geçti. Görünüşe göre Codemasters, F1 yarış oyunlarında olduğu gibi burada da uzun vadede başarılı olma potansiyeline sahip. Oyunda bulunan heyecan seviyesi harika, ralli yarışı hissini taklit etmek için harika bir iş çıkarıyor.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 11
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

WRC 10 FIA World Rally Championship

Ralli oyunları dünyasında iki tür var gibi görünüyor. Biri hıza ve abartılı fizik kurallarına odaklanan arcade oyunlar, diğeri ise bu sporla birlikte gelen hiper-gerçekçiliği hedefleyen daha simülasyon bir yaklaşım benimseyen oyunlar. WRC serisi her zaman ikincisi olmuştur ve unutulmuş olmasa da mevcut en etkileyici serilerden biri olmaya devam etmekte. Bu oyun da formülden çok uzaklaşmıyor ve yine de bir şekilde bu tür simülasyon ralli yarışlarından hoşlananlar için değerli bir güncelleme olmayı başarıyor.

2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları - 12
2024'de Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Yarış Oyunları

İlginizi Çekebilir

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2023 09:15
PS'de yok tabii ama en iyileri Forza serileri. Horizon serisinin rakibi yok gerçekten. Motorsport serisi ise Gran Turismo serisi ile kapışır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
babayaro
babayaro 19.12.2023 00:51
oyunlara bak hepsi birbirinden mükemmel :DD
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2023 09:10
İroni yapıyor tabii ki :)
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2023 03:03
Taş mı düştü kafana, hesabını mı hacklediler, sen hep eleştirirsin bir şey beğendiğin görülmemiştir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2023 00:32
Geçen nesil PS Pro varken Forzalar için Xbox S almıştım. Bu nesil direk Forza deyip geçtim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
En İyi PS5 Yarış Oyunları
İlginizi Çekebilir