Türünü Yansıtan En İyi Dedektif Oyunları

Çağrı Yavan 14.06.2024 - 20:16
Dedektif oyunları denince aklımıza gelen en iyi 20 oyunu sizler için sıraladık. Listemizde birbirinden eğlenceli yapımlar bulunuyor.

Dedektiflik türü oyun sektöründe nadiren rastladığımız bir oyun türü oluyor. Her ne kadar oyuncular bu türü çokça sevse de bu türden çok fazla oyun bulamıyor. Bundan dolayı da bu tür için bir liste yaptık. İşte en iyi dedektif oyunları:

Türünün En İyisi En İyi Dedektif Oyunları

Disco Elysium

2019 yılında yayınlanan Disco Elysium'da hafızası kaybolmuş bir dedektifi kontrol ediyoruz. Dedektifimize bir görev verilmiş bu görev ise bir cinayeti çözmesi, bir taraftan cinayeti çözerken bir taraftan da soruşturmanın içinde bulunduğumuz şehri araştırıyor ve şehrin de gizemini çözüyoruz.

En İyi Dedektif Oyunları - 1
En İyi Dedektif Oyunları

Heavy Rain

Genellikle sinematik oyun geliştirmesiyle tanıdığımız Quantic Dream'in en iyi oyunlarından biri olarak kabul edebiliriz Heavy Rain'i.Yapım, PS3 için çıktı ve o zamana damgasını vurdu. Oyunda bir seri katili bulmamız gerekiyor bunun için de oyundaki dört karakteri yönetiyoruz. Bu dört karakterin de katili bulmak için farklı sebepleri var. Seçimlerinizle kontrol ettiğiniz bu oyunda doğru seçimleri yapıp katilin başka birini daha öldürmemesini sağlamanız gerekiyor.

En İyi Dedektif Oyunları - 2
En İyi Dedektif Oyunları

Sherlock Holmes Serisi

Kitaplarıyla hepimizin tanıdığı ünlü dedektif Sherlock Holmes bizimle oyunlarla birlikte tekrar buluşuyor. Bu seride ünlü dedektif Sherlock Holmes'u kontrol ediyor ve onunla maceralara atılıyoruz. Bu maceralarda size verilen görevleri ve soruşturmaları çözmeniz gerekiyor.

En İyi Dedektif Oyunları - 3
En İyi Dedektif Oyunları

İlginizi Çekebilir: Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

L.A Noire

Oyun sektöründe, Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption gibi yapımlarla tanıdığımız Rockstar Games'in yayımcılığını yaptığı bu oyunda 1940'ların başındaki bir dedektif görevlisini yönetiyoruz. Üçüncü şahıs nişancı türünde olan bu oyunda, Cole Phelps adlı bir dedektifi yönetiyoruz ve onunla birlikte delilleri toplayıp katili bulmaya çalışıyoruz.

En İyi Dedektif Oyunları - 4
En İyi Dedektif Oyunları

Beyond Two:Souls

Listemizde yer verdiğimiz başka bir oyun olan Heavy Rain ile aynı şirketin elinden çıkmış olan Beyond: Two Souls, şirketin diğer oyunlarına benzer bir temayı ele alıyor. Yapım, sinematik bir oynanışı benimsiyor ve kararlarımızla oyuna yön verebiliyoruz. Öyle ki verdiğimiz kararlara göre oyun farklı sonlarla bitebiliyor. Oyunda Jodie Holmes adlı bir karakteri yönetiyoruz ve bu karakterin gizemli güçlerini farketmesiyle birlikte karakterimiz bu güçler için CIA tarafından eğitiliyor. Jodie bu güçleriyle dünyadaki birçok önemli olayı değiştirebilir bundan dolayı oyun boyunca maceralara atılır.

En İyi Dedektif Oyunları - 5
En İyi Dedektif Oyunları

Fahrenheit

Fahrenheit de listedeki birçok oyun gibi Quantic Dream tarafından geliştirilen bir oyundur. Yapım, 2005 yılında piyasaya çıkmıştır ve şirketin daha erken zamanlı oyunlarından biridir. Oyunda kendimizi bir soruşturmanın ortasında buluruz ve bir dizi karakteri kontrol ederiz. Verdiğimiz kararlar oyundaki çoğu olayı etkiler ve oyunun sonuna da etki eder. Ayrıca oyun karakter gelişimi ile de zamanında beğenilen bir yapım oldu.

En İyi Dedektif Oyunları - 6
En İyi Dedektif Oyunları

Batman: Arkham Serisi

Rocksteady'nin elinden çıkan bu seride popüler süper kahramanlardan birisi olan Batman'i, yönetiriz. Seri boyunca farklı haritalarda, Gotham'ın farklı bölgelerinde suçluları bulmaya ve onları alt etmeye çalışırız. Bunları yaparken de tabi ki Batman olduğumuz için biraz da kahramanın dedetiflik yönünü kullanırız. Sonuçta kendisi dünyanın en iyi dedektifi.

En İyi Dedektif Oyunları - 7
En İyi Dedektif Oyunları

The Wolf Among Us

Teltale'ın ünlü yapımlarından birisi olan The Wolf Among Us'da, masal karakterlerinin yaşadığı bir dünyada, Fabletown adlı bir şehirde yaşayan The Bigby Wolf'u yönetiriz. Bu dünyada karakterimiz şehirde yaşanan gizemli cinayetleri çözmeye çalışır ve bunları yaparken de eski düşmanları ve geçmişi ile karşılaşır. Çoğu Teltale oyununda olduğu gibi oyun seçimli bir yapıyı benimsiyor. Yapımın da bu seçimlere göre sonları bulunuyor.

En İyi Dedektif Oyunları - 8
En İyi Dedektif Oyunları

The Sinking City

Oyunun geliştiricisi olan ekip bu oyunu geliştirirken H.P Lovecraft'ın romanlarından ilham almıştır. Oyun, korku-macera türünde bir oyundur. 1920'li yılların Amerikasında geçen oyunda karakterimiz, su altında kalan kurgusal bir şehir olan Oakmont'a gider. Charles Reed'i, kontrol ettiğimiz bu oyunda paranormal olayları araştırmaya çalışırız ve çeşitli cinayetleri çözmeye çalışırız. Ancak karakterimiz Reed sadece bu konuda mücadele etmez Reed, kendi akıl sağlığı ile de mücaedele etmek zorundadır.

En İyi Dedektif Oyunları - 9
En İyi Dedektif Oyunları

Ace Attorney Serisi

Capcom'un geliştirdiği bu seride bir avukat rolünü alırız ve cinayetleri çözmeye çalışırız. Seri, Japon merkezli bir hukuk sistemini konu alır. Serideki oyunlarda genelde üç aşamadan oluşan bir yapı vardır. Bu yapılar: Soruşturma, Mahkeme Duruşması ve Son Plaidoyer olarak yer alır. Oyun birinci şahıs bakış açısından oynanır. Yapımda savunma avukatı Phoenix Wright ve başka birkaç karakteri yönetiriz. Oyunda, bir mahkeme salonunda tanıkları sorgular ve delillere ulaşmaya çalışırız.

En İyi Dedektif Oyunları - 10
En İyi Dedektif Oyunları

Return of The Obra Dinn

Papers Please ile aynı şirketin geliştirdiği bu oyun 2018 yılında yayımlanmıştır. Oyunun türü Dedektiflik-Macera olmuştur. Yapım, 1800'lü yıllarda bir gemide geçer ve biz de oyuncu olarak bu geminin kayboluşunu araştıran bir sigorta müfettişinin rolünü üstleniriz. Bu olayları bir zaman durdurma cihazları ile araştırırız. Bu cihaz ile birlikte zamanı geri döndürürüz ve eskiden bu gemideki olmuş olayları bu şekilde çözeriz.

En İyi Dedektif Oyunları - 11
En İyi Dedektif Oyunları

Grim Fandango

LucasArts'ın geliştirdiği bu oyun 1998 yılında geçmektedir. Bu oyunda bir ölüm memuru olan Manny'ı yönetiriz. Karakterimiz Manny, ölülerin ruhlarını son duraklarına ulaştırmakla görevli bir memurdur. Ancak bir gün önemli bir komplo keşfeder ve bu komplonun peşinde bir maceraya atılır. Oyundaki mizahi yön ve karakterler oyunu ön plana çıkarır.

En İyi Dedektif Oyunları - 12
En İyi Dedektif Oyunları

The Vanishing of Ethan Carter

The Astronauts tarafından geliştirilen bu oyun macera-gerilim türünü benimser. Yapımda genç bir çocuk olan Ethan Carter'ın kayboluşunu araştırmak için bir dedektif rolünü üstleniriz. Oyun, Red Creek Vadisinde geçer bu bölgede karakterimiz doğaüstü olaylarla karşı karşıyla kalır ve gerçek mi yoksa rüya mı olduğunu anlamaya çalışırız. Yapım, hikaye anlatımı ve dünyasının atmosferi ile öne çıkar.

En İyi Dedektif Oyunları - 13
En İyi Dedektif Oyunları

Sam & Max Serisi

Seri Steve Purcell'ın yazdığı çizgi romanlara dayanan bir oyun serisidir. Oyunda iki karakter yer alır bunlardan birisi antopomorfik bir köpek olan Sam diğeri ise onun hiperaktif tavşan ortağı Max'tir. Bu iki karakter Freelance Police, mesleğine sahiptir bundan dolayı da suçluları yakalamaya ve gizemleri çözmeye çalışırlar. Yapım, mizahı ve güzel hikaye anlatımı ile öne çıkar. Çoğu suç, komplo ve tuhaf fenomenler arasında döner.

En İyi Dedektif Oyunları - 14
En İyi Dedektif Oyunları

Max Payne Serisi

Rockstar'ın yapımcılığını yaptığı bu seride karısı ve çocuğu öldürülen bir polis memuru olan Max Payne'i canlandırırız. Karakterimiz seri boyunca karısının ve çocuğunun intikamını almak için suçluları aramaya çalışır. Bu sırada da olayların arkasında daha büyük gizemlerin ve komploların olduğunu anlar ve bu olayların da peşinden giderek hem intikamını almaya hem de bu olayları çözmeye çalışır.

En İyi Dedektif Oyunları - 15
En İyi Dedektif Oyunları

Murdered: Soul Suspect

Airtight tarafından geliştirilen bir macera oyunu olan Murdered: Soul Suspect oyununda dedektif Ronan O'Connor'ı kontrol ederiz ve oyunda karakterimiz ölür. Ancak ölümden sonra kendisi hayata geri döner bu olaydan sonra karakterimizin hayaletini oynayarak  karakterimizin kendi cinayetinin arkasındaki gizemi çözmeye ve ruhunu huzura kavuşturmaya çalışırız. Yapımda delilleri toplar ve karakterleri sorguya çekeriz ama sadece hayaletler ile etkileşime geçebildiğimizden bu olay zor bir hal alır ve oyuncuların buna göre bazı özel yetenekleri kullanması gerekir.

En İyi Dedektif Oyunları - 16
En İyi Dedektif Oyunları

The Darkside Detective

The Darkside Detective de ayrıntılı bir hikaye olmasa da oyun içinde bölümler vardır. Yapım küçük bir şehirde doğa olaylarını inceleyen Dedektif McQueen ve onun işbirlikçisi Ofisçi Dooley'i konu alır. Her bölümde tanıkları sorgular ve bulmacaları çözeriz. Oyun, mizahı yapısıyla öne çıkıyor ve sanat tarzı olarak da eski dönem piksel art oyunlarını bize anımsatıyor.

En İyi Dedektif Oyunları - 17
En İyi Dedektif Oyunları

Call of Cthulhu

Call of Cthulhu, H.P Lovecraft'ın eserlerinden esinlenerek üretilmiştir. Oyunun türü korku-maceradır. Oyunun teması Lovecraft'ın kurgusal kozmik korku evreninde geçer. Oyunda çeşitli doğaüstü gizemli olayla karşılaşırız. Yapım, araştırmacı bir karakterin gözünden anlatılır ve karanlık sırları çözmemiz, eski bir kötülüğün peşine düşmemiz gerekir bununla birlikte de delirmeye doğru ilerleyen bir hikaye içinde kendimizi buluruz. Oyundaki seçimler ile birlikte aldığımız karara göre oyunun gidişatı etkilenir.

En İyi Dedektif Oyunları - 18
En İyi Dedektif Oyunları

Chinatown Detective Agency

General Interactive CO'nun geliştirdiği bir oyun olan Chinatown Agency Detective oyununda Tan ve iş ortağı yardımıcısı Amira'yı kontrol ederiz. Yapımda karakterimiz kendi dedektif ajansını işletiyor. Oyun, Singapur'un merkezinde geçiyor. Karakterimiz ile birlikte çeşitli davaları çözmeye çalışır ve ipuçları toplayıp bulmacaları çözeriz. Oyun, iyi bir hikaye anlatımı ve güzel grafikleri ile öne çıkar. Ayrıca oyunun içinde çeşitli kültürel göndermeler de vardır.

En İyi Dedektif Oyunları - 19
En İyi Dedektif Oyunları

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2024 08:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2024 21:18
Haber kapağındaki resim bir türk oyuna aitti fırtına dedektif miydi acaba. Vay be, nereden hatırlayıp da çıkardınız bunu. Disco elysium daha çok uzun soluklu oynamadım ama ilk izlenimim mükemmel. Ha bir de nostalji deyince Gabriel Knight vardı.

-------------

Doğru söylüyorsunuz. Cartoon Animasyon Stüdyoları tarafından yayınlanan Dedektif Fırtına isimli oyuna ait bir görseldir.
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2024 17:27
Onu da listeye ekleyin bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2024 20:36
L.A. Noire çok güzel bir oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2024 15:29
Sherlock Holmes, L.A Noire, Max Payne, Heavy rain der geçerim... Keşke L.A Noire Türkçe altyazılı olsaydı gerçek bir dedektif efsanesidir
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2024 16:10
15:29 Dostum yanlış anlamada Max Payne neresinde dedektif gibi hissetin ? Araştıma mekaniği bile yok. Max Payne sadece aksiyon oyunudur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2024 14:28
heavy rain,sherlock holmes crimes and punishments ve devil's daughter, tam dedektif gibi hissettiğimiz oyunlar olarak harikalar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
En İyi Dedektif Oyunları
İlginizi Çekebilir