Elder Scrolls Online: Summerset Ön İnceleme

Ersin Kılıç 27.05.2018 - 13:19
Summerset içeriğinde bizleri neler bekliyor?

Oyun dünyasının en köklü serilerinden biri olan Elder Scrolls geçtiğimiz yıllarda Online arenaya adım atmış ve hayranlarının karşısına farklı bir oynanış ile çıkmıştı. Özellikle daha sonra gelen ek paket ve güncellemeler ile rayına oturan oyunun sıradaki güncellemesi ise Summerset olacak. peki oyunun bu yeni genişleme paketi bizlere neler sunuyor?

Elder Scrolls Online: Summerset'te neler olacak?

Elder Scrolls Online'ın bu yeni genişleme paketi hem hikaye hem de içerik anlamında birçok yenilik getiriyor. Hikayedeki en önemli nokta ise serinin hayranlarını oldukça sevindirecek cinsten. 1994 yılında çıkan The Elder Scrolls: Arena oyununda gittiğimiz Yüksek Elf'lerin atalarının evlerini Summerset içeriği ile birlikte bir kez daha ziyaret etme şansına sahip olacağız. Genişleme paketi ile aynı ismi taşıyan büyük bir adayı oyuna ekleyecek olan Summerset içeriği, böylece serinin hayranları için de önemli bir nostaljiyi beraberinde getirecek. Ayrıca bu ada dışında Artae isimli bir ada da oyuna eklenen içerikler arasında yer alıyor. 

Elder Scrolls Online: Summerset

Oyundaki meta hikaye mantığı Summerset ile birlikte devam ediyor. Yeni ek paket ile birlikte sadece Summerset'i değil tüm Tamriel'i yok etmeye çalışan Daedric komplosuyla bir kez daha karşılaşacağız. Toprakların bu kadar riske girmesinden sonra kraliyet kararnamesi ile birlikte Summerset Adası'na gidişşimiz gerçekleşecek. Kraliçe Ayrenn'in bu kararından sonra oyuncular, ünlü Khajiit casus Razum-dar'a yeniden katılmak, Kristal Kule'nin güçlü bilgelerini karşılamak ve Tamriel'in kaderi için bir kez daha savaşmak için geniş bir maceraya atılabilecekler. Yapımcılar tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda ise 30'dan fazla yeni hikaye içeriğinin bizi beklediğini görüyoruz. Tabi tüm bu hikayeler dallanıp budaklanacak cinsten karşımıza çıkacaktır diye düşünüyorum.  

Elder Scrolls Online: Summerset'in belki de en sevdiğim noktalarından birisi yeni oyunculara da mümkün olduğu kadar kucak açması. yani daha önce ESO'a el sürmediyseniz bile Summerset içeriği ile birlikte oyuna başlamanıza olanak sağlanmış. Yani oyunun bu yeni içeriğine girdiğinizde, eğer hali hazırda bir Elder Scrolls Online oyuncusuysanız direk olarak oyuna devam edebileceksiniz. Eğer daha önce ESO oynamadıysanız, yeni bir oyuncu olduğunuz için eğitim ve öğretici bir başlangıç seçeneği ile karşılaşacaksınız. Ayrıca bu içeriği aldığınızda oyunun normal sürümüne de kavuşmuş oluyorsunuz. yani Tamriel görevlerini de daha sonrasında yapmanıza olanak sağlanmış olacak.

Elder Scrolls Online: Summerset

Tabi bu noktada oyuna devam eden oyunculara da değinelim. Yeni genişleme paketini aldığınızda tabi ki mevcut karakteriniz ile maceranıza kaldığınız yerden devam edebilecek ve Summerset Adası'na doğru yelken açabileceksiniz. Ayrıca seviye konusunda da bir sıkıntı ile karşılaşmayacağız. Tıpkı yeni oyuncularda olduğu gibi mevcut ESO oyuncuları da sahip oldukları seviyeye göre farklı içerikler ile karşılaşabilecekler. Böylece seviye atladıkça yeni görevlerin kilidi de açılmış olacak.

Summerset Adası'na Yolculuk

Tüm bu hikaye ve başlangıç muhabbetinden sonra biraz da diğer içeriklere bakalım. Elder Scrolls Online: Summerset ile birlikte oyunda yeni karakterler, işaretle ve farklı bölgelerden oluşan devasa yeni bir alan göreceğiz. Yani tropik bölgelerden tutun da High Elf mekanlarının o farklı atmosferine de yeni güncelleme ile birlikte şahit olacaksınız. Manzara anlamında belki de oyunun en renkli bölgeleri Summerset ile birlikte karşımıza çıkacak.

Elder Scrolls Online: Summerset

Daha önce oynadığımız diğer Elder Scrolls oyunlarında görülen Mages Guild'in öncüsü olan gizli Psijic Order, The Elder Scrolls Online: Summerset'te karşımıza çıkacak olan bir diğer etken. Summerset ile birlikte az önce de belirttiğim gibi ilk kez, Artaeum adalarına da seyahat edebileceğiz. Tabi oyundaki tüm bu yeni mekanlar yeni yetenek ve farklı özellikleri de beraberinde getirecek. Zırh ve eşya konusunda her ne kadar açıklama yapılmasa da bu konuda da yeni güncellemeler karşımıza çıkacaktır. Elder Scrolls Online: Summerset'in en büyük yeniliklerinden birisi de Takı İşçiliği olacak. Oyundaki bu yeni sistem sayesinde çok daha güçlü malzemeler üretebilecek, deneyimlerini ve kaynaklarını kullanarak görevlerinde başarılı olmak için bu materyalleri kullanabileceğiz. Ayrıca oyunda yeni grup faliyetleri de Summerset ile birlikte oyuna eklenecek.

Kısacası Summerset ek paketi Elder Scrolls Online'ın en büyük ve önemli içeriklerinden birisi. Hali hazırda PC ve Mac için geçtiğimiz günlerde çıkan bu ek paket, konsol oyuncularının karşısına ise 5 Haziran itibari ile çıkacak.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 07:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2018 14:26
6. oyunu bekleyenlere müjde.Bu oyunu 2 yıldır oynuyorum ve zannettiğiniz kadar kötü olmadığını hatta gayet başarılı bulduğumu belirterek başlayayım.Bethesda eso'yu bırakmaya hazırlanıyor.Normalde cüzdan dostu bir oyunken son dönemler bu inekten sağabilecekleri kadar sütü sağmaya çalışıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2018 10:31
Bethesda 6. oyunu yap. Adamı hasta etme
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2018 01:36
tes 6 çıksa artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elder Scrolls Online: Summerset
İlginizi Çekebilir