Dünyanın Sonu Nasıl Gelecek?

Hakan Hervenik 2.09.2017 - 00:50
Nobel ödülü sahipleri dünyanın sonunun nasıl geleceğini söyledi.
Nobel Ödülü'nün ne kadar prestijli bir ödül olduğu tartışılamaz. Günümüze kadar bu ödüle sahip olanlar arasında gerçekleştirilen anket ise dünyanın önde gelen bu bireylerine "Dünya'nın sonu nasıl gelecek?" sorusunu yöneltti. 50 Nobel ödüllü ismin katıldığı ankette ise sonuç, herkesin korktuğu nüfustaki kontrolsüz büyüme ve çevresel faktörler oldu.

Times Higher Education tarafından gerçekleştirilen projede, kimya, fizik, tıp, psikoloji ve ekonomi dalında Nobel Ödülü kazanan 50 kişi yer aldı. Dünya'nın sonunun nasıl geleceği sorusuna verilen cevaplar ise herkesi korkuttu. Katılımcıların %34'ü Dünyanın sonunun, belki de çağımızın en büyük sorunu olan nüfus artışının ve doğaya zarar verilmesinin getireceğini söyledi. İkinci sırada ise muhtemel politik facialardan doğabilecek nükleer savaşın insanlığın sonunu getirmesi yer aldı.

Dallarında dünyanın en başarılı insanları olarak bilinen bu kişilerin diğer tahminleri ise bulaşıcı hastalıklar, ilaçlara dayanıklı virüsler, terörizm, iklim değişikliği ve Elon Musk'ın sürekli dile getirdiği yapay zeka oldu. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump'ın da dünyanın sonunu getirebileceği, NASA bilim adamı John Mather tarafından "Ne yazık ki bilimin buna bir çözümü yok" demesi ile listede yer aldı.
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2017 23:45
dünyanın değil ademoğlunun sonu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2017 16:13
Dünyada müslüman ülkeler teker teker parçalanıyor bu ülkelerin uzun zaman önceki hallerine baktığımızda normal olduğunu sonradan bir çeşit adamlar ülkelerin başına geldikten sonra berbat bir değişim geçirip ülkelerin mahvolduğunu farkettim. Ülkemi gözlemlediğimde sıra sanki bize geldi gibi his var.
maxpayne59
maxpayne59 3.09.2017 23:04
Yakında demokrasi getirmek için bizim ülkeye de müdahalede bulunmaya başlayabilirler. (Yanlış anlaşılmasın sağ- sol kavgası değil niyetim. Her ülkeye o amaçla!!! girip içine ediyorlar ya) Herhalde 15 Temmuz olayları bunun ilk adımıydı. Darbe yaptırıp sonra, olmaz halk acı içinde biz demokrasiyi tekrar getirelim diye müdahale edeceklerdi. Ama YEMEDİ. Yine de insan düşünüyor. Acaba öyle bir durum olsa, yani bizim olaylar başlamadan bittiği için sıkıntı olmadı. Ama başarılı olsaydı ilk geceden sonra, cumhurbaşkanı öldürülseydi. Halk, polis vs. askerle mücadeleye devam etseydi. Sonrasında dış güçler müdahale etseydi. Haliyle siz bize karışmayın derdik, ama yine de demokrasi getirecekler ya, girerlerdi. Peki o zaman içeriyle de dışarıyla da çatışmada olan halkımız, en sonunda Suriye ye döner miydi. 1 i olsa baş edilir ama hem iç hem dış işte o zaman bence biterdik.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2017 17:05
Marker. Dünya'nın sonunu Orta Amerika'dan bulunan Marker getirecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2017 17:04
Bu Dünya ne sana ne de bana kalmaz. Donald Trump'a kalmadı. Böyle hiç bir kitap yazmaaaaz. ??????????
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efrasiyab
Efrasiyab 2.09.2017 16:15
Başta dünyanın sonu dediğimiz şeyin ne olduğunu bilmek gerekir. Bu kelimeye yüklediğimiz anlam bizim için neyi ifade ediyor. Kıyamet mi? Yoksa bu dünyanın içinde yaşayan canlı formların doğası gereği zamanla yok olması mı? Kıyamet ise sadece bu dünyada yaşayan canlı formlardan birisi olan insanın yok olması mı? Yoksa bütün kainatın sonu gelmesi mi? İnsanlığın sonu gelmesi ile kainatın sonu gelmesi arasında büyük farklar vardır. O yüzden kelimelere yüklediğimiz anlamlar ve bizim için neyi ifade ettiği büyük önem taşıyor. SaygılarımLa..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünyanın Sonu Nasıl Gelecek?
İlginizi Çekebilir