Dünyaca ünlü banka artık işe alımlarında oyun oynatacak

Furkan Güler 22.03.2019 - 13:47
Yapay zeka daha ne kadar hayatımıza girecek?

Oyun dünyası bundan böyle banak sektörüne de resmen girmiş durumda. Bloomberg'in haberine göre JP Morgan isimli dünyaca ünlü banka, bu yıldan itibaren üniversite kampüs ziyaretlerini sonlandıracak. Yeni mezun işe alımlarında oyun odaklı sisteme geçen JP Morgan, yapay zeka oyunlarıyla eleman alımı yapan Pymetrics'le birlikte çalışacak. Böylelikle daha fazla öğrenciye ulaşma hedefinde olan banka, her türden insana erişmeyi başaracak. İşe alım sürecinde adayları görüntülü olarak tanımak isteyen banka, adaylarına yapay zeka temelli oyun oynatacak.

Dünyaca ünlü banka artık işe alımlarında oyun oynatacak

Dünya üzerinde 700'den fazla şirketin bu modele yöneldiği belirtirken, yeni elemanların yapay zeka oyunlarının notlarına göre seçilmesi oldukça ilginç. Her bir sektör için ayrı ayrı oyunlar tasarlayan yazılımcılar, insanların yeteneklerini daha kolay bir şekilde sınıflandırabiliyor.

Yapay zekanın işe alım süreçlerine kadar girmesi, sizce hayatımızı nasıl etkiler? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Google, Facebook ve Apple gibi dev firmaların yatırımlarını sürdürdüğü yapay zeka pazarının ilerleyişinin ne şekilde olacağını oldukça merak ediyoruz. Umarız yapay zekanın bu gidişatı, insan hayatını olumsuz etkilemez.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2019 15:07
5 sene sonra kendini nerede görüyorsun vs gibi sorularla işe alımların sonucu ortada, rezalet kadrolar...
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2019 11:26
Değilmi mülakat adı altında torpil sistemi gerek sizin gibi ib... o zaman rezil kadro olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dünyaca ünlü banka artık işe alımlarında oyun oynatacak
İlginizi Çekebilir