Dune filminin vizyon tarihi erkene alındı

Özgür Deveci 10.02.2021 - 00:21
Frank Herbert'in 1965 yılındaki orijinal Dune romanının uyarlaması olarak karşımıza çıkacak filmin vizyon tarihi erkene alındı.

Frank Herbert'in 1965 yılındaki orijinal Dune romanının uyarlaması olarak karşımıza çıkacak filmin vizyon tarihi iki hafta öne alındı. Aslında filmin geçtiğimiz sene gösterime girmesi planlanıyordu. Ancak dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını yüzünden vizyon tarihi bir yıl ertelenerek, 1 Ekim 2021 olarak açıklanmıştı. Geçtiğimiz saatlerde stüdyo tarafından yapılan yeni bir duyuruya göre, filmin vizyon tarihi 15 Eylül 2021'e alındı. 15 Eylül 2021 tarihinde izleyici karşısına çıkacak olan film, hem sinema salonlarında hem de HBO Max platformunda gösterime girecek. HBO Max'in olmadığı ülkelerde ise film, sadece sinemalarda vizyona girecek.

15 Eylül 2021 tarihinde vizyona girmesi planlanan ve Denis Villeneuve’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem gibi başarılı isimler paylaşıyor.

Dune filminin vizyon tarihi erkene alındı

Dune filmi, 15 Eylül 2021 tarihinde sinemaseverler ile buluşacak

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. Baharat adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir.

Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Son olarak filmin daha önce yayınlanan Türkçe altyazılı fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 03:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2021 18:41
Dünyanın en iyi filmi geliyor!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dune filminin vizyon tarihi erkene alındı
İlginizi Çekebilir