Dragon Quest XI Xbox Konsollarına Geliyor

Samet Basri Taşlı 23.07.2020 - 19:21
Japonya'nın en büyük JRPG oyunlarından birisi sonunda Xbox konsollarına geliyor.

JRPG severlerin yakından tanıdığı Dragon Quest serisinin 2018 yılında çıkan oyunu Dragon Quest XI sonunda Xbox konsollarına geliyor. Xbox tarafından düzenlenen Xbox Games Showcase dahilinde konsola gelecek oyunlardan ilki olarak tanıtılan Dragon Quest XI, Game Pass üzerinden de oynanabilir olacak. 

Dragon Quest XI Xbox konsollarına geliyor

2018 yılında yayınlanan Dragon Quest XI şimdiye kadar PC, Playstation 4 ve Nintendo Switch platformlarında bulunuyordu. Xbox’ın Showcase etkinliğinde yapılan duyuru ile birlikte oyun bütün platformlarda oynanabilir hale geliyor. 

Dragon Quest XI Xbox Konsollarına Geliyor

Dragon Quest XI S - Definitive Edition adıyla çıkacak olan oyun, aynı zamanda serinin Xbox platformuna gelen ilk oyunu olma özelliğini taşıyor. Japonya’nın en popüler serilerinden birisi olan Dragon Quest, batıda insanların ilgisini çekmek konusunda daha başarısız bir performans gösteriyor. Microsoft’un Xbox konsollarının Japonya’da fazla ilgi görmediği de düşünülürse, bu iki ismin bir araya gelmesi ilginç bir durum gibi gözüküyor. Final Fantasy serisi, Kingdom Hearts ve Yakuza gibi serilerin yanına, Dragon Quest’in de katılması, Xbox One sahibi JRPG severlerin yüzünü güldürüyor.

Xbox için yayınlanacak olan sürüm, Nintendo Switch konsolu için hazırlanan sürümde bulunan özellikleri barındıracak. Bunların arasında orkestra tarafından hazırlanan müzikler ve istediğiniz yerde eşya üretimine geçmek gibi oyunu kolaylaştıran seçenekler bulunuyor. Ana oyunun üzerine yeni hikayeler ve fotoğraf modu gibi özellikler de geliyor. Ayrıca oyunu pikselli grafiklerle oynayabileceğimiz 2D retro modu ve eski Dragon Quest oyunlarından mekanları ziyaret edip görev yapabileceğimiz 16 bit "World of Tickington" gibi yenilikler de bulunuyor. JRPG hayranlarının en çok aradığı seçeneklerden biri olan, bütün oyunu Japonca seslendirme ile oynama şansı da Definitive Edition ile birlikte geliyor.

Dragon Quest XI Xbox Konsollarına Geliyor

Yapımcılar oyuna doğrudan bu oyun ile giriş yapmayı düşünen oyunculara da sesleniyor. Her oyunun kendine has hikayesi, karakterleri ve dünyası bulunduğunu belirten yapımcılar, “oyundan keyif almak için eski oyunlardan gelen bilgilere ihtiyaç duymadığını” söylüyor.  

Xbox Game Pass içerisinde de bulunacak olan Dragon Quest XI S - Definitive Edition, Game Pass sahibi konsol kullanıcıları tarafından çıktığı gün oynanabilir hale gelecek. Windows 10 Store’a da gelecek olan oyun, 4 Aralık 2020 tarihinde yayınlanacak. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 19:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Arthedain6
Arthedain6 23.07.2020 20:00
Hadi hayırlısı , çok güzel bir oyundu ancak bilgisayarım patlıcan oturtma kıvamında olduğundan dolayı kasarak oynamıştım.Xbox'a geldiğinde direk oynayacağım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dragon Quest XI Xbox Konsollarına Geliyor
İlginizi Çekebilir