1/3

Divinity: Original Sin II

Hakan Hervenik 27.09.2017 - 19:27
Oynayabileceğiniz en iyi RPG oyunlarından birine hazır olun.
Platformlar PC
Divinity: Original Sin II
Merlin Puanı 94
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar -Oyuncuya tanınan özgürlükler
-Dövüş mekanikleri
-Seslendirmeler
Eksiler -Yapılan hataların geri alınamaması

Larian Studios'un en başarılı serisi olan Divinity, sadece stüdyonun değil aslında kendi tarzında en başarılı oyunların başında gelir. Açık dünyası ve sunduğu özgürlükler ile adından söz ettiren oyunlar, Divinity serisini başarılı hikaye ve ayrıntılar ile taçlanıp tarihin en iyi RPG oyunlarını arasına sokmayı başarmıştır.

Divinity: Original Sin 2 oynamak, masaüstü FRP oynamak ile birebir diyebilirim. Larian Studios'un devam oyunu olan Original Sin 2, gerçekten bir masanın etrafında arkadaşlarınız ile toplanıp FRP oynuyormuş hissini size yaşatıyor. Masa başında Dungeon Master'ınıza "Şunu yapabilir miyim?" diye sorar gibi oyunda da sorabiliyorsunuz. Original Sin 2 de iyi bir Dungeon Master gibi "Evet, yapabilirsin." diyor. Tabi planlarınız bazen istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir ve karakterlerinizi utanç verici bir duruma düşürebilirsiniz. Mutlak zafer ile sonuçlanabilecek kolay bir dövüş içerisindeyken, tüm takımınızı yanlışlıkla dondurup ölümlerine yol açabilirsiniz.

Divinity: Original Sin II

Bu ne kadar sinir bozucu gibi gözükse de aslında aşırı derecede eğlenceli. Bu tarz seçimler size bir veya iki hamle sonrasını değil 10 veya 15 hamle sonrasını düşünmenize zorluyor. Oyunun size sağladığı özgürlük ile de isterseniz bir kahraman, ya da en korkulan kötü adam haline gelebilirsiniz. İstediğiniz her ırk ile oynayabilirsiniz. İsterseniz iki elli kılıç kullanan ve Elflerle dalga geçmeyi seven bir Dwarf, ya da kemik toplayan bir Undead Necromancer. Bu arada oyunda Human, Dwarf, Elf, Dragonborn ve Undead olarak beş ırk bulunuyor. Ancak sadece bununla yetinmek istemiyorsanız saydığım dört ırkı Undead olarak oynayabilirsiniz.

Oyun size zaten hali hazırda sınıflar ve hikayeler sunmakta. Ama, tamamen kendinize özel bir karakter yaratabilir hikayesinin parçalarını birleştirebilirsiniz. İşte Divinity: Original Sin 2 size bu kadar geniş bir özgürlük sunmakta. Oyuna yeni başlayanlara ve RPG oyunlarına aşina olmayan oyunculara hazırda bulunan karakterlerden seçmelerini öneririm. Yine karakterinizin dış görünüşünü ve yeteneklerini ayarlayabiliyorsunuz. Ama, önemli olan görevler hazır bir şekilde geliyor. Bunlardan her biri uzun bir hikaye anlatan heyecanlı hikayelerden oluşmakta. Yan görevler de ana görevle süerkli paralel olan ve yaparken sıkılmadığınız görevlerden oluşuyor.

Divinity: Original Sin II

Önceden hazırlanmış olan bu hikayeler, yolculuğunuz boyunca tanıştığınız yan karakterleri takımınıza ekleyerek daha da eğlenceli bir hal alıyor. Özellikle oyunda herkesin dikkatini çeken Undead karakter Fane. Sarkastik diyalogları ile güldüren karakter kesinlikle maceranızda yayınınızda bulundurmanız gereken karakterlerden. Hikayenizi şekillendiren birden çok potansiyel yollar var. Bu yolda karşılaştığınız düşmanlar ile de yanınızda bulundurduğunuz üç karakter ile başa çıkabilirsiniz. Bu karakterleri ilk grubunuza alırken sizden hangi sınıf olmasını istediğinizi soruyor. Tavsiyem kendi karakterinizi ve yanınızda bulundurduklarınızı göz önüne alarak karar verin. Takımıza bir kere kabul ettiğiniz zaman bu özellikleri oyunda 20 saat harcadıktan sonra karşınıza çıkan bir ayna ile geri çevirebiliyorsunuz.