Detroit: Become Human'a fazlasıyla değişik bir eleştiri geldi

Furkan Güler 28.05.2018 - 13:31
Oyuncular, insanlara gösterilen muameleden dolayı rahatsız.

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen yeni PlayStation 4 oyunu Detroit: Become Human, kitleler tarafından oldukça sevildi. Beyond Two Souls'ta tüm eleştiri oklarının odağı olan geliştiriciler, bu kez daha oturaklı bir senaryo ile oyuncuların karşısına çıktılar. David Cage'in yönetmenliğinde olduğu oyun, Android tarzı robotlar ile insanlar arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Ancak senaryo gereği Android'lerin insanlara olan bakış açısını farklı şekilde anlatan oyundan, bazı oyuncular rahatsız oldu. Özellikle yabancı oyun forumlarında ortaya çıkan tartışma sonucunda oyuncular, Detroit: Become Human'da insanlara yapılan kötü muameleden rahatsız olmuşlar.

Detroit: Become Human, insanlar kötü gösterildiği için eleştirildi

Oyunun çoğu sahnesinde insanların ikinci sınıf kişi olarak göstermesinin yanında insanların ahlaksızlığını vurgulayan Detroit: Become Human'ın bu sebepten dolayı satışları düşebilir. Kar topu etkisi ile büyüyen bu tarz eleştiriler, belki de politik doğruculuğun hedefi bile olabilir. David Cage veya geliştirici ekipten herhangi birisi duruma ilişkin bir açıklama yapmadı.

Fakat Sony, daha oyun çıkmadan oyunda insanları rahatsız edebilecek öğelerin olacağını ve bu öğelerin asla oyundan çıkartılmayacağını söylemişti. Peki sizin bu durum karşısında görüşünüz nasıl? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2018 23:00
İnsandan başka hangi varlık hayata ve hayattaki herşeye böyle davranır ? Hayvanlar yine acıkınca öldürüyor ama biz zevk için öldürüyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2018 22:55
hahahaha işte oyun dediğin böyle olur. Senaryoya göre insanın yarattığı şey bile insanı eleştiriyor ama gerçek hayattaki insan bile bunun kabullenmiyor. Allah'ın Android'i oyunda insanın insana yaptığı zulüme başkaldırırken insan bunu görmezden gelip suçu oyuna vurarak bu gerçeği inkar ediyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2018 10:02
hayatımda duyduğum en saçma eleştiri ulan afrikada ve buna benzer 3.dünya ülkeleri her gun zulüm görüyo ben bittdim oyunu gayet güzeldi insan oğlu androit yaparsa zaten onu kullanmak için icat edecek neyin kafasındalar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2018 22:48
on numara oyun yapmışlar hala boş yapıyorlar ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2018 21:20
Android i yapanlarda insan değil mi yoksa android diye bir ırk mı varda bizim haberimiz yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Detroit: Become Human'a oldukça ilgi çekici bir eleştiri geldi
İlginizi Çekebilir