Desperados III PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıktı

Alparslan Gürlek 16.06.2020 - 12:28
Mimimi Games tarafından geliştirilen, Shadow Tactics oyunundan bildiğimiz ekibin yeni oyunu Desperados III, PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıktı.

Desperados III, Mimimi Games tarafından geliştirilen izometrik bir taktiksel gizlilik oyunudur. Ekip bize ilk kez taktiksel bir gizlilik oyunu yapmıyor, Shadow Tactics: Blades of the Shogun oyununda da aynı ismin imzası var.

Desperados III PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıktı

Taktiksel gizlilik diyince hepimizin aklına birinci şahıs bakış açısı ya da Hitman'de olduğu gibi üçüncü şahıs bakış açısı gelse de burada biraz daha farklı bir durum var. Desperados III, tıpkı Shadow Tactics: Blades of the Shogun gibi izometrik bakış açısına sahip bir taktiksel gizlilik oyunu. Mimimi Games'in geliştirdiği ve başarılı da olduğu bir alanda yaptığı Desperados III bugün çıktı.

Desperados III PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıktı

Oyun camiasında hep eksik bir yan olarak kalmış, yer yer doldurulsa da üzerine sürekli oyunlar gelmeyen vahşi batı teması için Desperados III çıktı. Daha önce de oyun üzerine bir minyatür fragmanı yayınlanmıştı. Red Dead Redemption 2'den sonra güzel bir vahşi batı oyununun gelmesi enfes oldu. 

Desperados III PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıktı

Desperados III'te oyuncular için 5 adet oynanılabilir karakter bulunuyor. Her birinin kendine has özel yetenekleri ve silahları var. Oyuncular dilerlerse düşmanlarına gizlilikle yaklaşarak suikastçi gibi oynayabilecek, dilerlerse de kazaya dayalı öldürmeler yapabilecekler. Burada bahsettiğim şu ki, adama arkadan yaklaşıp sessizce işini de bitirebiliriz, ya da çatıdan üzerine bir varil yuvarlayıp "Aa elimden kaydı ya" diyerek de öldürebiliriz. Bu anlamda oyun çok çeşitlilik barındırıyor. Görevleri kimsenin burnu dahi kanamadan bitirebileceğiniz gibi, nefes alan tek canlı dahi bırakmadan da bitirebiliyorsunuz. Düşmanlarınızın devriye attığı yerlerde cesetler bırakmamanız ve mümkün olduğunca kendinizi gizlemeniz gerekecek. Düşman birimlerin önünde çizilen görüş konilerine girmemeniz önemli.

Oyunun hikâyesi ise Desperados: Wanted Dead or Alive'ın öncesinde geçiyor. Colorado, Louisiana ve Mexico bölgelerinde geçen hikaye 1870'lerin vahşi batısını temel alıyor. Bölgesel olarak bozkır, çöl ve bataklıklardan oluşan yerlerde geçecek olan oyun için de bölümler farklı farklı tasarlanmış durumda. Gerek minyatür fragmanı ile, gerek ekran görüntüleri ile bizleri kendisi için heyecanlandıran Desperados III nihayetinde bugün artık elimizin altında. İyi oyunlar!


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2020 17:36
Şuan oynuyorum ve çok zevkli. Ayrıca zorlaştırmışlar. Zamanlamaları tam yapmak gerekiyor. Bazen saniyelik hata payı bile bırakmıyor. Ayı kapanını düşünenden de allah razı olsun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2020 16:26
İlk oyunu oynamıştım, kendi zamanının iyi oyunlarından biriydi bence. Commandos özentisi diyenlerde vardı vahşi batı atmosferi ayrı bir tat veriyordu. İkinci oyunu oynamadım ama oynayanlar begenmemisti ilki kadar iyi degil diyorlardı. güzel görünüyor, bir şansı hak ediyor bence en azından kendi adım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Desperados III PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıktı
İlginizi Çekebilir