1/2

DARKNESS 2

Sadullah Kış 22.01.2013 - 22:10
Karanlığın kollarında bir Jackie!
Evet, yine ben Vito, daha önce yazdığım makaleyi umarım beğenmişsinizdir.Yazacağım çok şey vardı ama hepsini yazmamıştım.Bununla ilgili bir video inceleme yaptım sadece youtube’a koymak kaldı.
Şimdi neyi anlatıcam peki? Evet, sıkı durun oyunumuzun adı ‘THE DARKNESS 2’

Oyun türü olarak FPS yani first person shooter (birinci kişiden oynanan oyun). Bildiğinizin farkında gibiyim sanki ama çok da gereksiz bulmadım yazmakta. Şimdi FPS dediğimizde çoğu kişinin aklına Call of Duty, Battlefield geliyor haklı mıyım?

DARKNESS 2
Peki, The Darkness 2 aklınıza gelmiş miydi? Öyleyse sabredin biraz daha okuduğunuzda muhtemelen FPS oyunlarına bakış açınız değişicek.

Oyunumuzun başkahramanı Jackie ESTACADO. Olay şu ki bu Jackie gizemli bir güce sahip. The Darkness’ın ikinci oyununda kahramanımız Jackie kendine küçük bir ekip kurmuş mafyavâri diyebiliriz. Ancak bela yine Jackie’yi buluyor ve bu bela bir karanlık güç olmakla beraber çoğu şeyi değiştiriyor.

Kahramanımız birçok silah kullanabildiği gibi bunun yanında karanlık gücün etkisiyle ortaya çıkmış bir güce de sahip ve bu güç değişik birşey. Kendi kollarının haricinde ortaya çıkmış ahtapot kollarına benzettiğim bir özellik. Bu özellik sayesinde kahramanımız etrafta bulunan nesneleri kavrayabiliyor ve fırlatabiliyor ayrıca oyunda ilerledikçe gelen özellikler yeteneğimizin gelişmesinde olumlu bir faktör (değişik öldürme metodları kullanabililiyoruz bu sayede) Bu da bizi güçlü kılıyor ve şunu unutmamalıyız ki iyi bir gamer ustaca silah kullanabilmeli, iyi atışlar yapabilmeli ki bu oyunda başarılı olsun.