Crytek ve Cloud Imperium arasındaki davada yeni gelişmeler var

Hakan Hervenik 8.01.2018 - 17:21
Star Citizen ekibinden Crytek'e cevap geldi.

Crytek ve Star Citizen oyununun geliştiricisi Cloud Imperium Games arasındaki dava için yeni gelişmeler var. Öncelikle davadan biraz bahsedelim. Bildiğiniz üzere Aralık ayında Crytek, piyasa değerinden çok daha ucuz bir fiyata CryEngine için kullanım hakkı verdiği Cloud Imperium Games'in, Star Citizen oyunlarında CryEngine'den vazgeçmesi yüzünden dava açmıştı.

Crytek ve Cloud Imperium arasındaki davada yeni gelişmeler var

Star Citizen oyunlarına başlarken CryEngine kullanan Cloud Imperium Games, ilk olarak CryEngine'in logosunu oyundan aldıran firma, sonrasında Amazon'un oyun motoru Lumberyard'a geçiş yapmıştı. Bunun üzerine de Crytek, kullanım şartlarını ihlal yüzünden Cloud Imperium Games'e dava açtı. Şimdi ise Star Citizen'ın yapımcıları konu hakkında açıklama yaptı. Firmaya göre Crytek'in yaptığı bütün suçlamaların karşılığı olduğunu ve bu davayı kazanan taraf olacaklar. CryEngine'in haklarını satın aldıklarını ve bu motoru sadece bir oyunda değil, stüdyo olarak tüm oyunlarda kullanma haklarına sahip olduklarını, bu yüzden de Crytek'in davasının geçersiz olacağı belirtildi. Star Citizen'ın hikaye modu olan ve ayrı geliştirilen Squadron 42'nin CryEngine kullanmasının da kullanım şartlarını ihlal ettiğini belirtelim. Bakalım bu davanın sonucu ne olacak?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 18:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2018 12:03
Ayrıca CIG sözleşmeyi kamuya açıp inceleyebilceklerini söyledi. Sözleşmede hiç bir hak talep edilmeden feshedilebileceğide yazmaktadır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 9.01.2018 01:25
Bu arada Star Citizene CryEngine ile başlandı sonradan CryEngine tabanlı Amazonun Lamberyard engine ine geçiş yaptı. Sadece Squadron 42 CryEngine ile geliştiriliyor şuanda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.01.2018 17:49
Demek ki sözleşmede açık var. Lisans ücreti ödemedikleri halde, "tüm oyunlarda kullanma haklarına sahip olduklarını" iddia ediyorlarsa bir bildikleri var. Var ya da yok, Crytek geri adım atmalı çünkü Bethesda'dan, Deep Silver'a bir sürü şirket, bizim de başımıza benzer bir şey gelir mi diyebilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek ve Cloud Imperium arasındaki davada yeni gelişmeler var
İlginizi Çekebilir