Crytek İstanbul ofisi uluslararası basında!

Mert Günhan 17.01.2013 - 17:09
Bir devrin başlangıcı mı?
Sıcağı sıcağına gelişmeleri bildirdiğimiz Crytek Istanbul lansmanı sadece ulusal basında değil dünya çapında oyun sitelerinde haber oldu, Polygon gibi uluslararası video oyunu sitelerinde yeni İstanbul ofisi şu şekilde yer aldı;

"Crytek bugün online ve F2P oyunlara yoğunlaşacak olan İstanbul ofisinin lansmanını yaptı. Crytek cloud teknolojisi kullanan sosyal oyunculuk ağı GFACE ve pek çok konuda açıklama yaparken, CryEngine'in Türkiye, Orta Asya ve Kuzey Afrika'da gördüğü talepten ve büyümeden bahsetti.

Konuyla ilgili Cevat Yerli "Crytek Istanbul daha çok büyüme için kapıları açarken aynı zamanda bizim için özel bağları olan bir ülkeye yatırım yapmamızı sağlayacak. Türkiye'de yatırım yapmak için uzun zamandır planlar yapıyorduk ve bu planları harekete geçirme zamanımız gelmişti. Türkiye'de pozitif etki yaratabilmek ve Crytek'in kaliteli yenilikçi anlayışını sağlamlaştırmak için ilk günden itibaren çok çalışacağız" şeklinde bir açıklama yapan Yerli, Türk oyun sektörü konusunda olumluydu.

Crytek'in şemsiyesi altında açılan sekizinci oyun stüdyosu olan Crytek İstanbul Avni, Cevat ve Faruk Yerli kardeşlerin köklerine dönmeleri olarak nitelendiriliyor.  Şirketin ana karargahı Almanya'dayken Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan, Güney Kore, İngiltere ve Çin'de de stüdyoları bulunmakta"

Crytek İstanbul ofisi uluslararası basında!

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek İstanbul ofisi uluslararası basında!
İlginizi Çekebilir