Crytek, Ankara'daki Güvenli İnternet Günü etkinliklerine katıldı

Ersin Kılıç 9.02.2018 - 10:29
BTK tarafından düzenlenen etkinliğe Google, Facebook ve Crytek İstanbul katıldı

Crytek, Ankara'da düzenlenen güvenli internet günü etkinliklerine katıldı. Bu sene, “Daha iyi bir İnternet seninle başlayacak: Değerlerine sahip çık!” teması ile kutlanan Güvenli İnternet Günü, çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) kutlandı. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımıyla gerçekleşen ve bir çok konuşmanın yapıldığı etkinlikte, Crytek İstanbul ekibi de yer aldı.

Crytek, güvenli internet günü etkinliklerine katıldı

Bilgi ve teknoloji çağının getirdiği ve hayatımızın büyük bir parçası haline gelen internet, gün geçtikçe kontrol edilmekte zorlanıyor. Özellikle kötü amaçlı yazılımların, bilgisayarlara ve internete bağlanan diğer cihazlara bulaştığı milyonlarca kaynağı belirsiz internet sitesi yüzünden kişisel bilgiler ele geçiriliyor. Ayrıca uçuz bucaksız bilginin bir kısmının, çocukların ve gençlerin gelişiminde olumsuz etkilere neden olacak içeriklerle dolup taştığı da bir gerçek. Bütün bunların farkındalığı adına, 6 Şubat tarihinde dünya genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlanan Dünya Güvenli İnternet Günü, ülkemizde BTK’nın düzenlediği bir etkinlik ile kutlandı.

BTK’nın güvenli internet adına hazırladığı, çeşitli filtremeler ile evinizdeki interneti daha güvenli hale getirdiğiniz ve bütün servis sağlayacıların desteklediği internet sitesinin tanıtımının yapıldığı bu özel günde, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir konuşma gerekleştirdi. Google ve Facebook yetkililerinin de atölyeler düzenlediği günün yıldızlarından biri de Crytek İstanbul ekibi ve kurdukları stant oldu.

Crytek İstanbul’un kurduğu stanta gelen etkinlik katılımcaları, burada firmanın geliştirdiği The Climb ve Robinson: The Journey isimli oyunları oynayarak, Sanal Gerçeklik teknolojisi ile tanıştılar. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın da ziyaret edip, sanal gerçeklik oyunlarını deneyip çok memnun kaldığı stant, Güvenli İnternet Günü Etkinliklerinin en renkli ve yeni nesil teknolojilerin en ön planda olduğu köşelerinden biri oldu.

Etkinliğe ekibi ile birlikte katılan Crytek İstanbul Genel Müdürü Haşim Akkaya ise; Crytek’in 1999 yılından beri yazılım ve oyun teknolojileri alanında yaptığı çalışmalarla Türk girişimcilerin yeteneklerini dünyaya kanıtladığını, firmanın son geliştirdiği oyunlar olan The Climb ve Robinson: The Journey ile Sanal Gerçeklik alanında çığır açacak teknolojilerin öncülüğünü yaptığını belirtti. Akkaya, Crytek olarak Güvenli İnternet Günü gibi önemli etkinliklerin çocuklara ve ailelere en son teknolojileri deneyimleme imkânı tanıdığını, bu tür etkinliklerin internet hakkında tüm aile bireylerinde farkındalık yarattığını, Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji yarışında önemli bir ölçekte yer alabilmesi ve her alanda gelişmiş toplum olabilmesi için gerekli olduğunu ifade etti.

Basın Bülteni

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2018 00:43
Giste katılmadılar ama ? Ah orda olsaydım ne kafa şişirirdim pederi ilk defa bir oyunu sevdirdim oda ingilizce çıktı robinson ps vr :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2018 15:37
Ne garip koltuklar!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek, Ankara'daki Güvenli İnternet Günü etkinliklerine katıldı
İlginizi Çekebilir